自由講場

跳至

首頁
23456...18

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

一樣都無排過

水晶宮

冇排隊+冇網購.
住得山旮旯,所以一般放多D廁紙、米、飲品、零食、廚、廁、日用品、藥....etc
加上農曆新年前慣咗備多D,所以新年之後只係買下餸、麵包,冇乜點買其他嘢.
口罩、火酒、火酒紙、火酒gel個D,一直都有存. 係漂白水得半支細細的. 如見到街有得賣,就買多1支,不過唔會排/搶. 昨日見大生有得賣,$20細支寫晒日文,但睇真啲原來俾人哋用嚟浸碗碟用,即刻放低.

大宅

回覆樓主:

我都好好彩 有貨嘅時候買齊曬

口罩。 十二月尾聽到華南海鮮城呢件事已經買定。 另外一月頭喺美國amazon買到一千個。 當時仲未加價。 200幾蚊美金一千個

N95 。 同上

漂白水 沐浴露洗手液。 屋企有存貨

食物,米,油,廁紙, 罐頭, 凍肉, 冷藏蔬菜。 初三未開始排隊嘅時候買咗

公爵府

redhot 發表於 20-2-18 17:38
我(舉手)

唔知係有咁啱得咁橋定好運,口罩、酒精紙巾、搓手液、漂白水、米、廁紙,我一樣都冇排隊或搶購 ...

我都係

男爵府

我(舉手)

唔知係有咁啱得咁橋定好運,口罩、酒精紙巾、搓手液、漂白水、米、廁紙,我一樣都冇排隊或搶購 ...

到。
因為好多野未確診前入左貨,至於米一向食唔多或者買點點x 1公斤米都夠、廁紙2 條夠用幾個月啦!

男爵府

好媽媽勳章

我,咩都無排過

諗住買唔到口罩就轉用布口罩;
買唔到米就食住外賣飯盒先;
有日經過萬寧咁啱有得賣酒精搓手液,買咗兩枝旁吓身又ok喇;
廁紙屋企仲有一條;
M巾check過好多度都有得賣,其實最驚係無M巾,無咗佢真係嗰幾日連去街市都去唔到.

珍珠宮

畀面勳章

我無排過,連去旅行都無去買人地嘅口罩

男爵府

我冇,口罩屋企人上網訂,搓手液買唔到就洗手算啦,漂白水就朋友比左支細嘅比我,已經好夠用

琥珀宮

我(舉手)

舉手,冇排去買,上網都冇買,暫時頂到。就算要補充,都唔會大手買嚟囤積。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

我(舉手)

過年係泰國買左部份口罩、搓手液……返黎屋企見其他儲備都算夠用、所以冇排過……夠就算、留俾其他有需要既人

大宅

排過一次萬0口罩排左一個鐘得個吉,其他有存貨!

男爵府

回覆樓主:

我冇,未排過隊
上網買野更加冇,唔信佢地買嘅野

口罩我係好彩做診所,所以唔缺

別墅

無,口罩好彩有印尼姐姐幫手應急,之後日本口罩到貨,夠用,
米同紙本身有,仲有早幾日仲係買到既,唔駛排

伯爵府

無排過任何隊,老公朋友住日本幫我哋買到少少口罩,米同廁紙平時上網訂開貨,不用特登再買

大宅

我都冇排過喎!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

gracelam 發表於 20-2-18 18:09
係呀! 超市所有貨都貴晒! 我好嬲呀! 比人搶貴晒

萬X屈XX都係...
重有藥房....

其實平時D野正價可能都係11,2蚊..
特價10蚊樓下...係可能要你買多件...18蚊2件咁...
但依家一係冇特價...正價亦加到15,6蚊...
寫住特價的可能都要14,5蚊...
即係特極都比之前既正價貴

但明明..超市個倉大把貨...
只係佢地上唔切...

好似公仔麵咁...
成個米架都放晒公仔麵...
即係好多貨啦...但都係加價了...

子爵府

虎到金來勳章

我(舉手)

無排, 但有四圍搵口罩。屋企得2x只普通bpe口罩, 係平時傷風咳用, 之後買2盒口罩。

紙巾, 之前買牙膏送了卷紙, 面紙,
米, 漂白水, dettol, m 巾 一直用開有存貨。

食物方面: 超市d公仔面同凍肉比人成日掃晒, 少左選擇,價錢貴左,但未至於無得食。
蛋糕,面包自己整。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

回覆樓主:

一次都冇排過,亦冇搶購任何日用品。
新年前一早已經辦好年貨、買米、清潔劑、廁紙、一包六卷廚房紙等等。
平時屋企有火酒,清潔日常用的不鏽鋼眉鉗、指甲鉗。
冇落去買過食物,原因係新年有各款糕點、油器、麵食,齋菜;屋企還有大量凍肉、冷凍餃子、Pizza等等
平時屋企有適量口罩,去診所或醫院用。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

無排過, 見有就買
其實買左好少野

大宅

認識瑞士牛牛第四回 陪月勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 2016畫展勳章

我(舉手)

我一月二十二日出過Post, 行過藥房趕時間買左盒$73口罩覺得貴但因忙無計。其他日用品沒有搶。

首頁
23456...18

尾頁

跳至