時事熱話

跳至

首頁
23456...13

尾頁

大宅

香港是我家 發表於 19-11-19 20:44
水務處係你交税養?
你知唔知你講咩話?
有邊個香港人冇分交税?

米鬼睬佢啦!
香港出名low taxes & cheap water bills, 俾得起好巴閉咩?! 笑死人!

複式洋房

皮質醇 發表於 19-11-19 20:04
你知唔知你無啦啦係到狗吠,你咁嘅行為好小學雞囉!好心你D咁嘅人唔好成日喺度做鍵盤戰士啦!淨係得把口講 ...

而家我就笑緊藍屍得把口唔去幫襯藍店
然後我有幫襯黃店,你話我鍵盤戰士
你自己睇下自己講左乜,不如你去驗下腦啦
真係人一藍,腦都殘

複式洋房

c9hoyeah 發表於 19-11-19 20:10
其實呢,呢D咁小學雞既行為就唔好拎出黎曬啦...食餐飯都要分佢係黃定藍,唔好玩啦。其他人我唔知,但無論佢 ...

原來食飯分藍黃係無品,你都幾好野
你唔好睇咁多書喇,買完捐比其他人啦,反正睇完都救唔番你既神邏輯

複式洋房

香港是我家 發表於 19-11-19 20:21
怪不得我咁睇你唔起啦
原來你窮到冇收養

我就真係無收養兒童既,修養就少少,睇下對咩啦
對人我好好口既,對腦殘就
不過講開,我都唔太需要文盲同腦殘睇得起我,承受唔起

複式洋房

香港是我家 發表於 19-11-19 20:44
水務處係你交税養?
你知唔知你講咩話?
有邊個香港人冇分交税?

公務員唔服務市民服務邊個
岩呀,個個都有交稅,咁咪個個都應該比公務員服務
定你做慣奴隸覺得要服務番水務署?
連自己點解交稅都搞唔清楚,就唔該虛心少少讀多d書

侯爵府

回覆樓主:

有句話叫“寧得罪君子,莫得罪小人"。

黃C一唔啱聽就大肆破壞,藍人都要暫時披上狼皮扮黃啦!啲黃人排隊幫襯的,可能係扮黃嘅藍人舖頭喎!

別墅

tirisc 發表於 19-11-19 22:40
米鬼睬佢啦!
香港出名low taxes & cheap water bills, 俾得起好巴閉咩?! 笑死人!

最好笑
佢回答同講係兩樣野黎
真係好好笑囉
所謂狗口不出象牙就係呢種人
文不對題
佢到底有冇受過教育?
小學生都叻過佢
不過佢都係小學雞呢
為左有人回應佢
刷存在感
俾所有人鬧都咁開心
呢種人咪攞嚟賤

伯爵府

bye 文宣

複式洋房

miraclebew 發表於 19-11-19 23:02
定你做慣奴隸覺得要服 ...

樓主你應該立即去理大幫你的暴徒同伴, 在此做文宣是沒有用的, 支持你盡快去理大, 拯救你的暴徒同伴, 不要再此浪費時間, 行動最實際。

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-19 22:52
而家我就笑緊藍屍得把口唔去幫襯藍店
然後我有幫襯黃店,你話我鍵盤戰士
你自己睇下自己講 ...

食咩餐廳講口味架!講咩色既咩?間餐廳賣屎係黃色,你去支持下啦!白痴!

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-19 23:02
定你做慣奴隸覺得要服 ...

香港基建設施都係香港市民交稅建設的,依家班暴徒毀壞香港市民的基建,警察捉晒佢地去坐監真係做得岩做得好,你有份交稅喎?警察服務緊你喎!幫你拉晒d破壞你財產的暴徒!難得你胸襟甘廣闊:d黃店餐廳賣屎你都去食,藍絲呢樣真係吾及你

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-19 22:59
我就真係無收養兒童既,修養就少少,睇下對咩啦
對人我好好口既,對腦殘就
不過講開,我都唔太需 ...

吾怪得大家溝通吾到,人類同昆蟲又點溝通到呢!我都吾知甲曱係味昆蟲(emoji)!差點‘甲曱’二字都吾識寫,要請教你添!都怪我!平時一見到就即刻踩死它,即掉落垃圾桶,想都沒想過(emoji)

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-19 22:56
原來食飯分藍黃係無品,你都幾好野
你唔好睇咁多書喇,買完捐比其他人啦,反正睇完都救唔番你既神邏輯:exc ...

又真係食飯分藍黃吾係無品,係無知!食飯係人基本本能,肚餓就搵野食架啦!搵餐廳當然以口味,價錢,人流,去選擇啦!邊個甘無知用黃藍去分?餓死左都吾知咩事!
藍絲至少知道咩時候做咩野,黃絲只會在吾適當時做吾適當的野!

複式洋房

queenie3y 發表於 19-11-19 23:29
食咩餐廳講口味架!講咩色既咩?間餐廳賣屎係黃色,你去支持下啦!白痴!
...

原來藍店一間岩口味既都無,真陰功
笑死,所以話藍絲就最實際,去到自己利益話知你藍定黃
同你講多樣野,我揀餐廳都係揀好食既,不過黃店多到咩菜都有得揀明自己有幾小眾未呀「沉默大多數」

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-19 17:40
商業區放飯時段,公司附近黃店十間以上,十間門口都排滿人

藍店都有十間左右,不過無一間要排隊,仲有幾間 ...
冇計啦~黃人見人地好生意就幫人裝修,好多舖都比d黃人扑到爛晒啦~跟手又話籃店點解冇人幫襯,真係唔知你想表達d咩
同埋d黃人唔係支持三罷咩?咁多人排晒隊食飯嘅?
即係叫人罷工,自己返工?唉~難為你d兄弟出盡方法,不惜犯法都要阻人返工,你地就去排隊食lunch,好野佩服!佩服!

複式洋房

queenie3y 發表於 19-11-19 23:38
香港基建設施都係香港市民交稅建設的,依家班暴徒毀壞香港市民的基建,警察捉晒佢地去坐監真係做得岩做得 ...

你唔好轉走去暴徒破壞啦,而家講緊水務署同公務員要服務市民,你唔識字定腦缺氧呀

複式洋房

queenie3y 發表於 19-11-19 23:43
吾怪得大家溝通吾到,人類同昆蟲又點溝通到呢!我都吾知甲曱係味昆蟲(emoji)!差點‘甲曱’二字都吾識寫, ...

「甲曱」我真係住香港咁耐第一次聽,可能人同昆蟲真係溝通唔到啦

你唔係差啲唔識,係真係唔識呀。字都唔識多隻唔好學人講政治,讀番幼稚園先啦

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-19 23:54
原來藍店一間岩口味既都無,真陰功
笑死,所以話藍絲就最實際,去到自己利益話知你藍定黃
同你講 ...

所以人地話你心胸狹窄,估吾到連對眼都係,睇吾清楚個心都要清啦!視線範圍內睇到就當全香港真係夠勁!吾怪得成日話200萬人上街啦!睇到當數左!
仲有藍絲本身接納強又大愛d,所以味吾睇顏色來選餐廳囉!你甘低B又無知,做黃絲真係一點都吾意外!

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-19 23:59
「甲曱」我真係住香港咁耐第一次聽,可能人同昆蟲真係溝通唔到啦

你唔係差啲唔識,係真係唔識呀。 ...

係呀!你熟d嘛!同類!都話我地人類同你吾熟咯

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-19 23:59

你唔係差啲唔識,係真係唔識呀。 ...

講明要請教你啦!你吾識睇中文定理解能力有問題呀?果然我地人類真係同你溝通吾到!
吾識字的都高尚過你呀!甲曱

首頁
23456...13

尾頁

跳至