夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 Wongbuddy 的帖子

因為覺得好難識到人,如果個男仔未結過婚,知我離過婚都唔會鐘意我。我睇唔到自己有將來,唔知生存為咩

男爵府

回覆 Sister20 的帖子

你仔細去諗吓問題精結係邊度?清潔習慣?婆媳問題?性生活?感情平淡?
佢唔搵你,如果你唔想分開,主動搵佢傾吓,就算最終佢都係想離開,至少都清清楚楚,自己修拾心情重新出發。

子爵府

回覆 Sister20 的帖子

唔會呀 唔好灰 我表姐離過婚 一樣有男人再娶佢 你都唔值得再為佢低沉落去 佢可能都冇諗起過你啦已經 其實都唔好理磨唔磨合到 連老婆消失咁耐 佢一啲緊張都冇 你心息啦

子爵府

我有朋友,18歲有咗大囡,剛畢業就結婚。去到38歲才發現做保險老公出軌,最後佢老公主動提出離婚!
我朋友傷心咗兩年,再重新出發;一年後已有第二春及結婚生囡,宜家細囡都19歲了!
所以,樓主不用太擔心,就算只得一人,也有一人生活的自由自在!

大宅

回覆樓主:

樓主唔係想得罪妳,不過看妳的留言已經隱約覺得妳好自我中心。妳覺得自己就係道理,同妳生活嗰個應該都幾大壓力。
而家搞到咁尷尬,分居係一個可行的選擇。

大宅

CoiCoi 發表於 20-10-10 22:25
我以前偷食既ex有講過佢真係要黎打自癒話唔想整污糟地方,最後我又係佢背囊搵到個未用,我問佢帶出街有咩 ...

嘩,你ex真係當人白痴,你做得好,呢d賤人送佢一程啦

複式洋房

多謝你既鼓勵,希望我能夠努力生活落去

大宅

Sister20 發表於 20-10-11 19:53

因為覺得好難識到人,如果個男仔未結過婚,知我離過婚都唔會鐘意我。我睇唔到自己 ...

咁又唔使諗得咁灰嘅!同埋唔通為咗一個咁樣未知嘅原因,明明而家呢個唔啱,就要忍受?

複式洋房

回覆 wingyaumama 的帖子

多謝你鼓勵,呢段時間真係好難過,唔知道幾耐我先抽離到。我會捱過呢段日子

複式洋房

回覆 syc7 的帖子

我知道自己接受唔到,佢係我心目中已經好污糟。

大宅

syc7 發表於 20-10-11 23:24
嘩,你ex真係當人白痴,你做得好,呢d賤人送佢一程啦

佢真係當我白痴,佢外表係好似好順女友意怕女朋友怕老婆,似著自己有D外表同後生有穩定職業周圍溝女,結婚前仲不斷搵我吹水,最後煩到我block佢,係大家識朋友聽返黎佢仲搞以前朋友個老婆,搞到人離婚,好彩我唔係佢老婆

伯爵府

畀面勳章

其實點解你地會結婚?

公爵府

暫時唔討論你先生有冇出軌。但係成件事,你自己真係一啲野都冇唔啱嘅地方?

子爵府

StellaIp0706 發表於 20-10-11 16:35
P先生夠優默我中意講笑,似我前夫咁抵死嗒落有味道,比個Like你哈哈笑!
...

似我前夫咁抵死嗒落有味道 ---> 咁抵死都只係做到你前夫, 就即係話這些唔係咁值錢的東西來... 其實我太太都唔會比我這些說話弄笑, 只會說句你好無聊或沒反應, get 不到, 不過我做人的熱誠也不易灰心的, 在家無厘頭自娛了廿年, 現在仔仔大了聽得懂會笑, 但太太仍然好多時get 唔到.....

子爵府

CoiCoi 發表於 20-10-11 23:41
佢真係當我白痴,佢外表係好似好順女友意怕女朋友怕老婆,似著自己有D外表同後生有穩定職業周圍溝女,結婚 ...

其實真係有好多依D 人, 有風駛盡利, 也是人之常情. 真的, 外表得, 有穩定職業, 加埋把口再吹大D, 好多女仔都會比個image 吸引到, 她們未必要一生一世, 大家只係講feel, 食了男的又可不負責任, 扮情聖, 所以為何有句說話 : 男人不壞, 女人不愛, 因為人總貪新鮮剌激, 愛聽美麗的說話, 就算是假的.

在男人而言, 有得食唔食, 在人生回顧時係唔夠精彩的, 而且人生尾段可能不會風光, 到時想食也無得再比係食了. 我不但遇過部份人係咁, 有些還質疑我不偷食是浪費青春, 其實在男人的世界裡, 不是奇怪事來.

有人四十幾才出來滾, 說太後悔後生沒有滾, 我也有用他的想法再想一下, 但覺得滾/搵小三比我保持一段長久的愛情和信任更為容易, 所以我反珍惜現在已建立已久的家庭, 堅定選擇太太和家家, 直到我沒有能力為止, 人各有不同的道.

子爵府

子恩 發表於 20-10-11 15:30
喂呀,你既回覆令我笑唔停

原來男跟女的笑位好唔同, 我說的是男人世界裡好普通的說話...., 唔怪之得男人唔壞, 女人唔愛

男爵府

感覺樓主應該係唔易相處嘅人,係咪平時規矩好多,好死板,執著同比較小心眼之類?99對你唔順眼我諗都係影響嘅一個原因,開始時因乜嘢交惡?先諗一諗問題喺邊先,調返轉諗如果同一個咁嘅人相處係咪辛苦唔開心,如果真係自己有做得唔啱嘅地方,搵佢傾傾檢討,唔係話幫佢話佢啱,不過如果唔想離總要有一個人行出第一步先,之前都有個女仔又係性格比較麻煩,拍咗幾年拖半逼婚,加埋個女仔本身搵倒下錢,有少少經濟因由,結婚一年相處唔到離婚,男嘅其實一直唔係好愛佢,其實拍拖時已經唔算滿意佢,嫌棄佢外表,佢嫁咗之後又同男家個個唔啱,後尾都發現男嘅出去叫雞,發現後,原因男嘅都冇多解釋,順住個勢離婚,如果你真係冇問題,佢現在咁嘅態度,就放手,你應該唔係好大,莫做雞肋

子爵府

crystal媽咪 發表於 20-10-11 16:14
唔知道
你認真……
但好多人睇完都覺得好搞笑

既然能讓大家有一個正面的舒舒壓, 當然我也不介意~

疫情真的令我將秋水望穿, 我係個悶旦的人, 也覺得很悶, 我已在宿舍清潔完, 假日也做飯給同事吃, 始終大家的個人衛生也不同. 其實我在深圳, 也只是一河之隔, 可望到香港的. 可能我是重情, 經常掛住家人的人, 所以才覺得悶, 但有些人可以夜夜生歌不愁寂寞的, 就反而是個好的機會.

不用說欠, 有事情便可分享一下.

男爵府

2024年龍年勳章

其實真係好彩無小朋友,有咗就真係好難翻身,係難好多倍。好多人都係離婚後搵到更好嘅另一半仲之後好快組織埋家庭,就算之後無著落都好,都係緣份注定安排。
你唔好諗住自己無咗佢就唔得先,咁諗已經輸咗一大半。你認為佢有出過軌,亦唔信佢嘅解釋,咁樣段關係已經變得複雜,令你失去信心及日後變得易有嫌疑。除非你可以信任或原諒佢乜都無做過,否則要唔要咁樣唔開心過日子,你自己諗了。

子爵府

回覆樓主:

睇你說話內容老公成20日都冇聯繫你,真係兇多吉少。点解你唔返去嘅?横掂都係,返去睇下咩情況先。

首頁

尾頁

跳至