自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

珍珠宮

寄掛號唔可以追蹤?比快遞平

伯爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Mimi_Ma 發表於 20-2-7 17:25
美國口罩都告急, 我有親友係美國都搶口罩。 美國流感超利害。 死了成萬人。
...

我問過美國啲網友,美國啲口罩俾大陸人搶晒運返大陸,所以相關部門出咗公布要求供應商一定要有充足供應俾醫院同診所,所以而家普通人online係買唔到口罩,只可以喺門市撞彩買。而且美國流感根本冇人喺美國搶購過口罩,美國上年死於流感只有幾千人,幾時死咗成萬人呀!

請唔好造謠,你要關心就關心中國流感每年死幾多人,今次武漢肺炎死咗幾多人,害咗幾多國家先啦!

蘋果mama    發表於 20-2-17 21:49

伯爵府

醒目開學勳章

我朋友31/1係美國經usps(掛號郵費差不多us$80)寄口罩俾我,我check到份件5/2已經離開左香港機場,但到今日都仲未派件,打去郵局check話未有資料,可能等緊清關😭

子爵府

happywindy 發表於 20-2-7 18:20
我問過美國啲網友,美國啲口罩俾大陸人搶晒運返大陸,所以相關部門出咗公布要求供應商一定要有充足供應俾醫 ...

無錯, 係冇乜人喺美國帶緊口罩, 所有online order cancel曬, 所有drug store 冇貨( 除非咁啱撞到返貨) , 好難先買到一盒

有親戚都用咗$90美金既返嚟比另一個親戚, 我都唔知有幾多盒, 但仲未收到. 寄返嚟, 都係搏下收唔收到.

公爵府

esweet 發表於 20-2-7 08:06
美國係可以寄口罩返香港,郵局寄就平d,如果寄速遞FedEx個d就好貴,寄郵局你可以揀特快或普通空郵咁寄,我 ...

題外話,你在美國邊到買到口罩?我上星期在美國西雅圖,一個口罩都買吾到。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

我問過美國啲網友,美國啲口罩俾大陸人搶晒運返大陸,所以相關部門出咗公布要求供應商一定要有充足供應俾醫 ...

我1 號至係ebay 買口罩, 見Walmart 都有, 不過貴左好多

珍珠宮

歐買尬 發表於 20-2-7 09:47
千祈唔好用usps
美國呢邊好慢
去到香港又無人派件

我 Ebay order足足碌左7 日, 今日至見佢到左US Global Shipping Center,
可能慣左順豐快, 真係等到發呆

子爵府

醒目開學勳章

你幾時問, 我昨天whatsapp 朋友話緊張缺貨。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

happywindy 發表於 20-2-7 04:20

我在美國,呢度係冇人戴口罩的,最近買唔到的原因可能係亞洲人買哂/本身供應少,因為平時根本冇咩人會買,鋪頭冇存貨。年年冬天我地都有好多新聞報導Flu, 我county 都有人死左,不過大家都明白預防流感最主要係打flu shot/勤洗手

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我寄usps 10 盒用左差不多$70,屋企人係咁問到未,tracking shows 2/2 離開左加州就冇更新﹛我覺得主要係HK post 之前放左咁多日假,仲有大量件要清,加上而家世界各地係咁寄物資去香港,急都冇用

伯爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一罐可樂 發表於 20-2-7 20:15
我1 號至係ebay 買口罩, 見Walmart 都有, 不過貴左好多

我見walmart自營本身賣幾蚊美金一盒,不過長期缺貨

伯爵府

Mimi_Ma 發表於 20-2-7 20:45
你幾時問, 我昨天whatsapp 朋友話緊張缺貨。

一月二十幾號嗰時已經好缺貨,嗰時好多可以買口罩俾散客嘅網站已經唔肯再賣,我有朋友網上訂咗全部被cut單。佢喺舖頭一樣賣唔到,啲舖頭直接貼了張用中文寫嘅通告喺貨架話口罩已經沽清

大宅

rayrayus 發表於 20-2-7 21:08
我寄usps 10 盒用左差不多$70,屋企人係咁問到未,tracking shows 2/2 離開左加州就冇更新﹛我覺得主要係HK ...

我31號寄 依家先見到到咗東京
急死人
另一件都係31寄加拿大 今日先到
我諗唔關香港事 係美國呢邊慢到死
但返到香港又要等一排
未知幾時會返返正常

伯爵府

歐買尬 發表於 20-2-7 22:46
我31號寄 依家先見到到咗東京
急死人
另一件都係31寄加拿大 今日先到

請問可以share link 嗎?我想直寄美國收

大宅

rayrayus 發表於 20-2-7 21:08
我寄usps 10 盒用左差不多$70,屋企人係咁問到未,tracking shows 2/2 離開左加州就冇更新﹛我覺得主要係HK ...

我都係,2/2離開左Dallas, 但一路冇更新,究竟到左香港未?有朋友話可能被美國海關hold住,但明明話departed, 無理由仲係美國。我第一次用usps.

珍珠宮

UPS超級貴
我剛剛用USPS ExpressMail

伯爵府

一罐可樂 發表於 20-2-7 20:15

請問你訂的是大約幾多錢一個?謝

珍珠宮

JOYCENGYW 發表於 20-2-8 02:15
請問你訂的是大約幾多錢一個?謝

US 27.5/50個(盒) , 見佢再relisted 又加到US 37.99

伯爵府

一罐可樂 發表於 20-2-8 02:23
US 27.5/50個(盒) , 見佢再relisted 又加到US 37.99

唔該晒, 是3層普通那些外科口罩?

珍珠宮

JOYCENGYW 發表於 20-2-8 03:03
唔該晒, 是3層普通那些外科口罩?

係呀, 所以就算戴左都唔會去人多既地方

首頁
23456...11

尾頁

跳至