自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

回覆樓主:

我老公無咩興趣儲野,但好多衫褲,又著唔晒,我成日嘈佢迫佢掉,唔掉就連個人都掉走

珍珠宮

畀面勳章

我老公都係咁最後我頂唔順劃區比佢
放唔曬就要掉D唔可以咩都儲埋
先叫有所改善

我早幾日搵到個電話盒
話要掉佢竟然話唔好如果有壞要有盒先可以換
我話2016個盒你留到而家做咩
其實D男人真係無咩意識尼方面
所以你得閒要幫佢清D唔係真係間屋幾大都比佢地打得爆

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

佢不執就你幫佢執

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

叫c6執嘢,佢只係由左邊搬去右邊。

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我個反而咩都話掉

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

bobo05 發表於 20-6-22 11:35
叫c6執嘢,佢只係由左邊搬去右邊。

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

男爵府

2024勳章 親子王國15週年勳章

littlefunpig 發表於 20-6-22 01:57
不如幻想下去旅行
你會拎啲咩去
果啲先係你實際需要既東西
好有道理

侯爵府

回覆樓主:

原來我並不孤單!

大致都係只買唔揼,結婚後住過三間屋,書房永遠都亂七八糟。宜家呢間住咗16年,書房已經多嘢都冇得執,個女部琴擺喺書房,每次琴老師嚟我都超級唔好意思!

舊電腦有兩個紙箱放喺個女間房。電話盒十幾年都唔揼,試過唔見咗就鬧姐姐。

呢幾個月嫌書房無位,直情開張麻雀枱喺廳做書枱,擋住半個電視!

佢仲話要養狗、買跑步機、換電視.....我乜都話執咗嘢先!

我就嚟火到將佢所有嘢搬晒去書房,不過咁係反面㗎啦!

惟一就係佢唔會揼咗我囉

子爵府

回覆樓主:

識人間房擺曬野 床都無得瞓 瞓梳化 痴線的

珍珠宮

MommyPanel勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

PS123 發表於 20-6-21 22:07
C6興趣特別多,相機丶機械丶單車丶釣魚丶音樂丶書本乜都嗜,買買埋埋一大堆唔捨得扔,又唔識收拾,亂七八糟 ...

我老公反而最鍾意扔野, 成日扔晒我仔,女D玩具...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

媽咪教落,趁爸爸不在家時掉,每次掉少少,唔好俾佢發現屍骸(垃圾),要直接掉去樓下垃圾房。如果被發現就扮唔知、無見過,咁多嘢點知你⋯⋯⋯

以上全是我由細到大目擊事件發生。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我最憎放到成屋野,我會要佢一係收埋唔好俾我見到,否則我俾個期限,再見到我就掉,所以而家佢有時會拎啲野返公司放

珍珠宮

虎到金來勳章

beehoneybee 發表於 20-6-22 14:11
媽咪教落,趁爸爸不在家時掉,每次掉少少,唔好俾佢發現屍骸(垃圾),要直接掉去樓下垃圾房。如果被發現就 ...

我都試過,仲要話抵你唔見,亂咁放

大宅

Chole 發表於 20-6-22 13:46
原來我並不孤單!

大致都係只買唔揼,結婚後住過三間屋,書房永遠都亂七八糟。宜家呢間住咗16年,書房已經 ...

D人好鬼麻煩,吾執屋想買呢樣買果樣,買左番屋企先執開D野,執開吾係去堆田區,而係找個位繼續放吾執,懶到死。

複式洋房

回覆 PS123 的帖子

男人係唔會汁野架...

伯爵府

beehoneybee 發表於 20-6-22 14:11
媽咪教落,趁爸爸不在家時掉,每次掉少少,唔好俾佢發現屍骸(垃圾),要直接掉去樓下垃圾房。如果被發現就 ...

.
.
.
.
我都係咁做.我老公以前又係乜都唔掉,第一次同我約會對鞋(唔著已十年)、地鐵票、去旅行d團章(20年)鉛子筆用哂仲留返個彈弓,我唯有趁佢返工時掉d掉d,佢搵唔到我話佢亂放或者問返佢係咪放係公司,不過這幾年大有進步,主動掉野,話每尺咁貴拿來放垃圾,有時超市廁紙減價話叫我最多買2條咪阻住d地方.

大宅

回覆樓主:

原來我並不孤單。。。

我直情試過發惡夢:
1)c6突然走咗,成屋都係佢d收藏品,掉又浪費,賣又唔知價,對住成屋嘢好彷徨…

2)自己年老行動唔方便,有日喺屋企扶住牆行,成棟嘢塌落嚟,又嚇醒咗

心理壓力真係好大

男爵府

我有時靜雞雞掉左佢啲嘢,但擺左幾十年好地地,一掉就話要攞出來用,唉,結果比佢產到飛起
發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

禁止訪問

伯爵府

Mablelin 發表於 20-6-22 09:39
嘩!勁!有!共!鳴!

電線!u s b , 充電線!全部都一大堆!:laugh2c ...

我屋企之前佔了幾個櫃桶都係電缐,其實好多重覆,屋企一個電飯煲,但同類缐也幾條,真係個煲壞掉幾次都未到條缐壞,我成日鵝C6,後來佢free了好多重覆的出去,其實係佢唔捨得掉,覺得浪費,free出去有人要好過放係屋企十年八載都無用過.

首頁

尾頁

跳至