親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

gefc348348 發表於 19-1-4 23:47
報了25/12/2018-26/12/2018到珠海長隆遊玩,在填船票的去程及回程均是中港碼頭為首選。之後收到新華旅遊旅 ...

而家電話都有錄音,試搵下有冇記錄

禁止訪問

複式洋房

回覆 算死草 的帖子

問左,無錄音wor

複式洋房

回覆 esther_fong 的帖子

因為個職員真係同我地係電話講1130在香港上環個面上船
因為尖沙咀個面無位
所以準時在上環出現

子爵府

gefc348348 發表於 19-1-8 16:24
回覆 算死草 的帖子

問左,無錄音wor

係你自己部電話有冇錄音?

子爵府

回覆 gefc348348 的帖子

樓主見到你被成人圍攻真係好慘!!
都吾明呢度點解甘多人幫住D大集團,樓主都講左
"收到新華旅遊旅遊職員來電説:「只可以在港澳碼頭去程及回程。」我們唯有答應可以。"
甘即係中港碼頭D船飛一早已經賣晒啦!! 點解後來又會有中港碼頭既船飛甘奇怪?

雖然樓主他地去拎飛果個無check清楚就拎左飛,人地無check就係因為相信呢果個品牌嘛,況且旅行社已有職員來電説:「只可以在港澳碼頭去程及回程」
甘重要多此一舉check乜呀!!
點解D人講到旅行社一D責任都無,全部都一味罵樓主他地無check清楚;即係話你地去旅行社買飛,它求其比張飛你就咩責任都無,都是對的 ?
點解對旅行社就甘寬容,對樓主就要求甘高,難度你班人都係旅行社既股東們 ? 成班人圍攻樓主一個,太過分了吧!!

禁止訪問

子爵府

回覆 sorere 的帖子

甘你成家都係丁蟹D仔,被他掟晒落街

瑪瑙宮

大廚勳章

kittykwok385 發表於 19-3-7 16:36
回覆 gefc348348 的帖子

樓主見到你被成人圍攻真係好慘!!

我同旅行社無直接間接關係。。。但以事論事。。。的確係囉飛既人無check。。吾係幫集團。。。而係的確自己最大責任。。。當時拿票要簽收。。實會重新讀一次航班時間。。甚至圈埋落船票上。。等取票人士睇清楚。。。但樓主派個咩都吾清楚既人去取。。回到家又大安旨意。。到現場才打開望。。。才唯時太晚。。這不是信任大公司問題。。。係自己不夠小心。。。一直自己跟開票。。自己點都有責任睇一次。。

至於話一早旅行社話原本航班無。。。但樓主自己又無證據證明邊位職員通知過。。。口同鼻拗了

男爵府

基本上無任何文件証明新華失誤,只有顧客簽署作實,就算向消委會投訴也唔會成立。
唔係話新華啱,但他理據會強些,只怪你們大意,當買個教訓!

男爵府

issactmaria 發表於 19-3-8 19:12
基本上無任何文件証明新華失誤,只有顧客簽署作實,就算向消委會投訴也唔會成立。
唔係話新華啱,但他理據 ...

e句真,你簽咗名就作實,所以要睇清楚,但新華又衰

首頁

尾頁

跳至