自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

Wongbuddy 發表於 22-3-20 17:36
回覆 setrea 的帖子

頭先記者會上 醫生仲話康復者3個月內唔會再中 點解突然講得咁肯定 之前唔係話會再中嗎 ...

中完好番嘅抗體仲高過打疫苗,但唔係永久,最少維持3個月至半年

pansy888hk    發表於 22-3-20 19:31

已刪除用户

子爵府

回覆 茶木 的帖子

堅? 高過打針? 我真係冇聽過 謝資訊!

珍珠宮

MIC-MIC 發表於 22-3-20 16:13
放風會逐步開放,未中既得派彩,咁我日日在家努力守住,有乜意思
依兩年心情基本冇咩特別,儘做,我同老公都冇任何壓力

伯爵府

dragon813 發表於 22-3-20 16:19
唔好鬧我其實成日都出街食飯

唔會鬧你,好多打工仔,都唯有出去堂食

瑪瑙宮

平常心

禁止訪問

牛年勳章

伯爵府

Wongbuddy 發表於 22-3-20 17:49
回覆 茶木 的帖子

科學委員會:一般康復者若已打兩針毋須再接種 劉宇隆:自然感染抗體遠勝疫苗

https://news.now.com/mobile/local/player?newsId=469412

Wongbuddy    發表於 22-3-20 22:18

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

已經睇淡晒,唔好太緊張
針又打齊,生活都要過架,自己繼續小心

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

happylife28 發表於 22-3-20 17:54
唔會覺得自己蝕底左, 但會有啲唔滿意政府, 到底有冇考慮過一班未中的市民, 要如何保護佢地?

我仍然唔會放 ...

認同
不滿政府

大宅

toffeetong 發表於 22-3-20 16:34
若然不中,時辰未到
我仔確診,我地密切接觸,我當自己中左囉,照樣煲劇食飯。最後我同c6都冇事。 ...

講得太好

大宅

放風會逐步開放,未中既得派彩,咁我日日在家努力守住,有乜意思

平常心,中就中,但我們一家全未中

水晶宮

回覆樓主:

平常心,工照返,運動照做(戴口罩),勤洗手,不堂食(暫時),要中都無計!

侯爵府

未中的 等中 中左的 等出去玩 莫非有人會甘願 年年月月 都待家? 你話我自私 都係咁講 每日萬幾 至幾萬

珍珠宮

cecelc 發表於 22-3-20 16:29
心情無乜特別,中咪中。

真係保持平常心。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無乜點,都係咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

要有準備香港會行共存,中係遲早嘅事。如果放寛航班往來,一定再有漏洞,只希望守得住,唔好俾新變種病毒擴散。而香港而家嘅病毒,經過傳了幾代,希望殺傷力變細。政府無能,做事畏首畏尾,冇盡用人力資源。如果之後再有新的疫情,不知如何應付。 感染完的人有什麼後遺症,仍在研究中。好像英國就有報告指會腦有少少萎縮。我未中,但生活仍要繼續,只好盡力守住唔中。

珍珠宮

Wongbuddy 發表於 22-3-20 17:49
回覆 茶木 的帖子

中咗等於打多一兩針

疫苗可預防疾病科學委員會主席劉宇隆形容,市民感染一次就像是「上天為你接種一針」,而且自然感染得來的免疫力比接種疫苗更理想,「原則是你感染了一次,等如你最低限度打了一針,甚至有人等於打了兩針一樣」。

珍珠宮

平常心吧!生死有命,你見呢道都有人話無出街都中,我覺得平時做好自己,食得健康d, 做運動,保持心境開朗,就算中左都可減低傷害

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

既來之,則安之啦!

首頁
23456...7

尾頁

跳至