時政擂台

跳至

首頁
23456...13

尾頁

珍珠宮

Kittymummy 發表於 19-8-10 01:24
其實一直對香港包容好大,只係班人唔識死,係都要攪中聯辦,攪國(emoji),國旗. 一定唔會咁易算數!:anger ...

冇得原諒已經過左底缐,一定要呢班人付出代價!

Rita    發表於 19-8-10 17:13

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Kittymummy 發表於 19-8-10 01:24
其實一直對香港包容好大,只係班人唔識死,係都要攪中聯辦,攪國(emoji),國旗. 一定唔會咁易算數!:anger ...

阿爺系好多香港人眼裡,都係好黑暗,好恐怖架嘛,今次正好做埋比佢地睇,唔使得個講字,正中下懷,玩“清算”

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

happykk 發表於 19-8-10 01:20
其實無論中央,特區政府,警察都一直比機會班普通市民同學生。佢哋明白呢班人只係被人利用,做咗棋子而不自 ...

我覺得佢地係唔想接受現實,因為香港人好多都覺得自己高人一等,崇洋仇中,佢地接受唔到大陸一線城市已經超越香港,唯獨遊行集會自由,係大陸無法超越嘅,佢地就係想保住呢一點優越感所以反中。

bull2015    發表於 19-8-10 12:03

子爵府

今次事件真係一面照妖鏡,係人係鬼通通現形

水晶宮

happykk 發表於 19-8-10 01:26
民進黨繼續當權真係好大機會。
不過嚟緊既總統選舉,如國民黨能勝出可以舒緩緊張關係
...

台灣如想有運行,唔想死得咁快。真係唔好比菜菜子當選,最後只會苦了台灣人民,做美狗隻狗,冇一個國家有好下場.

公爵府

ferfer~ 發表於 19-8-10 01:27
首先禁大陸網上買禁品過關 集運收到通知有關資訊 唔知真定假
...
已經開始咗嗱,莫講話頭盔眼罩之類,我上星期同一日有幾間淘寶店都話唔送大陸集运倉同港澳台地址,我只係買一丶兩件泳衣同運動衫咋。

大宅

回覆 kittylam 的帖子

全中

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

kittylam 發表於 19-8-10 01:31
我覺得佢地係唔想接受現實,因為香港人好多都覺得自己高人一等,崇洋仇中,佢地接受唔到大陸一線城市已經 ...

個d以無回鄉證為榮
仲有個d,又要鬧又要淘寶
好矛盾,又唔肯接受別人的進步,優越,但又要享受別人的進步同優越

Rita    發表於 19-8-10 17:46

水晶宮

tired 發表於 19-8-10 01:29
冇得原諒已經過左底缐,一定要呢班人付出代價!

係,我睇到堅嬲!當晚睇電視我忍唔到喊左出黎。我地係中國人,點解要槍頭對內?點解可以咁侮辱自己國家.

大宅

jellomama 發表於 19-8-10 01:35
已經開始咗嗱,莫講話頭盔眼罩之類,我上星期同一日有幾間淘寶店都話唔送大陸集运倉同港澳台地址,我只係買 ...

我暫時未遇到黎d店…不過集運通知唔會送黎d,其他一切正常

男爵府

Kittymummy 發表於 19-8-10 00:42
我好欣賞中國,其實領導人好有智慧.
由佢地亂,由佢地反。從中睇清楚邊d係人,邊d係鬼. 同埋好有遠 ...

我都越黎越欣賞中國領導人,今次嘅風波令我睇到領導人好冷靜好有智慧,一出擊就令對方毫無還擊之力,更令對方啞口無言,勁呀

子爵府

kittylam 發表於 19-8-10 01:31
我覺得佢地係唔想接受現實,因為香港人好多都覺得自己高人一等,崇洋仇中,佢地接受唔到大陸一線城市已經 ...

呢班就係不理智既人!

所以我一直認為國教係好重要,認識同愛自己國家係一件絕對正確既事。
英值時期唔會有,香港人缺乏對當今中國認識,一直只係聽外國人話中國唔好,久而久之入哂腦逢中必返,完全冇理性去睇事件。

伯爵府

Kittymummy 發表於 19-8-10 01:35
台灣如想有運行,唔想死得咁快。真係唔好比菜菜子當選,最後只會苦了台灣人民,做美狗隻狗,冇一個國家有 ...

台灣人好矛盾,第一首富嘅錢都係係大陸賺返來,如果大陸甘恐怖,仲會有甘多台灣人去做生意咩?如果阿爺真係要台灣人滅亡,又會比甘多台灣人系大陸經商咩?

公爵府

jt824 發表於 19-8-10 01:39
我都越黎越欣賞中國領導人,今次嘅風波令我睇到領導人好冷靜好有智慧,一出擊就令對方毫無還擊之力,更令 ...
仲有外交部發言人華姐嘅風采!

子爵府

Kittymummy 發表於 19-8-10 01:35
台灣如想有運行,唔想死得咁快。真係唔好比菜菜子當選,最後只會苦了台灣人民,做美狗隻狗,冇一個國家有 ...

我覺得亞爺做緊嘢,呢個時候柯市長突然組黨

水晶宮

happykk 發表於 19-8-10 01:40
呢班就係不理智既人!

所以我一直認為國教係好重要,認識同愛自己國家係一件絕對正確既事。

所以,黎緊阿囡升小,我會揀一間有國教嘅學校!

伯爵府

jt824 發表於 19-8-10 01:39
我都越黎越欣賞中國領導人,今次嘅風波令我睇到領導人好冷靜好有智慧,一出擊就令對方毫無還擊之力,更令 ...

其實就係要國家強大,有錢,先可以系國際間站得住腳,先有發言權,美國其實就係發窮惡

水晶宮

fyyjott 發表於 19-8-10 01:41
台灣人好矛盾,第一首富嘅錢都係係大陸賺返來,如果大陸甘恐怖,仲會有甘多台灣人去做生意咩?如果阿爺真 ...

之前大陸比晒機會,3通已經係,亦放鬆國民去台灣旅遊. 可惜台灣有人唔做,偏要做美狗隻狗. 今劑仲要出錢既幕後黑手之一攪香港. 一定唔會有好下場囉!

公爵府

jellomama 發表於 19-8-10 00:24
回覆 joycechiang 的帖子

我覺得阿爺一直收集資料,慢慢先同班暴徒丶漢奸計數,會一網打盡,清潔香港毒瘤 ...

有冇咁樂觀呀?我覺得中央都唔理我地自生自滅!啲黃畜多到一個點!而且黃毒又深,點除?就算打咗大老虎,散落啲民間嘅都多到好難除,所以最後都係自生自滅!

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

happykk 發表於 19-8-10 01:40
呢班就係不理智既人!

係啊,平定咗之後教育一定要除黃,加入國教同道德教育,反父母根本不能接受,要教學生睇事要宏觀D,而家D學生個個目光短淺,根本冇大局觀。

首頁
23456...13

尾頁

跳至