時事熱話

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

carrie_momo 發表於 19-7-31 22:39
講法治? 點解元朗恐襲事件,近百個白衫人打完人可以只拉左十幾個? 仲要只系告佢非法集會! 你唔驚有日坐 ...

只係遊行示威?掟磚,掟鐵枝,弓箭,淋腐蝕性液體,用削尖的傘同行山棒插人,放火,搶劫,非禮。咁無叫暴動叫咩?

我地唔使你地幫我地爭取任嘢!
你地的自由係剝奪緊其他市民的自由!
你地的人權係剝奪緊其他市民的權利!
你地的法治係摧毀緊香港的法治精神!
你地真係好忔人憎,神憎鬼厭!

大宅

朱寶媽媽 發表於 19-7-31 23:25
自己上網睇片,冇證據,不過藍絲不 不嬲都視而不見。

證據確鑿啦!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

班黑衣人拆在立法會個晚,班警察視而不見,俾一小時通知才清場,一個都冇拉到呀!仲唔係同一路?

幾百人都拉唔倒一個,黃警勾結呀!!!

男爵府

幸福花 發表於 19-7-31 20:30
回覆 朱寶媽媽 的帖子

你玩嘢呀,你去接手足,使唔使打警察使唔使掟警察全港市民都睇到佢哋嘅暴行啊仲惡過 ...

我無玩野呀,亦去接手足,使唔使槍口對市,村民使唔使用煙花射市民,全港市民都睇到佢哋嘅暴行啊仲惡過黑衫人卑鄙。

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

carrie_momo 發表於 19-7-31 23:23
平日都已經唔睇baby kingdom , 人地話已比大量無腦藍絲入侵,正常人都唔會系度傾,於是入黎望下,實驗證明 ...

唔識答就避而不答。民主兩個字真係比你們騎劫。
和平示威唔係咁樣示威法.

大宅

Jasmine-4711 發表於 19-7-31 23:34
班黑衣人拆在立法會個晚,班警察視而不見,俾一小時通知才清場,一個都冇拉到呀!仲唔係同一路?

幾百人都 ...

在還要全部納稅人埋單幾千萬維修,佢哋唔勁過黑社會咩

珍珠宮

開心吸收勳章

朱寶媽媽 發表於 19-7-31 20:10

無法無天警黑合作,下次又話黑社會係好友搭曬膊頭,又關警 ...

你講朱生班演員?麥當勞媽媽?

水晶宮

回覆 朱寶媽媽 的帖子

或者根本就係你哋自己做嘅點知誤中副車!自導自演。想屈人啊冇咁易。

男爵府

moremoremimi 發表於 19-7-31 20:14
(emoji)(emoji)(emoji)所以社會撕裂!市民睇戲..

講真,邊過想社會撕裂!我地呢D和埋非就唔係好想睇這套戲。

珍珠宮

開心吸收勳章

moremoremimi 發表於 19-7-31 20:18
不過冇證據係警黑合作!但全港市民一定睇到圍警局一埸好戲

未必睇到。黃媒遮蓋真相,不遣餘力。

大宅

笑死人呀!咁肯定...煙花是村民射市民村民又係你朋友呀!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

朱寶媽媽 發表於 19-7-31 23:34
我無玩野呀,亦去接手足,使唔使槍口對市,村民使唔使用煙花射市民,全港市民都睇到佢哋嘅暴行啊仲惡過黑 ...

村民洗唔洗用烟花射市民?

你話你地去警局 "接兄弟",咁可能放烟花想 "賀你" 接倒兄弟呢?

咁同問,黑衣人洗唔洗用傘柄圍毆已跌左落地的警察?

米聽涼瓜杰講,暴力不能解決問題,暴力只會招來更多暴力,一步步升級至社會失控。

珍珠宮

開心吸收勳章

carrie_momo 發表於 19-7-31 22:49
大家和平上街系唔系為自己,系為下一代!
你開口埋口都系錢,睇黎你生活好唔如意(emoji) 所以先會做人做到 ...

為下一代?嘩,好高尚的信念!

知唔知點解激端的伊斯蘭教要殺叛教的人?因為要減輕叛教者的罪孽,殺叛教者係為佢好。佢地都認為自己的信念係好高尚。不擇手段地去爭取自以為義的信念,並把這信念強加於別人身上,這就是另一種的激端主義。

你們和平上街,無人會攔阻你,但決不應訴之於暴力。

“Violence can only be concealed by a lie, and the lie can only be maintained by violence. Any man who has once proclaimed violence as his method is inevitably forced to take the lie as his principle.” - Aleksandr Solzhenitsyn

想想你們製造了多少謊言!

男爵府

幸福花 發表於 19-7-31 23:38
回覆 朱寶媽媽 的帖子

或者根本就係你哋自己做嘅點知誤中副車!自導自演。想屈人啊冇咁易。 ...

點呀冷血導演,係喎!今朝未講拉到人未咼。等你消息呀!

幸福花    發表於 19-8-1 01:02

男爵府

InkCartridge 發表於 19-7-31 23:36
你講朱生班演員?麥當勞媽媽?

你講何生班演員?同佢班結拜兄弟?

男爵府

moremoremimi 發表於 19-7-31 23:41
笑死人呀!咁肯定...煙花是村民射市民村民又係你朋友呀!

係你地D朋友。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

黑幫新字頭!
屈穎妍

香港出現了個黑社會新字頭,

老細水源不絕,新血也源源不絕。

他們在中學燒黃紙,在大學斬雞頭,

與老師滴血為盟,跟社工違法達義。

他們沒有大佬,卻有軍師,更有金主,

雲端來的命令,目標就是警察。

從前的黑社會十二點後我話事,

現在的新社團廿四小時都是我話事。

他們訂立了新秩序,喜歡就圍你商場、封你馬路、拆你招牌、停你鐵路。……

http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2019/0730/327852.html

https://www.facebook.com/715957011833071/posts/2311061845655905/

男爵府

carrie_momo 發表於 19-7-31 23:23
平日都已經唔睇baby kingdom , 人地話已比大量無腦藍絲入侵,正常人都唔會系度傾,於是入黎望下,實驗證明 ...

放心啦!將來佢地D仔女都未必有機會,你睇新疆個班已經係人版。

禁止訪問

大宅

https://youtu.be/QlpunwgwCFg

圍警局門口班口罩市民,一見到煙花, 拍曬手掌

首頁
23456...8

尾頁

跳至