自由講場

跳至

首頁
23456...18

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

debbychun 發表於 18-11-9 13:33
只係覺得日日已經温書做功課,一嚟佢生日唔洗門票,二嚟過兩日我生日都係同佢地温書,諗住一齊慶祝下,開 ...

玩完夜晚返去都會溫?are you sure?! 我老公同仔1月份同 week 生日,一定在考試前後兩,三日,我6月生日一定仔考試中。我哋呢5年都係過後先去補祝生日同慶祝考完試。

男爵府

回覆樓主:

又唔係特登唔返學請假去玩,其實沒大不了
如果你老公好堅持,一係佢唔好去,你自己帶仔女去,不過你預咗之後會面左左,睇你覺得值唔值囉
正日生日免費入場呢個問題,睇你點取捨,其實冇話啱唔啱,日日呆係屋企溫書都唔代表成續一定好,

大宅

如果已日日都溫書,咪11號那天溫少啲,去食個飯砌蛋糕當慶祝既第一round囉!

我都同意會玩到個心唔知去咗邊⋯如玩完當晚仲要溫⋯咁唔係仲慘咩?

考完試一次過去玩餐勁既,一石二鳥,仲可以玩得無後顧之憂!只係差一張小童飛既價錢啫⋯⋯但一家都可以玩得開開心心,值返啦!

用戶要求終止服務

考試前,我都會帶個仔去睇場戲,飲下茶,食餐飯,不過如果去海洋公園玩,可能玩完個心散晒,又會好攰,不如考完先去玩.....

其實你老公冇錯,因為小朋友其實考試期間係唔應該玩得太癲,玩成日第日仲要返學,習慣咗唔係幾好......到佢真係唔緊張考試,我諗家長都會幾激氣....

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

debbychun 發表於 18-11-9 13:33
只係覺得日日已經温書做功課,一嚟佢生日唔洗門票,二嚟過兩日我生日都係同佢地温書,諗住一齊慶祝下,開 ...

小一, 小二....
我直接d講, 除非你下晝兩點就走
如果唔係, 你唔好預玩完返去仲有機會溫
天朗氣清

男爵府

回覆樓主

點解唔早一星期食歺生日飯先 再等考試後去海洋公園盡慶呢 考試期即使我自己生日我都唔慶祝住㗎

水晶宮

考完先玩好d

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

我會考完試先去玩,玩得安樂又開心
唔駛考試前去玩,玩到個心散曬

公爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我唔會,咩都考完試先講,最多個晚屋企附近食餐好。
本來黎緊星期日朋友住附近新裝修嫌BBQ,阿妹下星期考試,Daddy叫我同阿妹到一到,我都拒絕,因為小朋友到一到心到散埋,好難再專心溫書。

男爵府

回覆樓主

去完ocean park 回家仲會溫到? 唔倦個心都散哂la

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

後補LA!!!

子爵府

有d小朋友玩得太攰會病, 安全計考完先

珍珠宮

吳好簡星期日去啦,好迫人嫁,簡學校假期去,仲要淨係阿女學校放,其他學校無得放果啲,好似陸運會補假,教師發展日咁

侯爵府

取捨問題, 如果係我, 會順延慶祝, 考完試去玩, 開心程度一定爆燈!!!!

伯爵府

debbychun 發表於 18-11-9 13:15
我有兩個小朋友,一個小一,一個小二,嚟緊14號學校就考試,但妹妹係十一號星期日生日,而我就十三號生日, ...

比著我都會選擇提早或遲些去玩,絕對不會between考試過去玩,免得小朋友心散。樓主如果你堅持己見,小朋友情考得好就好,萬一失手,我怕你老公有排哦你。

珍珠宮

我有兩個小朋友,一個小一,一個小二,嚟緊14號學校就考試,但妹妹係十一號星期日生日,而我就十三號生日, ...
其實可能係你先生唔太識表達, 令你唔開心. 但係如果小朋友玩時唔盡興, 何不到考完試一次過玩得開心D呢?

子爵府

無話邊個啱定錯,唔須要評.有無可能係你老公的語氣出左D問題,令你無GUM容易接受佢的反應(因為我老公都成日出現呢個情況,我以前都好鬼唔順氣,後來我有時會直接同佢講叫佢態度好D),大家都係為仔女著想,平心溝通會少D爭執

珍珠宮

回覆樓主:

咁情況,我唔會去玩,一係一早預祝,一係只在生日當天切蛋糕,之後再補慶祝。

我同仔生日都近,但亞女學校常在生日中間時間考試,所以都係用以上方法慶祝,免得不能玩到盡。

子爵府

紫翹 發表於 18-11-9 14:07
其實可能係你先生唔太識表達, 令你唔開心. 但係如果小朋友玩時唔盡興, 何不到考完試一次過玩得開心D呢?
...

AGREE

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

嵐嵐雲妮 發表於 18-11-9 13:20
點解唔考完試先去玩?
話哂第一學期考試。未知妹妹習慣否。最怕成績出來才後悔呀。
...

生日免費入,同行大人亦有優惠(兩個大人,近年已冇同行優惠)

首頁
23456...18

尾頁

跳至