自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

mena 發表於 20-6-16 18:08
最慘層樓係買返嚟仲供緊而家放緊租,但啲人上到嚟一開(emoji)就走夾唔抖, 佢哋啲咖哩味係非常濃烈(emoji) ...

咁唯有租比印度人 佢地應該頂得順。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔聞得果D味, 會覺得辛苦

珊瑚宮

新加坡好多屋主不租屋比印度人

住完間屋吾使要
玩具萬歲!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

成日聞到真係好煩.

大宅

我住外國,你哋知道呢度多數可以買嘢一個月內完整退貨,我朋友做地毯生意,有一次有個印巴客買地毯,過左一兩日退貨,成張地毯變咗Curry flavor

男爵府

2024年龍年勳章

Jessietai 發表於 20-6-16 12:53
以前鄰居係印度人,男的西裝,女的傳統服好靚。門口有閃靚靚佈置,間中有香薰味傳出。好彩冇聞過咖哩味
...

我棟大廈都有家印度人係咁, 廣東話好好, 好nice

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

mena 發表於 20-6-16 11:11
佢仲成日將十幾廿對鞋放曬喺屋門口,我道門貼住去度門,每日返屋企好似跨欄咁
...

呢個同管理處講。
佢哋真是好鍾意family gathering 的

公爵府

curry451 發表於 20-6-16 16:46
深表同情,我家人是印度華僑,煮咖喱陣味真係好勁,試過樓上個印度人敲門叫我地share俾佢 :happy ...

一定好好味好有家鄉feel

公爵府

mena 發表於 20-6-16 17:49
冇得投訴唔通唔畀佢煮嘢食,但係真係好難頂,佢哋由朝到晚都係食咖哩, 想租層樓或買層樓出去都好難,成層 ...

如果想賣,都會有機會賣俾佢哋同鄉,因佢哋喜歡住埋一齊。
又或者衹開放星期六早上睇樓,之前開定空氣清新機,兼家中點香薰、噴香水,一定有辦法。

侯爵府

mena 發表於 20-6-16 11:02
隔離屋剛搬來印度家庭, 由朝到晚都煮咖哩。 啲咖哩味日日薰到我屋企好臭,而家唔敢開窗,全層走廊都係一陣 ...

私楼就搵管理處傾傾, 一般都建議佢哋一星期只可以煮?次同埋限定邊日同咩時間唔好煮. 通常佢地都好合作.

水晶宮

回覆樓主:

我朋友樓下又住差差,成日咖喱除好難頂

首頁

尾頁

跳至