自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

audreyaudrey 發表於 21-1-24 14:19
沒錯。又是我。最近又有問題出現。
昨天和男友交談,前陣子天氣轉冷我買羽絨給兩個小孩,那我心想也問一下 ...

其實事情很簡單、如果角色反過來、妳的男朋友對前妻、吹寒問暖、妳心裏面亦會不舒服~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

回覆樓主:

感覺好似享受齊人之福咁

子爵府

好簡單,調返轉,你男友買件新衫卑佢前妻,你得唔得?

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

你對前夫好,前夫會錫多d對小朋友,呢個諗法太特別了,唔好比藉口自己去關心前夫啦

你買羽絨比小朋友,無問題,但問埋前夫要唔要,咁有無問你男友要唔要呀?

前夫係以前,男友係現在,你再比藉口自己,現任男友有遲早變前任男友

男爵府

你真係好有問題奇奇怪怪,第三次見你出post 先回覆,一係膠,一係你放過個男友啦

水晶宮

回覆樓主:

你男友咁講好正常,唔太正常嘅係你,你做多左了,既然已離婚,你又有男友,做乜仲拖泥帶水?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

你嘅問題喎!你男友冇話錯你

水晶宮

回覆樓主:

你接受你男友個ex買衫俾佢嗎?
你前夫又唔係無手無腳、長期病患?
還有一個問題,當初你一意孤行要換樓,沒有尊重前夫意見,如今又話唔想做個無情人
你諗諗係離婚再愛好難,還是自己有問題先愛得難?

水晶宮

離婚再愛可能有煩惱。但樓主的煩惱係自己攞黎的。

只係送一次禮物,唔係咩大不了。但睇嘢要睇full picture。由你離婚後,仲老公前老公後咁叫前夫。已經非常唔合理。上次都講過,你仲鍾意前夫,就試吓可否復合。而家咁樣做,唔湯唔水,遲早男友頂你唔順。

子爵府

audreyaudrey 發表於 21-1-24 14:19
沒錯。又是我。最近又有問題出現。
昨天和男友交談,前陣子天氣轉冷我買羽絨給兩個小孩,那我心想也問一下 ...

我知有人可以當前夫/前妻是朋友一樣
但華人做到的不多
你男朋友不喜歡你關心前夫,你便不要再做了
當前夫是孩子爸爸,非前夫
你的關心過多了
否則,男朋友有日會叫分手

珍珠宮

audreyaudrey 發表於 21-1-24 14:50
自從我買樓想搬大d,我出錢買了。他不同意買,我們就問題出現,他申請國外出差,不回家,我自己照顧自己,小 ...

前夫個反應咁極端,真奇怪。

用戶要求終止服務

我無睇你之前既post,

但如果我係你男友,會同你分手了

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

買衫點解要預埋前夫?

子爵府

回覆樓主:

扭屎忽花

伯爵府

回覆樓主:

我想像緊如果我係你前夫嘅現任另一半, 都會對呢件事非常不滿
為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

琥珀宮

audreyaudrey 發表於 21-1-24 14:50
自從我買樓想搬大d,我出錢買了。他不同意買,我們就問題出現,他申請國外出差,不回家,我自己照顧自己,小 ...

你提出離婚,係因為前夫「不常理我們」,但你竟然同意離婚後子女歸前夫照顧。
難道你離婚只是想放生自己?

伯爵府

BK Milk勳章

其實你唔好做埋咁多多餘嘢啦,前夫咁大個人件褸都唔識買咩,就新年你買新底褲俾細路又洗唔洗買多條俾前夫?

大家客氣相處咪夠囉,你唔好再問埋咁多無謂嘢啦,我怕你依家個男人遲早一日頂你唔順走

珍珠宮

2024年龍年勳章

你男友嬲好正常喎

如果我老公有前妻仲問佢要不要買羽絨比佢,我一定嬲嬲嬲嬲爆佢!
希望每天開心渡過 ;-)

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

你係人地阿媽, 買衣服俾佢地天經地義的。
你前夫衣著. 自有其他人(或者佢自己)打理。
你明不明?
樓主的行為, 真實好嘔心。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

+3金熱血

木土土 發表於 21-1-24 18:29
你提出離婚,係因為前夫「不常理我們」,但你竟然同意離婚後子女歸前夫照顧。
難道你離婚只是想放生自己? ...

妳說得對。樓主之前話,對孩子說媽媽要工作所以搬走,現在樓主又話前夫申請去國外工作,唔多合邏輯。

首頁

尾頁

跳至