夫婦情感

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

陪月勳章

宜家哩個時勢
一家人共同抗疫好過啦
保住一家人健康至係首要

扭計要離婚即刻可以搞掂咩
家庭主婦
離唔離得成、爭個撫養權、贍養費、⋯
每part 兩年起跳㗎

邊有咁易走人呀
難得佢唔認
咪算囉

一家人渡齊心度過疫情啦

琥珀宮

回覆樓主:

男爵府

kiki00000 發表於 22-2-16 13:59
可能我個比喻誇張左。係,當時係我錯,但我以為佢已經放低左,因為識呢個男仔係結婚前兩三年嘅事。我唔知 ...

邊度有刺啫,佢賴你咋

大宅

玩開有引,唔會斷,又咁方便

大宅

small matter la, you one leg step 2 boats before mag with your HB, so he must have nail within his heart, if you leave him, you will be totally wrong and will feel serious disappointing after several years, ...

cathngai    發表於 22-2-17 18:15

子爵府

kiki00000 發表於 22-2-16 09:55
對,就算話我幫住自己都好,婚前玩到天花龍鳳都唔緊要,但婚後一定要忠誠。但我婚前認識那個男仔,我地只 ...

報復的心是不應該的, 自己亦會傷. 愛一個人不應該報復, 不愛一個人更不用花自己的時間來報復, 照推斷你便知他是否愛你, 而你又是否愛他了.

如果不愛, 那就是另外的計劃, 希望給到你一些想法.

freeworld    發表於 22-2-18 01:09

珍珠宮

kiki00000 發表於 22-2-16 09:55
對,就算話我幫住自己都好,婚前玩到天花龍鳳都唔緊要,但婚後一定要忠誠。但我婚前認識那個男仔,我地只 ...

當時一拖二,拖下手食下飯?點會唔傷害丫…

伯爵府

回覆 PIGPIG朱 的帖子

男未結女未嫁, 大家都有選擇權利 ,接受唔到當初就唔應該結婚, 既然選擇結婚, 就要忘記過去, 好好互相扶持, 共同努力付出 ,先至有幸福嘅家。 唔通人哋冚你一巴, 就係一個好好理由斬番人地雙腳? 佢叫*叫到上引,仲將個責任推落老婆度,真係可恥。
樓主, 可唔可以原諒, 就要睇你地有幾愛對方, 若決定畀多次機會,你亦都要攞返主導權,為咗自己同仔女, 你要同佢約法三章 封鎖佢經濟, 同裝gps畀你, 等你放心 ,若再犯,佢要放棄子女撫養權 。 而家係最好談判嘅時機, 過咗就冇㗎喇,把握機會。

wingyaumama    發表於 22-2-17 22:18

侯爵府

報復?係佢既藉口啫,如果真係仲愛你,點會做傷你心既事?

珍珠宮

cathngai 發表於 22-2-17 22:12

男未結女未嫁, 大家都有選擇權利 ,接受唔到當初就唔應該結婚, 既然選擇結婚, 就 ...

吓?! 咁咪變相懲罰自己

信任無左就無左,錢照攞,但唔使GPS啦,自己令自己開心,搵其他野做去享受人生吧!! 其實男人可有可無,唔好因為佢唔開心,當佢係BUSINESS PARTNER / ROOMMATE 一齊去處理家事算,唔使放感情.......

子爵府

牛年勳章

kiki00000 發表於 22-2-16 21:43
你是男的嗎?此時此刻,我真係好想聽下,男性對呢件事嘅睇法。既然去偷食又要瞞又要呃又有壓力,又要擔心 ...

新鮮,鹹濕,刺激。妓女肯做嘅嘢好多女朋友或老婆都唔肯做。

大宅

cathngai 發表於 22-2-17 22:12

男未結女未嫁, 大家都有選擇權利 ,接受唔到當初就唔應該結婚, 既然選擇結婚, 就 ...

你講得好好。我已提議離婚,佢唔肯,佢叫我冷靜下來先再做決定,叫我俾D時間觀察佢,佢會改。我話萬一以後我做了令佢唔開心嘅事,佢又話要報復我,我咪又要傷多一次。我覺得自己係佢面前好似連頭都抬唔起咁啦,我都唔知點解,明明今次錯嘅又唔係我,但我好似完全無曬自信咁。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

kiki00000 發表於 22-2-18 15:02
我覺得自己係佢面前好似連頭都抬唔起咁啦,我都唔知點解,明明今次錯嘅又唔係我,但我好似完全無曬自信咁。。。
一筆還一筆先
你婚前點樣, 已經係1X年的事,講真, 法律上都有一個追究權的時限 (有錯請其他JM指正), 1X年, 追來仲乜.
男事主婚後做錯事, 半年前做錯野,除非長期和尚, 否則太太盡左「開飯」責任, 實在冇咩理由做錯事, 用「報復」藉口真係傻痴痴。斷估男既一時情急, 找不到好的藉口, 尤其搵個理由入太太數而已。

所以樓主, 你毋須自責, 請抬起頭做人。

另外, 反正你仔大女大, 出來重返社會見多些人, 爭取收入、打自己打扮美美的。你會發覺世界很大,人也會自信一些。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

kwhkwh 發表於 22-2-18 15:25
一筆還一筆先
你婚前點樣, 已經係1X年的事,講真, 法律上都有一個追究權的時限 (有錯請其他JM指正), 1X年, ...

感謝你的開解!睇左好多jm嘅留言,為左仔女,我會盡快讓自己走出來的

男爵府

回覆 kiki00000 的帖子

你其實比佢仲傷,佢叫G, 仲要賴落你度。你唔係失自信,係心如止水。

伯爵府

茶類愛好者 發表於 22-2-18 12:56
吓?! 咁咪變相懲罰自己

信任無左就無左,錢照攞,但唔使GPS啦,自己令自己開心,搵其他野做去享 ...
你這個處理方法, 只會令夫妻關係越嚟越差,越走越遠,最終都係離婚收場。 好明顯樓主仍然對佢C6 仲有愛 , 好想修復關係, 維持個家。

伯爵府

(我覺得自己係佢面前好似連頭都抬唔起咁啦,我都唔知點解,明明今次錯嘅又唔係我,但我好似完全無曬自信咁。)

抬唔起頭嗰個唔應該係佢,唔係你, 咁無恥嘅藉口都可以講得出
樓主,佢既然唔想離婚 ,你就好好把握機會, 同佢講 :[ 你唔好再講啲咁無恥嘅藉口, 為自己出軌辯護,想令我對你有返信心 , 你就白紙黑字同我約法三章, 若再犯,你就要淨身出戶。 機會只得一次, 唔想冇咗頭家 ,你要好好珍惜。]

別墅

男人出去偷食佢嘅理由唔洗咁相信,因為一定唔係真話。要去偷食嘅男人你再好都冇用,問題係出至男人身上。佢咁講只係令到覺得自己出軌係合情合理!

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得佢被你發現了,自己又無個台階好落,故意把這錯誤推向你身上,故意告訴你其實我係不是壞人的,係你把逼成這樣的人。

死都要面,所以好多人都有話男人不被捉姦在床,佢哋都係唔會認的道理就是這樣了。

珍珠宮

cathngai 發表於 22-2-18 23:14
你這個處理方法, 只會令夫妻關係越嚟越差,越走越遠,最終都係離婚收場。 好明顯樓主仍然對佢C6 仲有愛 , ...

有無愛都好啦,唔明點解要用GPS難為自己,自己迫自己做獄卒,我只係覺得人生同時間好寶貴,人一生中有其他重要嘅人同事,唔值得花係唔珍惜自己嘅人身上咁解啫.......

首頁
23456...7

尾頁

跳至