自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

象牙宮

男爵府

AWma 發表於 19-8-20 09:37
我突然覺得自己好落後, 只有信用咭和八達通, 沒有申請WECHAT或支付寶呢D付款的程式...
其實WECHAT 和支付寶 ...

我通通都有用: 八達通, 信用卡, payme, 轉數快, wechat, 支付寶,BOC Pay, Google Pay…

因為我係一個貪小便宜嘅肥師奶呢

大宅

rabbitboyboy 發表於 19-8-20 12:53
如果擔心錢問題,我電話上咗鎖,其他人唔會開到嚟用。即使俾佢破解到,我啲支付工具仍然需要密碼或指紋解 ...

禁請問Alipay 和支付寶怎开通?

子爵府

manmanlamlam 發表於 19-8-20 13:02
禁請問Alipay 和支付寶怎开通?

Ali pay 咪就係支付寶,dl個app就得

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主:

我超級唔中意cash邋遢又零碎。就算落街市,有得八達通或電子支付,我都盡量用,嘟一吓就攪掂唔駛掂血淋淋油笠笠嘅cash ,最緊要係電子支付有記錄,啲錢駛咗去邊全部有得睇返,又唔怕跌錢或找錯錢。

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我無,老公有成日因為有優惠爭住比錢,重好,唔駛我煩

男爵府

ayi1 發表於 19-8-20 13:10
我超級唔中意cash邋遢又零碎。就算落街市,有得八達通或電子支付,我都盡量用,嘟一吓就攪掂唔駛掂血淋淋油 ...

我同你想法一樣, 我盡量唔用現金, 我覺得好麻煩, 而且我所有電子支付都可儲積分/現金回贈,有時又有特別優惠,我肥師奶一個, 慳得就慳了

伯爵府

我 : 八達通, 信用卡, 現金 , 其實paywave 都好方便!

王國長老

王國長老

我突然覺得自己好落後, 只有信用咭和八達通, 沒有申請WECHAT或支付寶呢D付款的程式...

如果你唔係成日上大陸玩,又唔係成日淘寶,我諗都唔需要學既。
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

X2
我的生命由我主宰.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

我成日怕會盜用

男爵府

2023年兔年勳章

要掛信用卡我唔會用,,所以本身我無信用卡,我有支付寶,WeChat就岩岩玩因有優惠,可以去便利店充值無禁易用多錢

男爵府

edea 發表於 19-8-20 13:28
如果你唔係成日上大陸玩,又唔係成日淘寶,我諗都唔需要學既。

我用支付寶香港,主要是方便買淘寶貨。
平時日常消費,主要用paywave/八達通,方便快捷。

子爵府

回覆樓主:

我 唔識用

侯爵府

2023年兔年勳章

八達通、ApplePay、信用卡、少量現金在身已好足夠!轉數快(只是試玩幾次少額)
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

公爵府

其實都好易用,而且支付宝既迎新優惠都好吸引,試用下亦無妨

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

我無呀

大宅

我有支付寶都係用黎買下淘寶
之前睇過一篇報導
太依賴電話俾錢, 但你電話冇電就等於咩都用唔到

首頁
23456...7

尾頁

跳至