時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我哋睇到已經咁嬲,警察肯定仲激氣!我哋要比多d支持警察!佢哋真係為香港付出好多好多!值得尊重!
個班人渣一定有報應

伯爵府

cyffanny 發表於 19-10-2 23:26
個個facebook都話警察想射死個學生 我想講個個暴徒由頭到腳都係黑色,得對眼唔係包住, ...

唉 因為呢個槍傷時件
我尋日都打破沈默,都忍不住喺Facebook爆左個朋友!我都預左講完即被人圍攻,但我真係睇唔過眼!事實放在眼前,都仲可以歪倒所有野!成日拎「學生」呢個名出來,收啦,成副full gear呀!咁型係佢自己去搞警察呀嘛,得嗰十八歲仔,拎住支長矛同斧頭恨恨地打人,打到喪心病狂!

大宅

所以d賤人咪成日要推d學生出黎
越細越好

出左事咪好似而家咁大造文章囉

所以做父母真係要好好睇住自己仔女

唔好再比人利用

伯爵府

葉繼歡當年蠢在冇著返套校服去打刧, 好過著避彈衣

學生真係大哂咩

些芬易呢焚    發表於 19-10-3 10:40

別墅

真心一句, 我都唔希望有人槍傷, 無論是黑衣或是警方. 因為雙方都是棋, 比背後的人利用. 而背後當權的人從來沒有理會過任何市民的生命, 無論我們是任何政見都好, 都是比人當是死物, 好聽D都只是蟻民.

但班黑衣人大造文章. 一見新口號, 真係好火滾, 什麼 "Don't shoot our kids".

事實上好多黃人是真低智, 人講咩, 佢信咩, 不經思考. 但有些人是選擇低智, 真是可悲. 如果爭取一場運動成功, 爭取自由, 是要改變自己去變為低智的人, 運動注定失敗.

大宅

回覆樓主:

個學生屋企人都想低調處理, 就知咩事啦

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

仲有冷血家長share, 枝鐵通係鈍㗎。

請問係咪只得尖嘅先捅得死人?不如果d冷血家長俾d鈍嘅鐵通捅下/扑下,睇下死唔死得?

大宅

睇完那段片,那個在暴徒倒下後仍從遠方拋過來的汽油彈,其實真是很恐佈!!!

所謂的學生你看清楚未?你的同黨是很想你死的啊!他們表面上是在支援你,實際上是想你快快犧牲......

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

係學生就唔會咁兇狠,咁暴力

男爵府

學生又點,唔通學生就可以犯法,就可以襲警,就可以殺警?根本唔系是不是學生呢個身份的問題,重點系佢系暴徒,攞住尖矛追住警察來打。如果呢幾個警察系佢地的家人,仲會話開槍是錯嗎?

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

警察只係生命受到威脅,射暴徒有咩問題,唔好再比黃屍帶風向話射學生,暴動現場,穿到咁,手拿鐵鎚追打警察,唔係學生係暴徒。任何年齡人士犯罪都係罪犯
●▽●●0●●﹏●●︿●

男爵府

其實有睇片都知果槍唔係存心開, 係個學生暴徒打落警察隻手度可能引致走火, 但就算開槍, 以當時環境絕對合情合理, 警察已舉槍示警,佢地都繼續圍打警察, 警察們絕對有生命危險!

而黃屍已經唔係第一次斷章取義﹑是非不分, 佢地係想要佢地要的結果去暴動, 所以唔使理佢地講咩,公道自在人心, 由6月起都不斷抹黑仇警, 成日都話警察過份武力, 但暴徒足以致命的武力佢地絕口不提, 佢地可以打人﹑殺人﹑縱火 , 但警察合法地用武力執法就係錯, 最好無警察,無法治,全世界得返黃屍,呢個就係佢地想要的結果但佢地係唔會成功, 因為天有眼,佢地正步向失敗,永不翻身!

伯爵府

2024勳章

係喎

男爵府

環保接龍勳章

有人煽動已經預咗,但係咁多人仍然會信先令人失望,仲話警察有水砲車又乜又物嘅武器可以用,全港得兩部水砲車,又唔係每個警察有一部,同埋睇過完整片段嘅人都應該好清楚當時係暴徒首先見到警察就去襲擊,已經有個警察俾人打到瞓咗地下,連盾牌都俾人搶埋狂打,而開槍警員亦被襲擊,喺咁危急嘅情況,就算唔係走火,開槍有乜出奇?

而家仲成日學生學生、孩子孩子,其實無論幾細都可以係暴徒,打人殺人,警察睇見佢細就唔自衛咩?啲所謂和理非嘅黃C再繼續咁撐落去,是非不分,呢啲咁嘅孩子只會越來越錯落去,我都好想問呢啲黃C,良心何在?

琥珀宮

lololala 發表於 19-10-3 09:01
係咪有人先立心不良??
係咪有人要先置其他人於死地?
無因有果?

今朝聽電台唔知邊個白痴組織發言人講,警察開槍前冇警告,都腎嘅。若要人不知,唔好咁低B吖

lololala    發表於 19-10-3 20:21
lololala    發表於 19-10-3 20:21

首頁

尾頁

跳至