美容扮靚

跳至

首頁
23456...14

尾頁

男爵府

Re: 有冇人繡/柔左眉?

Hi Alick,

You're welcome!!!

複式洋房

Hi Alick,

Sorry for the late reply as I just have time to chat when I'm in the office. Weekends are very busy.

My 柔眉 is $1,800, less than 1.5 hours. I made the appointment just 2 days in advance. I had the 繡眉 5 years ago. It was about $1,500.

複式洋房

Hi Candypoon,

Mine was 結焦,but no water came out. But this time I had 柔眉, the 結焦 is less than last time - 繡眉.

大宅

Hi winice,

Would you PM the details to me? Thank you

複式洋房

Hi belinda

謝謝, 你係咪去winice 做呀, 我應該聖誕前做, 但我未預約,
做了同大家分享啦. :lol:

複式洋房

Alick,

The name is 韻妍 in Mongkok. Done by Milk. Referred by Jasonvincent.

大宅

Hi Belinda & winice,

謝謝妳們,我真係好有興趣,可否PM資料給我嗎?

Cheers,

男爵府

Hi puifun / candypoon,

Please check PM.

大宅

剛剛收到消息果台灣師傅會係本月份來大約在 13 号到 la..
sorry 我 要 遲 d 覆 pm 比 你地...

大宅

我都覺得柔眉係人生一大發明
因為我本身0的眉好幼..又冇乜colour..
之前就有畫眉出街..不過有時早上畫得唔好...0個日就會好唔開心...而且夏天流汗又會"luck"色..仲有仲有..就係夏天時游水時..會好樣衰!!!!
所以我係2年前已經去柔眉啦~
我對眉柔完之後...根本係冇人發覺..因為實在太自然啦~大靚啦..呵呵
上年我結婚...我去影樓影相....0的化妝師全部都已為我對眉是天生架...因為太自然啦.....所以我真係好開心...
不過您問我0個價錢..我估您地一定話貴($4000)包一次補色..
不過我同我先生都相信...貴一定有佢原因..
加上我最驚係搵0的唔好手勢冒師傅幫我整到條眉唔3唔4..
之後仲要去洗眉..咁就大件事啦!!!!!!!!

男爵府

Minami,

咁最新情況點樣呀?

MINAMI 寫道:
Hi, Mummy,

如果我早 D 入嚟 BK 睇到呢個 TOPIC,就唔駛洗 D 寃枉錢啦!你講嗰個冇舖名嘅廣告,我就成為受害者!!因為幾年前係鄭明X嘅蒙XX度繡眉,颜色已有点红,所以諗住洗咗去再整 - 柔眉。因上次繡眉有少少高低,所以諗住試第二間,喺雜誌成日見嗰個冇舖名嘅廣告,打電話問完上埋去都話 $3000.00 可以一次過包洗及柔眉,俾咗 $3000.00,入到房有另一個美容師喺我條眉搽D嘢,隔咗一陣,佢話我完本繡眉 D 色好深入皮膚,唔可以一次洗甩哂,可能要洗4-5次先可以再柔。如果要一次攪掂要俾多 $4000.00做抽色,簡直係"禁"住嚟搶,我話頭先個小姐話一次過 O.K.架喎,俾咗$3000.00宜家先話要洗 4-5 次,你哋即係呃啫!佢猛咁話咁你咪分几次洗,唔係一定要做抽色......但自己又想快D攪唔想拖咁耐,於是俾埋 $4000.00抽色。結果, xyz#!?x#都要洗4次,最後柔眉仲高低粗幼得緊要,第 2 日我堅持要再柔至o.k.為此,佢話唔可以咁快再柔,要等1個星期後,於是1個星期後我再去,柔完之後佢話今次已算係補色,所以原本包一次補色已經冇啦!!
几年前喺鄭X明果度做雖然有D高低,但人哋老老實實,冇呃人。呢間黑店個名叫 "X亞國X容X創XX會",喺好多$10零蚊嘅雜誌有好多廣告,好多都冇印個名,但有一幅有印名連埋一個姓劉嘅創辦人幅相喺右上角,大家只要留心D廣告嘅地址電話就知其實係同一間,大家緊記唔好上當!! :evil:
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

Belinda,

可唔可以影一張你剛柔完眉既相比我地睇下?? 我真係好想整, 不過我個friend話咩未行完眉運唔好整住喎...究竟眉運係幾多歲至幾多歲?

Belinda 寫道:
Alick,

The name is 韻妍 in Mongkok. Done by Milk. Referred by Jasonvincent.

複式洋房

WINCE

PLS PM SHOP DETAILS TO ME. THANKS

洋房

Dear NamNamma,
PM 她的資料比我呀. 唔該!

fanny

洋房

係柔咗眉,但有少少唔對稱,雖然唔係好覺。
由第一次去至最後柔眉嗰日共拖了3個月,因要每隔2個星期洗一次眉。我唔知係咪真係要洗咁多次!?總之洗咗 4 次同抽咗 1 次色,佢哋個美容師手勢都唔好,我都有諗過駛唔駛揾間真係掂嘅再柔過,因為而家每日都要自己用眉筆補番少少先出街。
我都好"興"自己當時咁蠢,不過更"興"係呢間經营手法不當嘅黑店 !!!

複式洋房

HI him2001

謝謝你, 收到Pm, 現在心大心細, 唔知邊間做好.
請大家俾d意見.

複式洋房

Dear alick

我好心急想知道你們講的shop是哪裡, 你可不可以將你收到你資料pm 一份給我,

thks

男爵府

Thank you Belinda, 收到你既pm啦, 到我有勇氣時我會試下。

男爵府

alick,

你不如試下Belinda 果間, 佢2/12先至做完, 起碼搵得番果位 "操刀" 師傅嘛! 如果隔得太耐講緊幾年前, 可能果個人都唔o係度, 求其比個你你都唔知信佢定唔信佢好。

alick 寫道:
HI him2001

謝謝你, 收到Pm, 現在心大心細, 唔知邊間做好.
請大家俾d意見.

男爵府

頭先睇有個topic講開柔/繡咩色, 有人深啡, 有人黑色, 你地柔左果d又係咩色? 如果黑色會唔會好 "西楚霸王"??

首頁
23456...14

尾頁

跳至