使用意見

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實我都已經唔睇唔回啲post, 不過有啲嘢真係不吐不快.

之前空難, 嗰班文宣其中一個, 走入嚟講埋晒啲冷血言論, 幸災樂禍, 我已經舉報咗, 但係嗰個文宣到今日依然喺度, 都已經唔係話佢開咩標題, 而係一個悼念遇難者嘅post, 有人走入嚟幸災樂禍已經唔啱啦, 舉報完都無人理, 呢啲嘢點都超出言論自由, 容納不同聲音啩?

其實歸根究底, 班文宣睇中一點, 就係好多人想共存, 大家可以留意吓, 但凡有"關注"上海嘅post, 班支持共存但係唔係所謂嘅黃人都會出嚟講, 就會講香港好彩無跟, 上海好慘烈. 變相就幫佢地推post, 再加埋班啦啦隊, 就會做成長期高踞公海頭一板. 咁文宣就成功咗!

我就試過出兩個post嚟加返啲正能量, 一個係上海警察教個搞事民眾, 另一個就係上海菜, 希望可以淨化吓, 因為明知佢地會不斷出, 所以只可以用呢個方法

大宅

SU213 發表於 22-4-20 11:18
其實我都已經唔睇唔回啲post, 不過有啲嘢真係不吐不快.

之前空難, 嗰班文宣其中一個, 走入嚟講埋晒啲冷血 ...

明白, 班友成日用言論自由, 不同声音, 乜野BK變一言堂黎做籍口, 根本已經係兩回事, 如果無言論自由, 一言堂, 佢地就唔會咁放肆啦! 最睇唔過眼班友雙重標準

男爵府

kalong 發表於 22-4-20 12:22
明白, 班友成日用言論自由, 不同声音, 乜野BK變一言堂黎做籍口, 根本已經係兩回事, 如果無言論自由, 一言 ...

其實我仲有一樣想講, 就係調返轉: 如果你要讚內地或者有人提出要質疑內地, 一定有一班人出嚟話BK只可以讚內地, 唔可以講其他嘢. 我試過早幾個月同一住住上海嘅板友傾, 講開內地好多人想清零, 想清零係佔大部份. 一講就有共存派嚟話我, 係連答兩個都有兩個唔同人嚟串我, 所以我以後都廢事講, 真係唔知咩係一言堂呢? 咁樣又真係言論自由?

禁止訪問

牛年勳章

大宅

happylife28 發表於 22-4-20 12:40
根本佢地的行為模式, 同 19 年街頭的黑暴一樣, 只係好彩呢度係 BK, 正常人都多, 先可以唔畀佢地咁放肆!
...

2019年真係睇清班人既雙標, 就算以前黑暴班人都以為我地係盲撐政府同警察, 我之前都同黄人講過N次, 睇野係逐件事去分析, 而家都費事講根本嘥氣, 佢地先係盲反, 逢中必返, 返到基本人性都無埋

大宅

SU213 發表於 22-4-20 12:31
其實我仲有一樣想講, 就係調返轉: 如果你要讚內地或者有人提出要質疑內地, 一定有一班人出嚟話BK只可以讚 ...

情況好似2019一樣, 係街話支持警察都會比班人開遮私了, 當時已知言論自由把尺係佢地到

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

kalong 發表於 22-4-20 12:22
明白, 班友成日用言論自由, 不同声音, 乜野BK變一言堂黎做籍口, 根本已經係兩回事, 如果無言論自由, 一言 ...

成日話BK一言堂, 咁接龍網咪一樣一言堂, 什致不容反對聲音, 仲有連登呢? BK已經好包容, 所以成日不停揶揄BK只可讚中國班人根本雙重標準, 真係要諗下點樣串反佢地

琥珀宮

呢個post都踢咗過嚟?

大宅

vivibabyvivi 發表於 22-4-20 15:47
呢個post都踢咗過嚟?

琴日已經比踢了, 叫人團結D 唔回文宣post 都唔得, 我又無人生攻擊

男爵府

kalong 發表於 22-4-20 16:22
琴日已經比踢了, 叫人團結D 唔回文宣post 都唔得, 我又無人生攻擊

呢個就係問題所在, 佢地班文宣就會投訴呢類post, 咁有時效率唔知點解又高得咁犀利極速搬走. 但係相反有啲post就舉報咗而繼續有得留低, 可能要有一大班人投訴跟住擺幾日先搬.

所以自從香港"明清暗存"之後, 我都甚少再參與疫情post, 因為班人雙標得滯, 又用勝利者姿態出嚟講嘢, 根本就容唔下其他意見, 所以佢地成日講BK一言堂真係得啖笑, 一言堂係佢地囉. 上海關注組啲post多到氾濫竟然都有人撐我就知講咩都唔會有用, 不如講吓上海菜仲好

其實我真係想講佢地唔關注吓同我地更切身更近嘅廣州嘅? 廣州做到唔全封都清到零喎, 又唔見佢地有廣州關注組

琥珀宮

BK咁都容唔到

伯爵府

SU213 發表於 22-4-20 16:44
呢個就係問題所在, 佢地班文宣就會投訴呢類post, 咁有時效率唔知點解又高得咁犀利極速搬走. 但係相反有啲 ...

佢地點會講深圳廣州成功例子, 依班人其實捕依個機會兩年, 自從武漢後已經無得入位鬧中國防疫

伯爵府

不過依家搬左依度好似幾好, 可以靜靜地同聲同氣嘅人繼續吹, 班文宣唔會入依版睇我地吹乜

大宅

SaSally 發表於 22-4-20 18:22
不過依家搬左依度好似幾好, 可以靜靜地同聲同氣嘅人繼續吹, 班文宣唔會入依版睇我地吹乜
...

因為佢哋目的達到, 移離左公海就收工, 鬼會咁勤力咩

大宅

vivibabyvivi 發表於 22-4-20 16:45
BK咁都容唔到

下次可能要暗示, 唔可以直接講, 叫大家去幫手整到D黃色艇仔沉落水底, 咁又得唔得呢

大宅

SaSally 發表於 22-4-20 18:15
佢地點會講深圳廣州成功例子, 依班人其實捕依個機會兩年, 自從武漢後已經無得入位鬧中國防疫
...

任何國家都有好同唔好既一面, 佢地唔會理呢D, 因為佢地係盲反既, 即係英美做乜都係好, 中國做乜都係錯, 呢班友冇哂思想㗎

伯爵府

kalong 發表於 22-4-20 19:07
任何國家都有好同唔好既一面, 佢地唔會理呢D, 因為佢地係盲反既, 即係英美做乜都係好, 中國做乜都係錯, 呢 ...

你去睇下無得用GOOGLE可以用乜野替代個POST, 有個HAPPYXXXX文宣衰左

水晶宮

2024勳章

SaSally 發表於 22-4-20 19:29
你去睇下無得用GOOGLE可以用乜野替代個POST, 有個HAPPYXXXX文宣衰左

開心農場的亂噏史,包括但不限於:
政府抗疫6000億輸送內地;
全世界無消滅過一種病毒;
上海困車孕婦微博被官方刪;
內地翻牆犯法,但所post條link推翻佢自己講法
⋯⋯
佢哋係咪無錢啦,請個咁低質嘅文宣

伯爵府

czl115 發表於 22-4-20 20:07
開心農場的亂噏史,包括但不限於:
政府抗疫6000億輸送內地;
全世界無消滅過一種病毒;

依個文宣看似好有道理, 但成日錯漏百出,

可唔可以每次一見佢回覆其他POST, 都要佢回應下內地翻牆係咪犯法, 等佢以後怕左我地

水晶宮

2024勳章

開心農場又出post,大家都好合作,要佢自己推post,仲有司空見慣嗰幾個
不過開心農場又犯左同樣錯,佢條link,打開係404,即係佢篇文章都被下架了
點解佢post link都唔知自己打開睇下嗎?同一個地方跌倒兩次,這是什麼智商?

首頁

尾頁

跳至