自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

foggyao 發表於 21-6-30 15:05

我都知一個皮膚科醫生,行內算有些少名氣,佢係上內地葯房 ...

小心!! 醫生好小氣, 成日出律師信架...
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

chunui 發表於 21-6-30 15:14
講起打手,我覺得「雞比」有打手在BK 唱好自己。睇隔離post , 有人仆出嚟讚佢,好吾尋常。 ...

我都覺。呢個女人一啲都唔簡單,唔係啲人唱到咁單純咁上到而家呢個位

伯爵府

親子王國15週年勳章

foggyao 發表於 21-6-30 15:38
我都覺。呢個女人一啲都唔簡單,唔係啲人唱到咁單純咁上到而家呢個位
...

一人瞓低,全家彈起嗰條魚?

伯爵府

親子王國15週年勳章

回返樓主,good post
一定追

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

lemontea520 發表於 21-6-30 15:30
小心!! 醫生好小氣, 成日出律師信架...

咁我要學你加返句,我作㗎咋,如有雷同,實屬巧合

Lilyforest    發表於 21-6-30 16:08

公爵府

3. 恐怖叫聲
近年好多美容院轉型,由人手facial 轉sell 機,再慢慢變做 sell醫美。
有錢既緊係自己請駐場醫生啦。
亦都有d 係出面請醫生返黎掛牌。

呢個故事係講美容院內自設手術室 (!!!!????)
無錯! 一個商業大廈,中央冷氣,有得開窗既房,叫做手術室。
初頭我都唔知,因為好少落去美容分店。
個朝好早,我地內部有d 野要傾,去左分店入面。點知行過走廊聽到一把好慘女人呻吟聲。好痛苦個隻。
完全無concept 係咩事...

後尾聽返d staff 講,原來,係安排左女客人係該房做隆胸手術(!!!!)
個陣應該係開始過麻醉藥氣,女客人所以發出痛苦的呻吟聲...
個把聲,真係起雞皮...
但諗起個間房既硬件裝置更加起雞皮....

那個房,會係一班staff 睇demo 既地方囉..........個陣大家唔興帶口罩架。
究竟間房有幾多菌? 做手術喎....

醫生肯係咁既地方做都已經無醫德。
仲有更多你想像唔到既野.....
(以上故事係虛構,假架,唔係真架! 如有雷同,咁你返去反省下)

待續

沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

珍珠宮

大將軍 發表於 21-6-30 15:39
一人瞓低,全家彈起嗰條魚?

係呀!仲要側邊啲魚,全部反肚,可以獨游嗰位

子爵府

lemontea520 發表於 21-6-30 11:39
REFER TO 新聞透視, 17歲開始整容個POST..留言講起呢D 係陰質錢, 然後有人問我睇唔睇得出有無整容, 或者想 ...

想問下你係咪已離開了美容界? 點解離開? 因為唔想再 "呃" 人?

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

朋友做美容,話好多時洗面用品,mask之類都是購自彩豐行但話比客知係法國貴價貨

公爵府

力神 發表於 21-6-30 15:47
朋友做美容,話好多時洗面用品,mask之類都是購自彩豐行但話比客知係法國貴價貨
...

彩豐行已經食左你一層價了.
有d 批發商大大支,又抵買
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

公爵府

杜小田 發表於 21-6-30 15:45
想問下你係咪已離開了美容界? 點解離開? 因為唔想再 "呃" 人?

咁講,其實美容界都有好多唔同field 既...
美容阮呢類既玩法我真係好唔認同。簡直用賤格黎形容....
或者老細成立公司既初心係好既,不過現實就係money money money...無得唔低頭。

沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

公爵府

Lilyforest 發表於 21-6-30 14:02
先多謝樓主分享

樓主所講: (OEM: 即係買人地現有既原料/ 產品,貼上自己LABEL), 我就親身知道 ...

只能說生意就係咁樣運作,無可能樣樣野都係自己製造。
不過賣比人當貴野咁賣....睇下賣家過唔過到自己個關口...
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

大宅

OEM: 即係買人地現有既原料/ 產品,貼上自己LABEL。

C打班個間就係甘,好彩支精華係送唔係真心唔會用甘多錢買個系列產品。

大宅

謝謝分享

大宅

yy_chow1210 發表於 21-6-30 13:37
其實我去B記到做facial,點解佢地成日sell Bellasonic?係咪因為成本低又收得貴? 明明Bellasonic唔太有效果 ...
因我表妹在銅鑼灣B記買了package, 所以有免費Bellasonic送俾新客戶,
我本來無興趣試(雙職媽媽超忙), 但表妹不停叫我去, 又話原價好貴, 宜家可以免費好抵。
好啦, 咁我去做啦。
去到後, 首先要填好多個人冷資料, 仲要出示身份證登記, 之後等20分鐘後, 就有個人講解20分鐘, 又再等吓.....
到可以做了, 我表妹所謂的貴價療程, 只係用左8分鐘,
之後出去俾人sell左20分鐘, 終於走得。
唔怪之得B記叫我預留1小時做療程啦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

lemontea520 發表於 21-6-30 15:56
只能說生意就係咁樣運作,無可能樣樣野都係自己製造。
不過賣比人當貴野咁賣....睇下賣家過唔過到自己個關 ...

生意就係咁
無奸不成商
真係mark up 10%?無可能

Ig shop有個賣減肥藥,淘實幾十蚊一大袋佢拆細賣千幾蚊一樽仔

大宅

chunui 發表於 21-6-30 15:14
講起打手,我覺得「雞比」有打手在BK 唱好自己。睇隔離post , 有人仆出嚟讚佢,好吾尋常。 ...
我之前已覺得是打手。
仲有一位都是打手, 不停讚澳門正印, 狂踩最强小三。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

強帖留名

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

lemontea520 發表於 21-6-30 15:42
3. 恐怖叫聲
近年好多美容院轉型,由人手facial 轉sell 機,再慢慢變做 sell醫美。
有錢既緊係自己請駐場醫 ...

好似行刑咁

公爵府

vivibabyvivi 發表於 21-6-30 16:17
強帖留名
我真係好驚d 妓記會抄文轉載...
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

首頁
23456...11

尾頁

跳至