夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

mrsjacky 發表於 20-10-28 01:02
佢講得無錯,你地真係無晒感情。
佢見到你無反應,你去到咁局面都無感覺。
離婚對大家都好。

冇感情,可以傾掂數,分開或各自各精彩,唔係瞞住老婆包二奶。
樓主放得低,離婚好過對住又老又不忠嘅男人,個男人就快退休,各方面只會每況愈下,由得小三執個爛燈盞吧。

公爵府

樓主,你好叻好鎮定呀,你拎返你應得嘅嘢,好好生活,要活得比你c6好。祝福你

大宅

cyyh 發表於 20-10-28 00:40
回覆 c27cheun 的帖子

條死老好冷靜,做到拖實女人沒放手,

樓主你好冷靜,好難得,亦應付得好好,希望你同仔仔平靜走過難關。

大宅

多謝你們,這段時間睡不好,想起當日死老對我態度,同巨三十年夫妻,一句沒感情,用錢打發我走這樣,很難受,為了一個識二年又羞又老的女人,來用錢打發走我,死老一點內疚都沒,如我不是爭取屋和錢,當日我是不會咁冷靜同巨講數,真是好想過日爆粗加打爆巨,好想在餐廳大聲數嗅巨二個狗男女,有時候覺得自己是否很沒用,為錢換來自己幾十年的時間和青春,值得嗎!被一個背叛和傷害楂男伴我半生人

子爵府

乜都假,既然人冇就盡取錢!
到時個空心佬官留比小三,等小三同佢老來執屎執尿!

心唔係度嘅人,送比你都唔好要!
趁佢有內疚之心,揾律師幫你盡取!

大宅

emilymui 發表於 20-10-27 23:04
70後

我有朋友在國內出世,72年, 都係V字頭

大宅

cyyh 發表於 20-10-28 22:24
多謝你們,這段時間睡不好,想起當日死老對我態度,同巨三十年夫妻,一句沒感情,用錢打發我走這樣,很難受 ...

問清楚律師再同佢搞, 我曾經問過, 如另一半係公務員, 有機會可以分到佢退休金, 唔好心急, 慢慢玩, 佢急你唔急

另外個女人,可能就係睇準佢份退休金, 所以佢心急過你做佢老婆

侯爵府

Yukmama 發表於 20-10-29 02:23

問清楚律師再同佢搞, 我曾經問過, 如另一半係公務員, 有機 ...

對,慢慢追返應有條數
屋&錢銀到手就慢慢轉移資產賣樓再買樓轉落阿媽名,洗晒啲流動現金買錶買手袋收起自己阿媽度,之後租樓

遲啲贍養費&佢份退休金要攞到盡,我見過離婚後幾年男方有權上訴減膽養費

周街都唔少呢類渣男,如果樓主攞得到應得嘅財物已經喺萬幸&好叻女……好多夾帶私逃咗
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

多謝你們,這段時間睡不好,想起當日死老對我態度,同巨三十年夫妻,一句沒感情,用錢打發我走這樣,很難受 ...

唔好灰心,分晒佢D錢,你又可以重新嚟過。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 cyyh 的帖子

你老公已變心,鬧佢打佢都嫌嘥氣力,攞錢最實際。我有個朋友似你咁,佢老公離婚之後同個樣衰大陸小三結婚。最近佢地個仔結婚,見佢前夫開始有老人病,小三越嚟越殘。我朋友就已經搵到第二春,幸福過狗男女多多聲。三十年婚姻,記住搵律師,問下可否分埋賤男退休金。

公爵府

唔知點解我覺得樓主C6係專登俾張管理費單樓主睇. 同埋專登俾佢係撞到, 迫樓主攤牌的.!

伯爵府

虎到金來勳章

其實唔開心都係正常既,畢竟都三十年夫妻。
但你好堅強吖,處理得好好。時間真的可替你療傷。
我也是廿年婚姻告終,當初用盡方法挽救也無效。所以決定放手。
現在我生活還好過以前,比以前更開心。不要以為自己走不出來,要對自己有信心,一定行得過。

珍珠宮

好媽媽勳章

樓主,

「一句沒感情,用錢打發我走這樣,很難受」~
其實你老公肯讓層樓出來已經好好,唔駛煩打官司同佢爭。佢肯俾錢/樓,好過那些攪三攪四但又唔肯分錢俾老婆的。

「有時候覺得自己是否很沒用,為錢換來自己幾十年的時間和青春,值得嗎!」~
既然大家冇愛情,分手除了放生佢,亦都係放生自己。屋企以後服侍少一個人,少啲野做。換個角度,唔好只往負面諗。

為錢換來幾十年的時間和青春~成件事唔係只睇結果,中間的過程你地都係一齊開心過。而且如果唔要樓和錢,打佢一場仲蝕。打人亦分分鐘由被害者轉為被告。所以你當時的處理係做得啱的!

大宅

多謝你們支持,心平伏了,想起當日再撞到那男女,覺自己很勇,我一個女人可以冷靜到膽粗粗喝他們唔好走,我同你們說清楚,跟我去前面餐廳講數,腦海裏沒想到自己是否有條件胆量去談判!心只想快快解決他,幸好上天給我能量給我勇氣,給我順利談判
回想下來,如果談判失敗,我會怎樣!
會癲了嗎?

大宅

回覆 Yeelim 的帖子

你說都似,專登放我看到,等我查跟他,等我同他灘牌

禁止訪問

伯爵府

cyyh 發表於 20-10-23 00:03
愈來愈多野比我巢出來,我有埋女人WeChat,我未加她,我連女人生分証號碼都有,過死老寫晒落記事薄到幫過女 ...

你搞個女人做咩?無意思架
諗定自己後唔就拎d錢走仲好喇

大宅

taiwoon 發表於 20-10-31 02:44
你搞個女人做咩?無意思架
諗定自己後唔就拎d錢走仲好喇

梗係拎咗錢同樓先慢慢玩死佢哋

大宅

回覆 taiwoon 的帖子

我沒諗攪過女人,只是想知屋是否死老是業主,
現在証實是租的,
錢和屋我攞了,
死老應承我的條件,
死老用錢來換巨的愛,
我而家等看戲,死老沒錢,
過女人是否同巨飲水飽
幾十歲人玩愛情大過天

Macusmama    發表於 20-11-3 13:17

侯爵府

回覆樓主:

jm 你好堅強, 好好過生活, 威比個c6睇

首頁

尾頁

跳至