自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

schricky 發表於 21-10-9 08:20
小心又被人話你火星嚟,隔離post 撐天文台撐到,仲話琴日紅黑雨係被迫,今日8號同琴朝係跟數據
...

我想問佢哋今日係跟咩準則掛8號,不過佢哋都唔會答㗎啦

正如有啲人昨日話佢嗰區好細雨,幾個jm 問佢邊區,佢哋又答唔出

琥珀宮

畀面勳章

anniellm 發表於 21-10-9 10:34
我想問佢哋今日係跟咩準則掛8號,不過佢哋都唔會答㗎啦

正如有啲人昨日話佢嗰區好細雨,幾個jm 問佢邊區 ...

唔係跟風速既咩?黑雨跟雨量囉

珍珠宮

我呢邊好大風,吹到啲嘢澎澎聲

子爵府

s160656 發表於 21-10-9 09:31
我朋友話依家氣候暖化,天氣會越來越唔掂

今年天氣變化好大,全球各國都水浸 (德國、俄羅斯、泰國、英國、紐約)

仲有7.20當日每小時降雨量253豪米,當日早上已發預警,但都阻止唔到意外發生。

7.61 FHI:/ 河南郑州持续强降雨,7月20日上午,当地防汛应急响应由Ⅳ级直接提升至Ⅱ级,并于下午提升至防汛应急Ⅰ级响应。 https://v.douyin.com/dsgwMae/ 复制此链接,打开Dou音搜索,直接观看视频!

珍珠宮

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

日日返工,好多野都諗住星期六及日做。而家都12點啦,已經無左半日。雖然知道好多舖都有開,不過都打算落左波先出啦,可以一次過預備埋嚟緊呢個風。都吾想再埋怨天文台,香港人都好累。只尋日一日大家返工返學已經非常累。想有個平靜既假期又打八號。無言。。。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我果區好大風好大雨,完全無可能出街。

伯爵府

今日如果唔掛8號, 交通肯定亂哂龍, 今次要讚下天文台

首頁

尾頁

跳至