夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

MenInBlack 發表於 20-6-11 11:31
利申先,我係男人
男人睇 AV,有性需求咪睇
原因係好簡單,但所有女人都唔會明白
我係女性。我理解係等於男人鍾意睇打球,例如足球,但唔代表佢會真係有體力,精力約波友走去搵available 嘅球場即刻打翻場球。點解唔做呢,就係如你講嘅,要做好多功夫都未必事成。自己做得來嘅,真係自己做方便容易成事好多。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

其他野唔知,但係你距離男人心中美既標準仲差廿幾三十磅,100-110磅男人先有性慾。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

bedwinfi 發表於 20-6-12 16:07
其他野唔知,但係你距離男人心中美既標準仲差廿幾三十磅,100-110磅男人先有性慾。 ...

不同意100-110磅的女人才令男人有性慾。
我以前都以為男人要搵靚丶年輕丶有身材嘅女人,
但原來唔係囉。
如果搵小三,最重要刺激丶就手,
但如果搵老婆,一定要舒服丶信得過。
兩公婆要享受性生活,
就要了解對方想要什麼,
心態要放得開和包容。

男爵府

soso1227 發表於 20-6-12 16:33
但原來唔係囉。

點解只講100-110磅呢?唔駛睇埋身高嘅咩

翡翠宮

回覆樓主:

好悶
呢D生活好悶
你老公已經好悶
40已經搞成咁
我完全吾睇好
女人想扮靚係自己高興又令對方高興,對方性慾起就係一種 appreciation ,而家係0
生活上亦係好悶,有無得再上?工作上?心靈上?完全無?
出去另外揾份工?大家都要D新意先有興趣繼續落去
你要幫你自己揾D新意,生命一池死水點搞?減肥係必須,但同時生活都要作出改變。

珍珠宮

bedwinfi 發表於 20-6-12 16:07
其他野唔知,但係你距離男人心中美既標準仲差廿幾三十磅,100-110磅男人先有性慾。 ...
都要視乎個別男人性味如何。
回樓主:有沒有嘗試將對方的負責任看為他抒發愛你的方式呢?
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

858D 發表於 20-6-13 13:14
都要視乎個別男人性味如何。
回樓主:有沒有嘗試將對方的負責任看為他抒發愛你的方式呢?
...

經過我同佢再講過後 , 佢都有自己唸過同話明白自己忽略左我同小朋友, 其實我唔係重床事, 而係唔想大家感情越變越淡, 如果淡到一個地步, 變成大家對對方可有可無的話, 我唔想或怕想像下去, 所以由自己先行前一步, 減肥改變係為自己, 當初小朋友細又要照公事又家務, 停下既時侯, 成個人已經俾抽干咁制,而佢事業心重, 又覺得老婆攪得掂屋企, 所以唔太去理。佢再三講我地既愛冇變到,佢一直都冇變, 我信佢! 咁算拖下手,返屋企攬一攬, 有時間主動一個電話問一問做緊乜, 對我都已經好夠了。今次傾左過, 今日佢做出行動, 主動係我放工時安排時間黎車我 ,已好溫心了

子爵府

carly.c 發表於 20-6-13 18:20
經過我同佢再講過後 , 佢都有自己唸過同話明白自己忽略左我同小朋友, 其實我唔係重床事, 而係唔想大家 ...

對呀,兩夫婦開心見誠講出自己的感受,如果仲有愛對方就會明白和改善,今日你先生來接你,是好的開始,祝你永遠幸福。

子爵府

小虎豬媽媽 發表於 20-6-13 19:53
對呀,兩夫婦開心見誠講出自己的感受,如果仲有愛對方就會明白和改善,今日你先生來接你,是好的開始,祝 ...

喺好開心,傾完聽完佢問知自己問題係邊後,真係有行動去改變。
本身以為佢順路先黎接我,佢同我講,佢安排咗啲工作後,特登來接我。之後車咗去街市同我一齊去買餸,落車後主動拖緊我隻手,其實這我已覺得好開心好滿足,我諗其實女人想要既就係咁簡單。

珍珠宮

carly.c 發表於 20-6-13 18:20
經過我同佢再講過後 , 佢都有自己唸過同話明白自己忽略左我同小朋友, 其實我唔係重床事, 而係唔想大家 ...
看來這男人、、、
1. 還能與妳坦承,沒有避忌地在任何話題上溝通得到。
2. 事業心重的同時,還能做些事來安頓好妳的情緒健康,主動在妳放工時安排來車妳。

可見妳經營夫妻關係的智慧,信佢,懂欣賞佢而溫心。
咁嘅男人,我都會信佢,因為妳分析到出來佢嘅可信之處。繼續努力耕耘自己的幸福!

珍珠宮

carly.c 發表於 20-6-13 21:10
本身以為佢順路先黎接我,佢同我講,佢安排咗 ...

我想不是每個女人都這麼簡單。我看到的是妳是一個能幹,在經濟,情感,生理方面獨立自主,有根底自信的女人,所以在妳的自身情況分析下才顯得簡單。讚妳,欣賞妳!妳有個reasonable的老公!

大宅

soso1227 發表於 20-6-12 16:33
但原來唔係囉。

睇你係想聽真心話定係想呃自己。如果有個人在你放完屁後面有難色鍊住個鼻,然後話:個屁一啲都唔臭。你覺得佢講嘅話係真定係個動作係真?如果係米飯班主甚至要講:好香,或者當住其他人面前食死貓。
愛方面毫無而問佢係愛你及家庭,係典型無範老公,佢既答覆亦好顧及你感受。
我只從性方面分析:你老公睇AV無非都係睇性感身材同演技,甚至滿足下佢性幻想,(除非有特殊僻好睇阿婆),所以靚女都係佢性要求,當然包括花臣,演技,以及技巧。又係用食來比喻既時間,有啲餓(性需要),快快趣沖個麵(打飛機),方便過煮一大餐,仲要問下個廚(老婆)今日心情點有咩食材(用咩花臣)。食飯,白飯(愛)當然最飽肚最重要的,無餸(無花臣技巧等)真係好難乾食,鮑魚龍蝦黑松露(美女)邊個唔想試,你只係識炒蛋(肥師奶),都好過只有白飯,唯有睇方太煮餸(AV)幻想下。如果你有日可以將蛋變左賽螃蟹,三色蒸蛋(keep fit扮靚),你估佢係咪會想食多兩碗飯?
至於100-110磅,以身高介乎150-170之間計,如果你超出呢個range,自己加減。其實呢個唔算太準,有肌肉會重好多但係fit,不過你都係搞掂啲脂肪先講肌肉。其實脂肪比率比BMI實用,你自己上網查下,睇下女人要幾多先睇唔出有肚腩。

珍珠宮

bedwinfi 發表於 20-6-14 03:49
睇你係想聽真心話定係想呃自己。如果有個人在你放完屁後面有難色鍊住個鼻,然後話:個屁一啲都唔臭。你覺 ...
分析得好詳盡!我也喜歡用食物來打比方。現在男女平等,男的如果想有餐好的和太太分享,男的也可以煮餐好的來給太太享用。
不過樓主的個別情況就字面分析,好像是樓主老公專注事業,雖然未到廢枕忘餐,但只顧到自己煮自己食的需要,煎隻蛋給樓主也疏忽了,幸好樓主沒有甚麼大需求,當溝通後他刻意分別一些時間專給樓主沖壺茶一起品嚐已足了。

男爵府

carly.c 發表於 20-6-13 21:10
本身以為佢順路先黎接我,佢同我講,佢安排咗 ...

鄧你開心。一段好的關係就好似種花咁,只係淋水係吾夠,要施肥花心機打理。大家一起努力

大宅

bedwinfi 發表於 20-6-14 03:49
睇你係想聽真心話定係想呃自己。如果有個人在你放完屁後面有難色鍊住個鼻,然後話:個屁一啲都唔臭。你覺 ...

咁女人又可否要求男士要有多大的胸肌,多少塊腹肌呢?可以維持幾耐作為標準?夫妻之間除身型外,愛的成份應佔大部份吧!

男爵府

Iamawoman 發表於 20-6-14 15:18
咁女人又可否要求男士要有多大的胸肌,多少塊腹肌呢?可以維持幾耐作為標準?夫妻之間除身型外,愛的成份 ...

同意~話明做愛~當然要有愛嘅成份~佢講話要在乎外貌身型嘅只係性交~仲話要100-110磅~不能苟同

子爵府

mingmama 發表於 20-6-14 15:28
同意~話明做愛~當然要有愛嘅成份~佢講話要在乎外貌身型嘅只係性交~仲話要100-110磅~不能苟同:igiveup ...

認同,以150-170要100-110磅,170要得110!?

大宅

mingmama 發表於 20-6-14 15:28
同意~話明做愛~當然要有愛嘅成份~佢講話要在乎外貌身型嘅只係性交~仲話要100-110磅~不能苟同:igiveup ...

就是

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至