自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

wild_bebe_shop 發表於 19-9-20 09:27
我尋日send佐email去check, 佢地唔駛2分鐘就覆我,話我無俾身份証copy, 叫我補俾佢,我好肯定我寄form連埋 ...

同我一樣囉,我肯定比齊晒資輝佢,連埋我老公,仔嘅資料入埋同一個信封,by hand拎去親手交,我老公,仔都收到SMS話幫佢哋處理緊,我等咗好耐都收唔到SMS,唔打去問 佢都唔同我講話冇我申請,佢哋辦事能力超低,自己有問題仲賴我哋冇交齊

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

lokbb媽 發表於 19-9-20 14:39

我上次打去問,佢都只係問我攞身份證或電話号碼,一幫我check ...
其實我暫時並無意向重發任何資料給他們, 只是回覆了一個電郵話佢哋要求透過電郵重發所有資料給他們令我感到非常不安及覺得呢個舉動好危險. 既然已完成審實我的資料, 又何需重發以上資料給他們再核實 會睇睇他們怎樣回覆再作打算. 或者再過幾日都收唔到電郵回覆先打電話去問, ANYWAY, 多謝JM提點.

大宅

畀面勳章

jcstai 發表於 19-9-20 15:59
其實我暫時並無意向重發任何資料給他們, 只是回覆了一個電郵話佢哋要求透過電郵重發所有資料給他們令我感到 ...

唔好客氣啦,希望你快啲收到

別墅

想生BB熱投

回覆樓主:

我岩岩check email, 佢地覆我下星期一會入數俾我,預計銀行一、兩日後會見到錢呀

男爵府

jcstai 發表於 19-9-20 15:59
其實我暫時並無意向重發任何資料給他們, 只是回覆了一個電郵話佢哋要求透過電郵重發所有資料給他們令我感到 ...

我又係咁,明明交哂资料,又要再比多次,唔知交唔交好,好似又交多次。好怪咁!

大宅

今日收sms有結果,chk返戶口原來尋日已經入咗錢

伯爵府

bearking 發表於 19-9-20 21:29
我又係咁,明明交哂资料,又要再比多次,唔知交唔交好,好似又交多次。好怪咁!
...
我會睇定D再算, 反正都等咗咁耐, 睇吓佢點覆電郵.

男爵府

jcstai 發表於 19-9-20 22:20
我會睇定D再算, 反正都等咗咁耐, 睇吓佢點覆電郵.

咁我都再睇吓點先至算,激死人!

男爵府

十分鐘 發表於 19-9-16 20:55
[email protected]

我20.4收msg話收到我申請,一直無回音,今朝坐車返工時sent email問,好快覆我話我欠身分證明,但我覺得無理由,不過我照sent過去,之後話會幫我跟,到lunch收到話星期一會入錢俾我,真係好快(emoji)
但我之前sent過另一個mail,要成個幾月先覆我

大宅

畀面勳章

viton 發表於 19-9-20 23:37
我20.4收msg話收到我申請,一直無回音,今朝坐車返工時sent email問,好快覆我話我欠身分證明,但我覺得無 ...

我都係send呢個email去問,都好快覆。之前果個,等幾日先覆,又話處理緊,要我等

伯爵府

bearking 發表於 19-9-20 22:48
咁我都再睇吓點先至算,激死人!
我見發了電郵2日都無人回覆, 頭先再RESEND個電郵去追(今次加多咗樓上JM講話好快有人回覆的電郵[email protected]), 估唔到半小時內(即是星期六下午2:XX)有位陳小姐打電話比我跟進件事(可能9月底前要完成所有餘下的CASE, 所以要OT), 在電話解釋我個CASE的問題, 再與我核實個人資料之後叫我只需電郵銀行資料給他們便可以了, 預計下星期會收到款項.
我估JM的CASE都會好快有專人處理, 因為DEADLINE已到

複式洋房

lokbb媽 發表於 19-9-12 14:01
我仲未有,之前我同老公,仔,一齊喺三月份交表,我老公同仔都收到,但我仲未有,打去問,先知我份申請表拒絕咗,但 ...

我都冇

男爵府

jcstai 發表於 19-9-21 15:28
我見發了電郵2日都無人回覆, 頭先再RESEND個電郵去追(今次加多咗樓上JM講話好快有人回覆的電郵ecslee@wfsfa ...

咁我都學你,發多次去嗰個電郵度先

公爵府

viton 發表於 19-9-20 23:37
我20.4收msg話收到我申請,一直無回音,今朝坐車返工時sent email問,好快覆我話我欠身分證明,但我覺得無 ...

係吖,我都多得bk朋友教路,send哩個email,真係秒覆,超級快

大宅

jcstai 發表於 19-9-20 08:27
我C6話可能佢哋唔見咗我份交件, 所以要我再比全套資料佢哋做嘢
我都係寄咗身份證去被佢地遺失咗,個機構內部亂七八糟垃圾到爆

伯爵府

白臉神偷 發表於 19-9-22 12:00
我都係寄咗身份證去被佢地遺失咗,個機構內部亂七八糟垃圾到爆
绝對同意佢哋內部亂七八糟, 搞咁耐都未搞完, 仲要中間好多甩漏.

大宅

jcstai 發表於 19-9-22 18:20
绝對同意佢哋內部亂七八糟, 搞咁耐都未搞完, 仲要中間好多甩漏.
申請咗超過半年都未收到錢,打電話去查詢先發現佢地整唔見咗件文件

伯爵府

我細佬未有

別墅

白臉神偷 發表於 19-9-23 21:32
申請咗超過半年都未收到錢,打電話去查詢先發現佢地整唔見咗件文件

請問幾時打電話先打得通?打咗勁耐都話未能接聽

伯爵府

princesstiffany 發表於 19-9-24 06:50
請問幾時打電話先打得通?打咗勁耐都話未能接聽
試下留言, 或發電郵追. 呢段時間應該好快有回覆, 因為死期快到, 佢哋一定要清理晒未做完的CASE.

首頁

尾頁

跳至