自由講場

跳至

首頁
23456...15

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

yeemeif 發表於 22-9-24 08:44
我諗都係佢地圍內嘅私人數據

圍內人數只有10人 ,幾個人反對就被演繹成「過半港人」乜乜乜

珍珠宮

sukicloud 發表於 22-9-24 12:17
樓主啲個言論令我諗起我大仔準備打一歲針時,有個人係媽媽群鼓吹唔好打針,因會引發自閉症喎……
見到好無 ...

你講起我識有個媽咪又係,個仔當時兩歲多我已感到佢語言遲緩,行為唔似兩歲,似一歲半左右BB行為,我當然唔敢妄下判斷又怕對方唔鐘意所以無出聲,到佢小朋友3歲,剛打左第一針,佢突然發現個仔唔多妥,淨係識單字,唔識講成句,帶睇醫生話語言遲緩,個媽咪賴支針

男爵府

幸福花海 發表於 22-9-24 09:00
啲人自己唔打自己既事,刻意宣揚叫人唔好打針,好唔要得

啲人自己打自己既事,刻意宣揚叫人,都好唔要得

高達媽媽    發表於 22-9-26 10:59

公爵府

回覆 kl1 的帖子

謝謝你

伯爵府

老翻太太 發表於 22-9-24 13:30
你講起我識有個媽咪又係,個仔當時兩歲多我已感到佢語言遲緩,行為唔似兩歲,似一歲半左右BB行為,我當然 ...

咁好笑。咁第時佢個仔讀書有成,搵到份好工又會唔會賴枝針

男爵府

Juniecat 發表於 22-9-24 10:18
我身邊有個黃C死到唔肯打針,點知早幾個月驗到 cancer, 手術化療電療做齊,重打晒三針,可能驚中咗新冠死得 ...

咁佢而家變左藍C?

大宅

我阿媽年頭發現肺癌(約第三期),確診後先打針,冇做任何西醫治療,只吃中藥,改變心態,正常生活,運動,touchwood 現在仍正正常常,行得食得訓得(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

老實講政府唔會亦無可能想害死市民既!叫得市民打針,當然評估過風險及利害輕重,全世界政府都係咁!

至於最終打唔打針,就因應自身既考量去決定!不過就無謂發表一些未經證實或無確實數據既揣測,始終大家都無相關專業知識,非常時期應避免以訛傳訛將一些未經證實的傳聞個案散播,以免造成不必要的恐慌。

以我自己為例,我本身都因為身體唔太好,所以一直都抗拒打針,拖到最後才下決心去打針,目前都只係打咗2針,再加一次確診,目前我狀況係可以當打咗三針計算!

不過,我一直都無發放打針負面言論,去影響別人!

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

再講,我打咗一針,2個幾星期後就確診。但病情唔算嚴重,無發燒無刀割喉嚨痛,只係喉嚨吞嚥時有點刺刺痛,同流鼻水及嚴重咳嗽。但成個日都精精神神,有病徵無病態!

伯爵府

LITLITPIG 發表於 22-9-24 13:32

為拗而拗好無聊,咁全世界领導人、醫學專家、世衞專家都唔要得

別墅

幸福花海 發表於 22-9-24 09:00
啲人自己唔打自己既事,刻意宣揚叫人唔好打針,好唔要得

啲人自己打針係自己嘅事,刻意宣揚叫人打針,好唔要得

Ksnoopy    發表於 22-9-25 16:28

別墅

LITLITPIG 發表於 22-9-24 13:32

Well said

大宅

Juniecat 發表於 22-9-24 10:18
我身邊有個黃C死到唔肯打針,點知早幾個月驗到 cancer, 手術化療電療做齊,重打晒三針,可能驚中咗新冠死得 ...

其實,bc喺「防疫」政策鬥爭戰略上係有錯㗎,

前提係而家yc多數喺英國,加拿大生活,
xg嘅「防疫」政策,根本影響唔到佢哋,

我同啲黃B傾,
(我係政治中立理智派,所以乜人都會傾。)
佢哋話佢哋依家係用梗「焦土政策」去抗爭,
深明谷針係死穴,
一日谷針唔夠數交,一日都會「防疫」,
一日會「防疫」,就可以玩死港中經濟,

而佢人唔喺xg,點都唔會返嚟俾針數你,
你又攪佢哋唔到,死就死bc,

佢哋話佢哋做咗好多嘢,
去支持xg嘅「防疫」政策咁話。

伯爵府

黃金甲 發表於 22-9-24 14:29

為拗而拗好無聊,咁全世界领導人、醫學專家、世衞專家都唔要得

珍珠宮

黃金甲 發表於 22-9-24 14:29

即係世界各國元首,官員,醫療專家等全部都唔要得

別墅

老翻太太 發表於 22-9-24 15:16
即係世界各國元首,官員,醫療專家等全部都唔要得

你講咋,你當他們是神,信晒是你的事,你唔洗講咁多,跟佢地schedule 打針啦,我就唔會打嘅,我就信醫學歷史,安全疫苗係要七至十年研發,我們之前打的疫苗都有幾十年歷史研究,你要貢獻自己做實驗是值得敬佩的。
另外,全世界醫療專家全部贊成打針??睇多啲不同地方的新聞,有不少醫生也反對不斷打針,唔好只睇香港班專家噏乜都信咁迂腐愚昧啦!

高達媽媽    發表於 22-9-26 11:07
Ksnoopy    發表於 22-9-25 16:29

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

tyjm 發表於 22-9-24 14:31
其實,bc喺「防疫」政策鬥爭戰略上係有錯㗎,

前提係而家yc多數喺英國,加拿大生活,

(我係政治中立理智派,所以乜人都會傾。)

你呢啲歪到黑嘅叫自己「中立」,可唔可以先去學吓中文?

「前提係而家yc多數喺英國,加拿大生活」

「佢哋話佢哋依家係用梗「焦土政策」去抗爭」

200幻走咗10幻,都仲有1百多幻喺香港,

不過走咗果批,首先將英國變成焦土了!

Prosperous    發表於 22-9-25 02:08

子爵府

兩害取其輕, 自己諗啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

黃金甲 發表於 22-9-24 16:09
你講咋,你當他們是神,信晒是你的事,你唔洗講咁多,跟佢地schedule 打針啦,我就唔會打嘅,我就信醫學歷 ...

樓上JM有贊成「不斷打針」?

首頁
23456...15

尾頁

跳至