時事熱話

跳至

首頁

尾頁

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我尋日返工見班黃屍同事睇直播,又笑叻哥乜乜乜,搞到我忍吾住夜晚返去睇晒成條片。

單不評論正反兩面,其實我相信叻哥搞場大龍鳳都係想拉近大家兩邊呱?但好明顯杜生就只顧自己要帶出個正義黃屍嘅樣子。

下下大聲夾惡咁已經冇品,仲成日閘住人講野,一臉西樣咁,令人好反感。完全完美演繹冇教養同不尊重人嘅態度。

最可悲係,咁低質素嘅人都有人支持。
.........................................

子爵府

lovestarry001 發表於 19-11-6 23:25
我尋日返工見班黃屍同事睇直播,又笑叻哥乜乜乜,搞到我忍吾住夜晚返去睇晒成條片。

單不評論正反兩面,其 ...

真係無言,而家班後生,聲大夾惡=有道理,不斷破壞=正義,私了其他異見人士=為民除害,滿口粗口=日常助語詞,侮辱別人= 有 point有口才, 滿口歪理=大條道理

以前就學生怕校長老師,而家就校長老師怕比學生圍

下一代變成咁,仲有咩好講

why2010    發表於 19-11-7 09:05

男爵府

陪月勳章

ethan1002 發表於 19-11-6 21:50
其實你覺得有幾慘呢?你而家咁自由咁亂講嘢有冇人拉你?你食嘢有冇人限制你?你去外地旅行有冇被遣返?你 ...

冇錯呀, 宜家有自由,過多幾年真係唔知了,剩係今次,已經睇到香港一步一步咁步向中國管治方式,剩係睇下cctvb點樣報新聞已經好明顯。再遲啲,分分鐘講錯野就被送番大陸。

喂喂喂,老花就配眼鏡,我冇話街上有暴力行為既示威者有品,睇清楚啲,我講我身邊既朋友,大家討論呢啲事既時候好有品,唔會因為藍屍政見不同就鬧佢地有精神病。 暴力/破壞行為我係唔認同。

惡到想殺人,黑警咪何嘗唔係呢?

子爵府

mimiNbaby 發表於 19-11-7 00:20
冇錯呀, 宜家有自由,過多幾年真係唔知了,剩係今次,已經睇到香港一步一步咁步向中國管治方式,剩係睇下 ...

自由、好自由添!
自由掟磚、自由縦火、自由私了啦!
仲有圍校長、打警察!
不知幾自由!天下無敵

大宅

成日強調7成人支持,完全唔知個數據點得返黎

珍珠宮

熱血金章

mimiNbaby 發表於 19-11-6 20:28
我好同意杜呢點喎,以前有警察既地方的確好治安,宜家唔同喇,有警察既地方就亂,係真喎,如果唔係,點解 ...

點解大批警員要入商場或屋苑?
以前警察點好?而家又點樣唔好?
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

熱血金章

mimiNbaby 發表於 19-11-6 21:24
香港係咁好,啲高官同佢地啲仔女點解要攞外國護照。

大陸唔好,泛民議員返去買樓?
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

男爵府

wingwing915 發表於 19-11-7 01:28
成日強調7成人支持,完全唔知個數據點得返黎

咪係?所謂民調只訪問了500人咋~
我係叻哥就會質佢呢點

男爵府

toffeetong 發表於 19-11-7 02:39
大陸唔好,泛民議員返去買樓?

連前特首曾生都返大陸退休喎~

男爵府

一句講晒,人一黃、腦便殘。

男爵府

義氣仔女 發表於 19-11-5 21:55
係啦,又勁無禮貌,又大聲又插咀,唔好理彼此既理論岩與否,叻哥明顯比較有禮貌
...

个樣仲好賤tim

別墅

回覆樓主:

明顯睇到佢嘅難仔軟飯皇的賴皮樣, 一啲都唔尊重人。

伯爵府

冇錯呀, 宜家有自由,過多幾年真係唔知了,剩係今次,已經睇到香港一步一步咁步向中國管治方式,剩係睇下 ...

請問香港點樣。。中國管治方式。。呢,我真心想知你既邏輯,因為內地比英國比多左更多自主權比香港令你不滿?

另外,你話遲啲香港講錯野就送番上大陸,其實好似你呢類人都講左20幾年了,咁遲到幾時先會有人講錯野要送上大陸。
一個大國會留意一個普通市民講錯野而搵一班人請講錯嘢既人上內地成本都好高喎,仲有請坐監之前,仲要另外搵一班著晒制服審理案件成本會更高。之後仲有坐監日常開支呢。加起每人一個月消費都一二千蚊成本啦,最後因為呢個過程會令各國有微言,又要搵外交部同世界交待或爭辯呢件事。。。

大妹妹    發表於 19-11-8 15:09
Sand8148    發表於 19-11-8 13:58

子爵府

ethan1002 發表於 19-11-6 20:17
你知道所有嘢?你又有咩資格去講?幼稚到咁冇思考,唉,難怪⋯⋯香港落得如斯田地⋯⋯就係有你呢班自以為 ...

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

D人叫佢阿甴

大宅

ethan1002 發表於 19-11-6 21:53

高官點樣,關我咩事呢?根本我都不在意佢哋啲仔女去向

男爵府

警察殺人?你又知?你係官?
自由你陣知之後冇?你係先知?唉,你就繼續自言自語吧。
你哋乜同黑衣暴徒割席咩?我一直見班黃嘅好擁護佢哋㗎喎。
而家話反暴力?希望你記住自己講緊咩

男爵府

mimiNbaby 發表於 19-11-6 21:21
係喇係喇,你鍾意鬧繼續鬧啦,仲有乜野字未用呀? 低能無腦冇思考能力,你即管發洩啦。 唉,我呢啲人死讀 ...

高學位冇人敢請你真係幾可悲啊,唉,連最基本嘅道德觀念都冇。
人在做,天在看。
種下咩因就有咩果,咁唔滿意而家嘅香港咁你生活都幾可憐,日日都咁心存仇恨。
我其實真心覺得香港好自由,我好享受本身在香港嘅生活。
我很感恩,家人都是同樣感到可以生活在香港係福份

Sand8148    發表於 19-11-8 13:59

別墅

ilovehuman 發表於 19-11-7 12:46
請問香港點樣。。中國管治方式。。呢,我真心想知你既邏輯,因為內地比英國比多左更多自主權比香港令你不 ...

男爵府

陪月勳章

ethan1002 發表於 19-11-7 18:13
警察殺人?你又知?你係官?
自由你陣知之後冇?你係先知?唉,你就繼續自言自語吧。
你哋乜同黑衣暴徒割 ...

吓, 乜係黃就一定要支持暴力既咩? 我喺BK從來都冇講過我支持暴力, 我講過好多次我係唔支持暴力行為, 你記住我講過乜就真啦. 我未聽過同一隻顏色既人就要有一模一樣既諗法既.

首頁

尾頁

跳至