婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

咁多年來一個字忍,表面上對99客客氣氣,其實內心好討厭佢,佢係控制狂,你聽曬佢話佢就當你自己人招待,否則,你就連鄰居都不如,總之係佢屋企,只有寄人籬下的感覺,失去了最珍貴的自由,最慘佢地人強馬壯,佢哋都都是自己人,得我一個外人,這一點老公唔會唔明!

大宅

katheyu 發表於 21-3-2 19:46
咁多年來一個字忍,表面上對99客客氣氣,其實內心好討厭佢,佢係控制狂,你聽曬佢話佢就當你自己人招待,否 ...

其實雙方都忍緊,我覺得完全唔使忍的婆媳其實好罕有。 其實由話要搬出去開始,我們的關係就自然好左d,所以,保持距離其實幾好

大宅

恭喜你終於就黎可以搬!!

複式洋房

我同樓主一樣同6299住左5年,最近都係買左樓搬左出去,但C6話掛住呀媽,又話想聽呀媽把聲,我吾舒服,覺得我好似分開佢地咁,吾知大家個C6有冇話掛住呀媽呢?

大宅

seleniumcheng 發表於 21-4-9 09:40
我同樓主一樣同6299住左5年,最近都係買左樓搬左出去,但C6話掛住呀媽,又話想聽呀媽把聲,我吾舒服,覺得 ...

你老公系媽寶? 他本身支持搬走還是妥協下搬走?

我c6又OK,大家都期待自成一家架

大宅

我係同老爺一齊住5年,關係太差,舊年終於搬左出去!
因為我老公個阿媽好早唔係到,得返老爺自己一個住!
因為佢係為左個女妥協下搬走,所以到依家都仲埋怨我架!

複式洋房

佢係因為見我因為62吾開心,先ok搬走。搬先發現自己吾捨得99,而家夜晚同99講想聽你把聲,好似我做左第三者(emoji)(emoji)

大宅

OF2014 發表於 21-4-9 12:28
我係同老爺一齊住5年,關係太差,舊年終於搬左出去!
因為我老公個阿媽好早唔係到,得返老爺自己一個住!
因為 ...

搬走就唔好唸。 你老公掛住就自己多d翻去。 私人空間其實好重要

大宅

seleniumcheng 發表於 21-4-9 13:36
佢係因為見我因為62吾開心,先ok搬走。搬先發現自己吾捨得99,而家夜晚同99講想聽你把聲,好似我做左第三者 ...

掛住就打電話啦哎。
大把女人結婚後就同自己啊媽分開住,我結婚搬走娘家都未有話掛住啊娘把聲音咁誇張。 你老公真系好搞笑

複式洋房

咪係
我哋離開娘家咪又係咁,我聽落真係覺得怪怪地

別墅

washipig 發表於 20-6-6 06:44
由大家一開始都有講有笑慢慢去到有dd唔開心 ,例如系久唔久搶b或者生活習慣的不同(咩衫要放一起洗啦,洗 ...

我都有同感,尤其生咗小朋友之後,清潔飲食嗰d未有b可以忍,有b就好難忍

大宅

washipig 發表於 20-6-21 22:26
其實真系樣樣少少累積而成。例如你講的抱bb事件啦,大家的乾淨程度啦(我奶奶會用抹檯布抹嘴),沖凉時間 ...

好有共鳴呀,2歲果陣我都係想住幫個女戒片,冬天又話怕凍,夏天戒又話西鬼氣,搞到宜家三歲幾都仲未戒到片,叫佢幫手湊女,又話身體唔好湊唔到,日日係係屋企對住佢真係想死,教女又意見多多(emoji)(emoji),就連呼吸都覺得辛苦,最慘就係c6最錫係佢老母!

大宅

babykiko221 發表於 21-5-3 23:16
好有共鳴呀,2歲果陣我都係想住幫個女戒片,冬天又話怕凍,夏天戒又話西鬼氣,搞到宜家三歲幾都仲未戒到片 ...

搬開吧!

我決定搬開後關係已經變翻好DD

大宅

seleniumcheng 發表於 21-4-9 09:40
我同樓主一樣同6299住左5年,最近都係買左樓搬左出去,但C6話掛住呀媽,又話想聽呀媽把聲,我吾舒服,覺得 ...

有冇咁冤氣啊

首頁

尾頁

跳至