自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

世事無常 發表於 20-3-4 16:05
我覺得開番好啲,有時d人沖唔到廁就咁冚廁所板就走,我試過中過伏,所以覺得開返廁所板先出嚟比下一個用好 ...

試過打開全部屎同廁紙

大宅

kiuzoe 發表於 20-3-4 12:01
開定門,按完即走

就是這樣

別墅

回覆樓主:

為人為自己,最好都係蓋廁板先沖廁。同埋我唔會開返廁板,因為長閂廁板都係比較衞生既做法。

禁止訪問

男爵府

我會用紙巾閂馬桶蓋先沖 跟住洗手
其實驚污糟既話廁所門把門鎖都好污糟 個個去完都未洗手就開門

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

慧慧waiwai 發表於 20-3-4 10:49
由於我暫時都閉關在家中,下星期要返工了...
尋日同同事傾開呢個話題。
你地又會點呢?

我係 公司一早已有人貼咗張notice.係沖水位,用紅色maker寫住沖廁要冚廁所板。

伯爵府

世事無常 發表於 20-3-4 16:05
我覺得開番好啲,有時d人沖唔到廁就咁冚廁所板就走,我試過中過伏,所以覺得開返廁所板先出嚟比下一個用好 ...

我想問下你哋會唔會有個經驗就係如果去完便便或m到期間,冚廁所板後沖廁會彈返廁入面嘅污糟水上廁版?有一次我仔仔岩去完便便有冚版沖,我一打開有部分淺在廁版,搞到我要幫佢抹返。

男爵府

heily123 發表於 20-3-5 01:01
我想問下你哋會唔會有個經驗就係如果去完便便或m到期間,冚廁所板後沖廁會彈返廁入面嘅污糟水上廁版?有一 ...

我冇試過,不過由此可見冇閂廁所板既話真係彈到周圍都係菌

男爵府

有好多都係自動感應,未休褲已自動沖水,其實都幾危險

公爵府

好媽媽勳章

我公司得幾條友,會蓋左先沖

公爵府

我想問下你哋會唔會有個經驗就係如果去完便便或m到期間,冚廁所板後沖廁會彈返廁入面嘅污糟水上廁版?有一 ...

網上都有講,唔冚廁所板沖廁,d水可彈升到6米高,彈返上廁板真係唔奇,所以點解要冚廁所板沖廁同時常清洗個廁所每一個位置。

https://www.google.com.hk/amp/s/hk.news.yahoo.com/amphtml/%25E6%259C%2589%25E6%2595%25B8%25E8%25A8%2588-%25E9%25A6%25AC%25E6%25A1%25B6%25E5%2594%2594%25E5%2586%259A%25E8%2593%258B%25E6%25B2%2596%25E5%25BB%2581-%25E5%25BB%2581%25E6%2589%2580%25E6%25B0%25B4%25E5%258F%25AF%25E5%25BD%2588%25E9%25AB%25986%25E7%25B1%25B3-2083926180266038.html

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

木土土 發表於 20-3-4 13:32
其實而家沖完唔洗開番,因為大家都知係好習慣。

而我自己用之前,一定會冲多次先。

好方法!
以前我會揀開蓋先入去, 因為唔想有surprise
放下自在

珍珠宮

慧慧waiwai 發表於 20-3-4 10:49
由於我暫時都閉關在家中,下星期要返工了...
尋日同同事傾開呢個話題。
你地又會點呢?

cup蓋係為別人著想,萬一你中招d帶毒水花不會噴到四圍

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

如果d水係咁彈, 應該有無蓋都一樣
放下自在

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

黑仔僱主 發表於 20-3-4 10:50
唔會掂廁所板

可以用紙巾

首頁

尾頁

跳至