潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

moniy 發表於 21-6-8 19:18
我返工係需要打扮的,所以少少鑽啱我!一深一淺,襯到好多衫!

有鑽靚呀,個人唔中意完全冇鑽,細細地都要有

我著咩都冇人理我,所以平日冇街去唔洗應酬/見人都係方便自己去運動... 會打扮既時候就少少bling bling都ok,所以會想揀細鑽款,大鑽H字好似都成十萬,同埋都真係好顯眼,細鑽H字先4萬幾又好似比較襯我 同埋佢錶帶可以換色,我諗一隻steel一隻rose gold都好夠襯

珍珠宮

xbuilder 發表於 21-6-8 20:03

我著咩都冇人理我,所以平日冇街去唔洗應酬/見人都 ...

Rose Gold手錶睇嘅時候好靚,但我每次試上手都覺得麻麻!可能自己真係睇唔慣!

珍珠宮

xbuilder 發表於 21-6-8 20:03

我著咩都冇人理我,所以平日冇街去唔洗應酬/見人都 ...

你睇中H Hour?

男爵府

moniy 發表於 21-6-8 20:12
Rose Gold手錶睇嘅時候好靚,但我每次試上手都覺得麻麻!可能自己真係睇唔慣!
...

Rose gold一定要有石,同埋要襯岩錶帶
我就中意steel多d,又好襯d

男爵府

moniy 發表於 21-6-8 20:13
你睇中H Hour?

係呀
有諗過cape cod但最細都要去到23mm,同埋品牌特色黎講唔及hour H

珍珠宮

xbuilder 發表於 21-6-8 21:50
係呀
有諗過cape cod但最細都要去到23mm,同埋品牌特色黎講唔及hour H
...

我其中一隻就係Cape Cod 23,其實帶上手已經好細,H Hour細size會唔會太細呀?
個人喜歡Cape Cod多過H Hour,就係喜歡佢比較subtle !考慮緊或者買多隻29mm Automatic的

珍珠宮

xbuilder 發表於 21-6-8 21:48
Rose gold一定要有石,同埋要襯岩錶帶
我就中意steel多d,又好襯d

我都係喜歡Stainless steel,易襯好多

伯爵府

hattienail 發表於 21-6-6 16:05
除左感動唔知講咩,sa知我係蜈蚣精,所以又留鞋比我,連charm都係鞋,最開 ...

JM你咁多靚野搬唔搬走

禁止訪問

男爵府

whitebyKiKi 發表於 21-6-9 19:42
JM你咁多靚野搬唔搬走

哈哈,諗住塞爆細佬屋企,果日先比佢話,佢見到堆盒問我攪咩

男爵府

bobopp 發表於 21-6-9 22:36
入咗咁多對,羨慕!

係呀,d鞋等左差唔多年架啦,一識佢就問陸陸續續咁比我

男爵府

moniy 發表於 21-6-8 22:03
我其中一隻就係Cape Cod 23,其實帶上手已經好細,H Hour細size會唔會太細呀?
個人喜歡Cape Cod多過H Hou ...

咦咁有機會試埋cape cod 23先,我見佢鑽都多d 所以其實subtle程度好似差唔多

29mm試下囉,試左再決定

珍珠宮

xbuilder 發表於 21-6-9 23:35
咦咁有機會試埋cape cod 23先,我見佢鑽都多d 所以其實subtle程度好似差唔多

29mm試下囉 ...

哈哈 !我subtle D係指無大大個H咋,唔係多鑽定少鑽!
Cape Cod 29我之前已經試過上手,因為我一向帶開大錶/男裝錶(35至40mm的),所以size我接受到,不過就未必揀有鑽款,因為大錶無鑽會型D。

男爵府

moniy 發表於 21-6-9 23:43
哈哈 !我subtle D係指無大大個H咋,唔係多鑽定少鑽!
Cape Cod 29我之前已經試過上手,因為我一 ...

我諗我明你,我自己都唔中意constance或嗰個H扣 不過hour H個H字俾個錶面拉開左所以我都覺得幾好,有機會試埋cape cod先,俾你講完望多兩眼又有d興趣

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

珍珠宮

xbuilder 發表於 21-6-10 01:26
我諗我明你,我自己都唔中意constance或嗰個H扣 不過hour H個H字俾個錶面拉開左所以我都覺得幾好, ...

Give Me Five
Constance我都麻麻, 所以之前SA問咗我幾次要唔要Constance, 我都say No, 堅定不移地等K25

珍珠宮

xbuilder 發表於 21-6-10 01:26
我諗我明你,我自己都唔中意constance或嗰個H扣 不過hour H個H字俾個錶面拉開左所以我都覺得幾好, ...

見你講H Hour,我又上網八卦吓!見到呢款又唔錯喎,只係打直兩排鑽,好似香港未見過。

男爵府

moniy 發表於 21-6-10 09:43
Give Me Five
Constance我都麻麻, 所以之前SA問咗我幾次要唔要Constance, 我都say No, 堅定不移地 ...

我SA都有問我,我都係堅持spend到夠同等kelly 我SA講過nqb唔影響qb,不過唔知constance會唔會係例外(雖然我都冇打算買)

男爵府

moniy 發表於 21-6-10 16:12
見你講H Hour,我又上網八卦吓!見到呢款又唔錯喎,只係打直兩排鑽,好似香港未見過。

...

問SA啦
我SA同我介紹hour H嗰陣有提及過有呢款可以揀/等

珍珠宮

xbuilder 發表於 21-6-11 03:29
我SA都有問我,我都係堅持spend到夠同等kelly 我SA講過nqb唔影響qb,不過唔知constance會唔會係例 ...

我無理佢,因為我真係麻麻地Constance,最終係等到K25的 證明堅持就得

首頁

尾頁

跳至