自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 19-4-1 07:11
有平有貴呀亲

未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

男爵府

我都係上SF買double serum
而家唔送香港, 咁我唯有轉用其他牌子啦
香港又賣得貴, 講真其實又未好用到值呢個價

侯爵府

fungenergy 發表於 19-4-1 09:52
我都係上SF買double serum
而家唔送香港, 咁我唯有轉用其他牌子啦
香港又賣得貴, 講真其實又未好用到 ...

同意, 有SF價就話值得用, HK價位真係唔值

大宅

我想搭單問下clarins White plus嗰條line係咪
淨係香港專櫃先有得賣?我見selfridge, harrods 好似都冇呢條line

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

stkyo 發表於 19-4-1 09:42
你咁勇敢買鑽石戒指,呢類貴重物品我通常揀collect at store,早兩個星期胆粗粗係Swarovski 訂嘢,送到嚟 ...

真係fashion jewellery 價錢,平價貨黎架咋
我就係見咁平又兜口兜面寫diamond, 咁大隻夾乸咪即管睇下咩料
點知睇都無得睇就玩完

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Ayashi 發表於 19-4-1 10:47
我想搭單問下clarins White plus嗰條line係咪
淨係香港專櫃先有得賣?我見selfridge, harrods 好似都冇呢條 ...

官網有,不過out of stock,專櫃無見過,估計係英國人唔興美白

伯爵府

carol2015 發表於 19-4-1 08:54
即係等減價時直接去clarins 英國官網買?咁今年可能要試下咁買先,運費貴唔貴?謝謝!
...

運費HKD25/磅左右,唔太重,唔貴呀!

大宅

stkyo 發表於 19-4-1 09:38
尋日已經減緊,英國母親節,15% off,仲有好多GWP

邊度有減?我岩岩上clarins uk 見唔到減價
謝謝你!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

carol2015 發表於 19-4-1 14:44
邊度有減?我岩岩上clarins uk 見唔到減價
謝謝你!

可能完咗,因為星期日係母親節,個日我仲問我朋友要唔要

大宅

你地集運用邊間?上次試過order後selfridges cut左張單,唔知係咪知地址問題

大宅

stkyo 發表於 19-4-1 17:07
可能完咗,因為星期日係母親節,個日我仲問我朋友要唔要

應該減完價啦
不過咁買都貴過之前直接selfridges 買
真係慘

象牙宮

carol2015 發表於 19-4-1 18:11
應該減完價啦
不過咁買都貴過之前直接selfridges 買
真係慘

Selfridges寄international 係減咗稅,所以先會平,賣番local就用local價錢,相信你搵英國集運都會係呢個價錢,唔會有出現平過香港專櫃一半價錢嘅機會

大宅

stkyo 發表於 19-4-1 18:56
Selfridges寄international 係減咗稅,所以先會平,賣番local就用local價錢,相信你搵英國集運都會係呢個 ...

仲有咩牌子既serum好用?大家介紹一下丫,唔該曬

大宅

stkyo 發表於 19-4-1 18:56
Selfridges寄international 係減咗稅,所以先會平,賣番local就用local價錢,相信你搵英國集運都會係呢個 ...

DFS 孖裝岩岩返左貨呀!但要屈你買多一樣野先可以買,我岩岩買左啦

水晶宮

pigmom123 發表於 19-3-31 02:50
其實唔一定關selfridges事,有機會係佢個牌子本身唔再比佢送來香港。試過有啲牌子香港同外國價錢相差太遠, ...

絕對係咁
所以我會轉寄去其他國家,再集運佢返嚟

大宅

豬仔嘜 發表於 19-4-2 13:19
絕對係咁
所以我會轉寄去其他國家,再集運佢返嚟

但咁樣再轉運,加埋運費就唔係好抵買了

水晶宮

carol2015 發表於 19-4-2 14:21
但咁樣再轉運,加埋運費就唔係好抵買了

就係計過除笨有精先買

大宅