自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

係酒店擺酒食唔飽, 唔係第1次聽

公爵府

疫情關係,分好先上枱,我覺得冇問題。

另外,五人枱食物梗係少啲

跟住打包,確實要問主人家!因為主人家可能安排咗啲食物點樣處理!

未聽過咁樣都要投訴!

公爵府

littledot 發表於 21-11-11 16:14
請睇樓上jm回覆,主人家可能有指示點樣處理。
其實幾粒美點雙輝值得晒時間去投訴?倒不如當時晒多幾分鐘等 ...

係囉!
如果個個賓客都早走,然後可以打包先走,場面咪好冷清囉!

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我覺得係樓主認為俾咗人情, 食唔飽都算喇, 仲要無得拎走, 條氣唔順咪投訴囉, 佢成日強調自己攞返自己果份走係好應該咁, 人哋D食物係for 你堂食架, 個個都話拎返自己果份走, 咁同外買有乜分別? 根本唔洗擺酒啦, 攞張帖喺門口換返自己果份咪走得囉, 洗鬼著靘靘去飲咩

根本酒店會有指引俾員工, 仲有, 美點雙輝又唔係咩美食, 貪嚟做咩? 。而且呢間酒店對員工伙食好好㗎!

琥珀宮

打包食物呢part,覺得酒店無問題,你做客人搵經理理論,更是「妹仔大過主人婆」
食物份量,既然主人家都話係計人頭,就唔關你張枱坐幾多人事,而酒店飲宴份量一向偏少,計坐足12人,每碟餸每人分兩舊算正常

子爵府

2024年龍年勳章

VMKS 發表於 21-11-11 18:41
我覺得係樓主認為俾咗人情, 食唔飽都算喇, 仲要無得拎走, 條氣唔順咪投訴囉, 佢成日強調自己攞返自己果份走 ...

悅來酒店對員工好好,好有人情味

珍珠宮

去酒店飲,預咗份量少,我會預先食個麵再去
去飲我係以感受喜悅同祝福人嘅心態去

份量少同唔俾打包甜品都投訴,第一次見…..

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

樓主唔覆啦~~~

圍爐取暖    發表於 21-11-11 20:53

大宅

chui123458 發表於 21-11-11 16:26
回覆 littledot 的帖子

大佬,夜晚十點半閒日,兩三歲同幾個月大小朋友,走都好正常姐!問題係酒店班人持 ...

坦白講,今時今日應該唔會將嘢食落格,留黎做乜,咁多侍應又點分,你估個個都想食咩....落格呢個可能性真係好細

應該係錢銀問題,你問主人家應該知,可能你嗰枱得半圍所以咁少嘢食

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

小傻b 發表於 21-11-11 19:12
樓主唔覆啦~~~

自知理虧啦,妹仔大過主人婆咁,應該好快會地裂添

珍珠宮

VMKS 發表於 21-11-11 19:15
自知理虧啦,妹仔大過主人婆咁,應該好快會地裂添

已Del

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

侯爵府

我覺得係樓主認為俾咗人情, 食唔飽都算喇, 仲要無得拎走, 條氣唔順咪投訴囉, 佢成日強調自己攞返自己果份走 ...

我做過姐妹,真係有啲炒散好貪心,個結婚蛋糕仲有半個係到,半個都有兩磅左右嫁,佢地唔分比啲客食,反而自己搬哂入廚房食!依件事係酒店發生,主人家都有投訴,結果酒店只話唔好意思,果班炒散無培訓過

伯爵府

lingluk1306 發表於 21-11-11 20:13
我做過姐妹,真係有啲炒散好貪心,個結婚蛋糕仲有半個係到,半個都有兩磅左右嫁,佢地唔分比啲客食,反而 ...

但都唔係由一個賓客去同酒店嘈囉。好似份合約條款係佢簽嘅咁。呢啲人似係去食自助餐都要打包嘅人

如果我搞event有客人自把自為去鬧酒店嘅人要跟佢方法做嘢,呢啲所謂嘅親戚或朋友以後一概blacklist。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

地裂左喇

珍珠宮

你形容得好生鬼

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chui123458 發表於 21-11-11 16:26
回覆 littledot 的帖子

大佬,夜晚十點半閒日,兩三歲同幾個月大小朋友,走都好正常姐!問題係酒店班人持 ...

你認為酒店職員落格??
我結婚嗰個姊妹,佢結婚嘅時候係冇畀賓客打包食物

有淨嗰啲佢全部有叫職員打包,但係佢係派畀露宿者

圍爐取暖    發表於 21-11-11 20:55
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mariefish 發表於 21-11-11 19:18

不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

chui123458 發表於 21-11-11 16:06
回覆 yuyueng 的帖子

我反映左!仲未覆我!我連回應我個經理叫Ken 都有同佢講!單野好明顯係落格! ...

前世未去過飲咩?你做人咁貪心又咁cheap,邊個請你去飲真係慘,乜假都俾你丟曬

珍珠宮

anniekayan 發表於 21-11-11 16:41
另外半席係no show? 但員工絕對唔會落客人食物既格,你諗多咗啊!我覺得係主人家既安排
...

我都覺得係

首頁

尾頁

跳至