自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

公爵府

厚多士 發表於 21-2-17 16:11
回覆 lojo11 的帖子

當然佢哋都應該有啲大男人所以先會咁講,不過原來唔比面老公係好多男人眼中係死罪,先 ...

呢啲噉嘅男人喺出邊就巴巴閉閉噉講老婆,返到屋企咪又係龜縮一隻,佢哋幾個都係圍爐取暖嗰種

maggietam1995    發表於 21-2-18 14:40

伯爵府

micsin 發表於 21-2-17 18:18
都係 我先生當年(男友) 因同另一女人抬匧 都無同我拎匧 我都係關埋房門 爆到佢上天 差d 分手 面 留比佢之 ...
咁當然抵爆,你好叻,有乜嘢閂埋房門點嘈冇人知,當眾發火就比到位人講,冇必要比人當茶餘飯後話題

伯爵府

回覆 katherine.k 的帖子

應該都係,係勁就不用圍爐取暖

珍珠宮

果位女士已經習慣咗不喜歡就走呢個動作。

大宅

katherine.k 發表於 21-2-17 23:18
呢啲噉嘅男人喺出邊就巴巴閉閉噉講老婆,返到屋企咪又係龜縮一隻,佢哋幾個都係圍爐取暖嗰種
...

冇錯,通常都係咁。
c6有個朋友老婆又係犯眾憎,但佢個朋友一對住老婆係死狗,根本一個願打一個願涯,而家佢地班朋友都唔多再講,仲知有佢老婆出現,其他人就唔會出現。

水晶宮

yurijm 發表於 21-2-17 21:47
因乜事無故黑面啊?
無原因下黑面既話,好難忍喎

前呀嫂係超級港女加公主病睇唔起男家,我作為姑仔都好忍讓佢,我呀娘都有份縱容佢超級錫佢,日子耐左一唔滿意例如呀哥遲到一分鐘佢會發脾氣,佢要杯暖水呀哥比左杯凍水又發脾氣,總之佢要做高高在上要個老公做隻狗,佢自己呀嫂(我識佢呀嫂)都話佢唔啱,支持我哥同佢離婚!

子爵府

厚多士 發表於 21-2-17 16:00
剛才食晏,有三個男人坐我隔離枱,佢哋談論緊其中一人的老婆,其餘兩個男人係咁叫個friend 有機會就走人, ...

男人好少咁樣圍埋討論老婆,女人同班姊妹討論老公就好common。

我同老公一早協議大家在對方親人朋友面前少出聲,只可以在自己那邊暢所欲言(即是我可以在我父母面前話下佢;佢可在佢親人面前話下我)。依個約定暫時都幾順利,至少雙方親友都認為我哋選對了另一半
Sweetheartb

伯爵府

6299 發表於 21-2-17 18:04
唔係唔識時務,只係唔掩飾啫

仲有3個男好似7+1咁,我反而登個老婆慘,平時個老公應該聽埋唔少7+1公搧風點 ...
咁就唔知誰是誰非
可能個老婆同老公D朋友一向有牙齒印,但發火走咗去咪蝕底囉,比人大條道理講
如果老公識埋D豬朋狗友成日挑撥離間,就更加要諗計令老公企自己嗰邊,甚至斷咗佢哋來往

伯爵府

sweetheartb 發表於 21-2-17 23:32
男人好少咁樣圍埋討論老婆,女人同班姊妹討論老公就好common。

我同老公一早協議大家在對方親人朋友面前 ...
我自己都好少同人講自己老公,講到另一半咁衰但又唔離婚,咁最有問題的人咪係自己

伯爵府

Acaciacacia 發表於 21-2-17 23:22
果位女士已經習慣咗不喜歡就走呢個動作。
其實我以前同ex拍拖都係,當然我對住佢朋友同屋企人係好小鳥依人的,但兩個人嘅時候就會公主病發,一唔like就走左去,到後來分手,佢就話最憎我呢樣野。兩個人走左去都咁介懷,更何況係D親戚朋友面前...
我個post不是要數落那個人妻,只係想講發脾氣拂袖而去真係不是上策,除非對家真係離譜到講粗口鬧人或者摑你,否則一言不合走左去,除咗不尊重個老公同在場的人,仲成為茶餘飯後的話題,成為被人飛的理由

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

剛才食晏,有三個男人坐我隔離枱,佢哋談論緊其中一人的老婆,其餘兩個男人係咁叫個friend 有機會就走人, ...
呢嗰好似唔只係俾面問題,仲係禮貌同教養問題。無論男女,好討厭呢類人!

公爵府

BK大把心抱覺得當眾爆男家,或者唔高興就離場,定好威的表現

侯爵府

CutieSo 發表於 21-2-17 16:14
都要睇下個老婆發火原因先

有d家教既都會忍到返屋企先爆

伯爵府

alicego62 發表於 21-2-18 00:05
BK大把心抱覺得當眾爆男家,或者唔高興就離場,定好威的表現
係呀!佢哋覺得咁係真性情?咁先係時代女性?
我自己就好介意人講自己,相處得唔開心我覺得可以選擇少來往,但冇必要比人食花生,其他人唔會覺得咁係型,只會覺得冇禮貌同家教。

大宅

回覆樓主:

點都好,有咩返屋企閂埋門兩公婆自己拆掂佢,大庭廣眾要尊重自己,尊重在場其他人士,大庭廣眾下潑婦咁,自己出醜別人亦覺尷尬,唔好亦唔值得因為老公嘅錯而令自己喺變成一個無修養嘅潑婦。

厚多士    發表於 21-2-18 02:30

珍珠宮

Fion710 發表於 21-2-17 23:28
前呀嫂係超級港女加公主病睇唔起男家,我作為姑仔都好忍讓佢,我呀娘都有份縱容佢超級錫佢,日子耐左一唔 ...

好彩你哥哥離婚,太過份,超級公主病,只會得吋進尺,如唔離婚, 鬱鬱埋埋攪到自己有抑鬱病。

男爵府

厚多士 發表於 21-2-17 23:50
其實我以前同ex拍拖都係,當然我對住佢朋友同屋企人係好小鳥依人的,但兩個人嘅時候就會公主病發,一唔like ...

分唔分開應該係當事人自己決定,如果我另一半會因為他人三言兩語就決定同我分開,咁其實只係代表佢無自己思想,或者佢一向覺得相處唔開心,咁分開都係一件好事

同埋個標題好似對女人有啲貶低,做人EQ高係好事,無關男女,“識時務“三個字好有強權感,我覺得係互相尊重,重點係“互相“

子爵府

回覆樓主:

我前弟婦本身要求多多,婚後近新年都不向我父母拜年,訛稱唔知醒定唔舒服。婚後現形連應酬一下都不願,但我細佬超孝順。结果離婚收場,坦白說我真心高興,
呢個女人成日比面色我父母睇,我早就不滿。

做女人唔係要強忍,但要醒目,要知情識趣。

子爵府

其實識時務不分男女,在親朋戚友前尊重另一半是俾面對方,有任何不滿咪返家爆佢,當眾發脾氣就只影衰自己

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得都係呻下啫
要休一早休咗啦
都成5張啦
我老公個朋友夠成日呻話要離婚
因為老婆唔肯生仔
都呻咗好幾年
咪又仲係一齊

首頁
23456...7

尾頁