婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

issactmaria 發表於 20-12-21 22:03
敢又唔駛!

妳咁快肉赤

相見好,同住難,吾委屈自己和其他人,各自有自己的自由

男爵府

CMMANDY 發表於 20-12-21 22:45
妳咁快肉赤

相見好,同住難,吾委屈自己和其他人,各自有自己的自由

唔駛排公屋,但我亦唔會同佢哋同住。

CMMANDY    發表於 20-12-22 10:58

大宅

issactmaria 發表於 20-12-5 16:41
那些痴奶奶住又成日怨奶奶嘅媳婦,好好反省吓!

X2

侯爵府

我寧願離開屋企,儲下錢第時自己入老人院算

複式洋房

如果我有機會做奶奶的話一定唔會同新抱住,打死都唔制。自己辛苦養大個仔,佢成家立室就要自己負責養家,唔好要老豆老母幫佢養埋佢個老婆。見到自己父母捱生捱死,嘔心瀝血賺錢養個仔同新抱,仲要捱出病,最後日日俾新抱怨同閙。咁做人又何必攞苦嚟辛呢?

好多新抱奉旨奶奶就一定要幫佢湊孫,做埋家務服侍埋佢,如果唔好睬遇到呢挺人渣,點同住?諗起都恐怖,都係兩老一齊過咪算囉。
所以覺得生女最好啦,唔使煩。
見啲朋友中成日有人背後數奶奶啲衰嘢,幾乎日日閙,但其實個奶奶唔係咩衰人,仲供新抱佢哋住同食,日日煮飯佢食仲日日俾佢嫌棄難食,巴閉到唔願食添。試問奶奶做到咁都仲要俾個新抱日日咒詛,想奶奶老爺快啲死,佢可以快啲霸晒間屋同財產,諗起都心寒,咁嘅新抱仲敢膽同住?

別墅

我都吾知自己奶奶好吾好,起初因為我同老公想等供屋於是乎我們婚後就起娘家住,我老公大少咁我媽叫佢幫手做小小野都吾係咁想做,仲問番我,我屋企有其他人做咩吾搵佢地做,已經我地茶米油都吾洗煩,屋企人會間中幫手睇下2個女,近排我老公同我屋企人已經出現裂痕,佢搬番自己媽爸屋企住,我自己就2邊住下,係最近呢2星期住得多,佢媽已經開始叫我煮餸洗埋碗,住不夠2星期就已經這樣佢冇諗佢個仔起我屋企住時是怎樣的

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至