婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

Yeelim 發表於 19-5-2 16:07
咁少事就發老皮, 俾我BLOCK左佢地之後, 仲會唔俾家用99.
如果99問點解, 我會照話俾人罵. 唔開心咪唔俾, 吹 ...

講真平日我仲邊有閒錢俾家用佢地,我又無食佢用佢(emoji)只係過年時俾⋯⋯但以後過年我都唔會再俾,一句講晒我無錢。

成萬蚊喎,我寧願留返俾我2個囡(emoji)

別墅

秋天與楓葉 發表於 19-5-2 14:38
你當班人有妄想症就得~精神病人係會出現自己幻想完又當真嘅徵狀~
佢地唔去睇醫生自然病情愈來愈 ...

我都懷疑佢地有妄想症,成日司琪姐上身,話咩你地唔使講,我有眼睇,我知你地諗咩㗎(emoji) 但佢地真係唔覺自有問題,又點會去睇醫生

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

Yoyo918 發表於 19-4-29 15:53
咁我老公又唔係食軟飯,無咁嚴重。佢都有去做嘢,可以唯持佢自己嘅開支同保險費用。只係家裡所有開支都係 ...

呢d 人使對佢咁好?? 越對佢地好, 越怕佢地, 會以為你下把位, 唔好以為你對人好人地會對番你好, 我係你就睬佢地都有味, 你又唔使靠老公, 如果你老公被呢d 咁荒謬既嘢影响你地關係, 咁都唔使恨

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

Yoyo918 發表於 19-4-30 23:51
層樓係老公㗎,係佢好耐以前買落,好彩已經供完。其實我地係可以搬走,因我爸媽都有樓可以俾我地住。但咁 ...

點解成日諗埋呢d 咩"背負罪名", 自己問心無愧咪得, 你想6299幫你立個最佳媳婦牌坊??你地自己既生活自己做主, 唔使為對你唔好, 充滿惡意既人煩惱

民房

今日忍唔住好想呻下:
我本身住6299 附近,平時62都會日日上黎屋企幫手睇下BB,話說尋日我有d唔舒服,想第二朝早d起身走去睇中醫,然後今日我老爺突然係我本身要出門口時候,先打俾我叫我帶BB過去佢度,(我心諗:頂,你唔早少少叫我過去,因為我屋企呢排樓下裝修好鬼嘈,但其實62都可以過黎帶BB過去㗎)
好喇,62知我睇中醫,又問咩事,問係咪感冒,我話唔係,應該有d熱氣,頂呀,62即刻話我應該係虛,又話我坐在月坐得唔好,平時又話我唔知食埋d咩,吊,62當正自己係醫生,我平常都係自己煮早餐,牛油果多士,飲牛奶,食麥皮,有乜唔妥?佢痴線!成日以為幫我睇一陣BB就做好L多嘢!

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Yoyo918 的帖子

姑奶好8婆,!! 教人離婚好黑心!!!! 係咪自己嫁唔出, 唔抵得細老有幸福家庭呀!!!!
同6299同住, 即係老姑婆?老姑婆成世人冇愛情冇經歷,
而家老更年期都近仍靠家人即係冇人生起跌,
佢地只活在自己世界,
同正常人溝通唔到架喇!!!

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

使鬼理6299佢地咩
佢點對你 你咪點對佢囉
但錢嗰度 雖然62 有份, 但應該主要你老公既
應該係c6借
唔關62 事

子爵府

回覆樓主:

你做乜都改變唔到佢哋,係佢哋唔惜福,既然做乜都吃力不討好,倒不如調整自己心態,做個閒人,凡事莫理。

別墅

小菜豆 發表於 19-5-3 14:22

姑奶好8婆,!! 教人離婚好黑心!!!! 係咪自己嫁唔出, 唔抵得細老有幸福家庭呀!!!!

係呀,嫁唔出,無朋友,無事業
所以好鬼煩

大宅

回覆樓主:

其實樓主份人都好計較吓

複式洋房

佢地唔鐘意你,你就算好到送佢地每人一層樓都會有說話比你聽。
呢D人對佢禮貌佢以為你好蝦
切蛋糕D咁少事都要黑面好明顯係玩嘢,當自己老佛爺咩。你地平時一定買佢怕?忍唔到就爆佢,唔好比佢得寸進尺!

大宅

得罪D講, 最大問題係個男人度, MAN UP保護自己老婆同有冇錢冇關, 但佢冇錢既時侯都唔會, 到有返錢會嗎?

別墅

Yoyo918 發表於 19-4-29 14:21
C6 叫我唔使理佢地。

但我真係好唔開心,自問呢幾年為左個家我已付出好多,C6呢幾年無收入,我一個人頂住 ...

點解你會知有個叫離婚嘅msg嘅?

最緊要係你老公點,如果佢唔企出黎幫你,咁就番娘家,反正一直都係你獨力養小朋友,你經濟獨立就最好辦了,仲要叫你老公還錢

你最多係需要俾面你老公,做得你姑9都仲未嫁,仲同緊父母住,份人肯定有d野

別墅

C6 叫我唔使理佢地。

但我真係好唔開心,自問呢幾年為左個家我已付出好多,C6呢幾年無收入,我一個人頂住 ...

你C6幾年無收入,你一個人頂起成頭家,姐係你既能力比你C6大,你直接就可以搬遠啲,唔洗睇佢一家人面口,你奶奶真係小氣到爆,姑奶又心理唔平衡,再咁落去,你自己情緒都會有問題,所以為左自己同呀女,真係要走,至於你C6,都係唔好旨意佢了,一句唔洗理就當解決左

大宅

睇晒只覺得你奶奶好擺姿態,咁好既心抱係到都唔識珍惜。你退1步佢就進1步,好煩。呢d妄想症奶奶你冇得搞,唯有少接觸。自己日頭已經要捱世界,放工返工就好好休息下,唔好再為呢d事情煩,就當對自己好一啲

大宅

Yoyo918 發表於 19-5-3 22:31
係呀,嫁唔出,無朋友,無事業
所以好鬼煩

就算啲嫁左嘅姑奶都可以好很煩!!因為自細俾阿媽寵壞,衫有阿媽幫手洗幫手晾,連埋老公嘅衫喎
把口臭到冇人有,成日唔收,佢好命,老公錫佢阿爸阿媽又錫佢俾首期佢買樓!
最憎呢啲姑奶!

男爵府

甘係因為你9962從來無當過你係女看待,又吾識得去感恩姐,呢個世界好多人吾識知足架,你問心無愧就OK,吾好太在意佢地點諗,甘樣你自己會舒服好多架 當佢地普通人就得,基本禮貌要有,其餘野可SKIP就SKIP啦,佢地睇你吾順眼,你點做都無用架!

男爵府

回覆 bonnieonlyone 的帖子

我姑奶都係架,洗到佢阿媽好盡,3X歲人仲要阿媽用手洗D裇衫,我地睇到當笑話姐,一個願打一個願捱,咪放長雙眼睇下囉,洗到阿媽7老80,真係好鬼憎果D吾嫁姑奶,9962又錫又寵有咩計,我地出咩聲喎,嘈多兩嘈個99又發癲就慘,總之佢女做咩都係岩,我地只係外人,人地個女咋,呼吸都係錯!

別墅

Yoyo918 發表於 19-4-29 11:43
99成日為左芝麻綠豆小事 & 陳年舊事發脾氣。就係知佢既脾氣,我呢5,6年都已經唔會在提出任何意見,佢地想點 ...

通常惡人自有惡人磨,你太好人了比人蝦。希望你c6同你同一陣線啦,否則都幾絕望。

大宅

C6 叫我唔使理佢地。

我果時同我99分開住,我99仲勁,自己同我講叫我同老公離婚,話我老公出面大把選擇,我當面等我老公番屋企就要佢去離婚,我話你媽講你出面大把選擇,依家即刻離婚,我99即刻話無講過,我話你地要唱戲我唔得閒陪妳地,即刻去,之後我老公對住我99鬧

首頁

尾頁

跳至