懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

carmen_colourfu 發表於 19-4-30 14:17
由傷心到依家開始驚,哩一個月由開心變心痛..
哩8星期好似發左場夢咁..
希望一陣順利,我好驚痛..

樓主...我都係同路人
由充滿希望,到失望,絕望
心入面好難過,唔捨得,以前佢仲喺我肚入面,聽日就要同佢講bye bye了

別墅

tchcdc 發表於 19-5-5 23:30
回覆 cathynui 的帖子

想問你醫院住左幾日呀? 我聽日都去藥流 醫生話清晒先出得院 清唔晒要吸 有啲緊張 ...

前后其實只係2日,但私家計入院時間,我出院時計左3日。 我總共食左2粒藥+塞左8粒就清晒。 之後醫生再開多6日收子宮藥同抗生素,今個星期番去覆診驗血同照多次。放鬆啲,其實又冇想像中咁恐怖,心理上嘅治療我覺得更重要。

別墅

carmen_colourfu 發表於 19-5-6 07:50
有收子宮藥同抗生素?我無呀,塞完藥同食完次六角形嘅藥咋

六角形藥應該就係收子宮藥,我都有呢隻藥。 醫生話始終藥流都有可能有傷口, 所以開左抗生素俾我以防會發炎。

別墅

wintermamamama 發表於 19-5-6 14:53
我今日都係醫院,聽日藥流,好緊張,唔知會點

食左藥/塞完藥之後隔半至一個鐘左右就會開始m痛咁,慢慢會愈來愈痛,但其實都係強力m痛咁,未至於痛到暈嘅,放鬆啲,我喺醫院一直睇啲喜劇分散注意力。記得買多啲超特長m巾,超級需要。

別墅

run2free 發表於 19-5-6 10:44
想搭單問吓⋯我係自然排出,帶咗組織入急症再入院檢查,醫生檢查完就話自然排乾淨唔洗覆診。

但之後幾日再 ...

安全起見,我覺得你最好去私家照多次確定下係咪真係清晒。

別墅

回覆 wintermamamama 的帖子

我今朝塞藥後3個鐘就成舊排左出黎 比我預期快 聽日可以出院 你都唔好太擔心

大宅

tchcdc 發表於 19-5-6 19:01
回覆 wintermamamama 的帖子

我今朝塞藥後3個鐘就成舊排左出黎 比我預期快 聽日可以出院 你都唔好太擔心 ...

多謝你呀
我今日上午入院
醫生話要再照多次超聲波先
但超聲波只得早上有得照
所以我要等聽早照多次,先有得用藥
可能要星期三先出得院...
今晚享受同BB嘅最後時光

別墅

我都係塞左8粒 聽日出得院 希望黎緊都可以快啲清埋手尾 你係咪排左舊野出黎之後係咪話仲有內膜果類野可以番屋企再慢慢清?

別墅

tchcdc 發表於 19-5-6 19:18

我都係塞左8粒 聽日出得院 希望黎緊都可以快啲清埋手尾 你係咪排左舊野出黎之後係咪 ...

唔係呀,我塞5粒+食1粒就排左個胎。 之後醫生再照就話仲有3cm左右嘅野未排出黎 (應該就係內膜),所以醫生嗰日唔俾我出院,要我塞多2粒+食多2粒, 最後清剩0.7cm醫生就俾我走喇。 呢幾日我都有排到啲野出黎,我諗應該清晒,星期四番去希望照到乾淨晒啦。
等流乾淨冇血我就去睇中醫調理身體,重新黎過迎接我嘅健康小寶寶。

別墅

我都係諗完左想去睇中醫 咁係咪要血清晒先睇得? 加油 下次會成功!!

別墅

tchcdc 發表於 19-5-6 23:09

我都係諗完左想去睇中醫 咁係咪要血清晒先睇得? 加油 下次會成功!! ...

我會等血清晒先去睇。養好身子,抖番4,5個月先再出擊。同埋我想等冬天先,怕夏天有左生bb坐月會好辛苦依家坐小月日日著兩件長衫又長褲,都已經有時熱到出汗,如果大熱天我都唔知點頂

別墅

我喺醫院著長衫褲都係咁出汗 但係一涼番少少又驚攝親 不過你唔講都唔會留意咩季節先生b 哈哈

別墅

tchcdc 發表於 19-5-7 08:09

我喺醫院著長衫褲都係咁出汗 但係一涼番少少又驚攝親 不過你唔講都唔會留意咩季節先 ...

休息多啲,瞓多啲。 我尋日番左半日工就暈暈地要走人。盡量可以抖就抖耐啲喇

複式洋房

cathynui 發表於 19-5-6 21:25
唔係呀,我塞5粒+食1粒就排左個胎。 之後醫生再照就話仲有3cm左右嘅野未排出黎 (應該就係內膜),所以醫生 ...

請問邊間醫生呀,因我都無心跳,諗緊自然流產定塞藥,仲未決定到。好驚

複式洋房

run2free 發表於 19-5-6 10:44
想搭單問吓⋯我係自然排出,帶咗組織入急症再入院檢查,醫生檢查完就話自然排乾淨唔洗覆診。

但之後幾日再 ...

我現在都想自然流出,但唔知要幾幾耐,介唔介意講你幾周自然流出,同埋痛唔痛多唔多血,我係好驚的人黎

複式洋房

wintermamamama 發表於 19-5-6 19:04
多謝你呀
我今日上午入院
醫生話要再照多次超聲波先

請問是政府醫院嗎?佢地係咪比藥前都多再照左先呀?因我想再確認多次係無心跳先流產呀

公爵府

牛年勳章

要好好坐小月,BB 好快會再返

禁止訪問

大宅

cathynui 發表於 19-5-7 08:26
休息多啲,瞓多啲。 我尋日番左半日工就暈暈地要走人。盡量可以抖就抖耐啲喇
...

你咁快返工?休息左幾耐?我諗住兩星期唔知夠唔夠..
你都要小心身體!我諗緊返工要著返長衫legging, 但其實好熱,仲有焗米水飲咋

別墅

Evawong119 發表於 19-5-7 09:04
請問邊間醫生呀,因我都無心跳,諗緊自然流產定塞藥,仲未決定到。好驚
...

荃灣港安

首頁

尾頁

跳至