自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

月希 發表於 23-1-6 23:20
咦?我媽好幾日都中左...佢網上報左確診..
一報完確診第二日先送左D口罩,探熱針...成藥等...少少物資先...
...

我哋想快,3點視像,6點就自己去拿藥,即晚阿媽有特效藥食

珍珠宮

2024年龍年勳章

sochui 發表於 23-1-8 13:28
試一百次都無一次成功

係,加上部份轉左指定診所,好難約!
最近兩次病,都係睇私家醫生

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

NamB 發表於 23-1-8 14:23
我都係1月頭確診,用app book到視像,都㩒左兩日先book到,睇完視像第二日就收到藥物速遞上門。我是60歲以 ...

我都係早兩日book,撳左幾次已經有第二日醫生睇,今日幫女book診所,都係即日有位,好好喎,去到診所都見老人家細路,老幼都照顧到 抗疫的亦無早排jm分享又遲到又無禮,反而早到亦有禮,雖然中招係辛苦,但有咁多人幫手,真係要讚
放下自在

子爵府

好媽媽勳章

cattz288 發表於 23-1-8 17:44
我都係早兩日book,撳左幾次已經有第二日醫生睇,今日幫女book診所,都係即日有位,好好喎,去到診所都見老 ...

我就撳左兩日先約到第二日睇醫生,下午睇完,第二日就有速遞派藥上門
確診包就早上報完,第二日晚上收到,第三日有政府人員打黎問有無收到,同埋問意見

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

NamB 發表於 23-1-8 18:17
我就撳左兩日先約到第二日睇醫生,下午睇完,第二日就有速遞派藥上門
確診包就早上報完,第二日晚 ...

如book到早上診,傍晚就收到,辛苦晒
放下自在

子爵府

好媽媽勳章

cattz288 發表於 23-1-8 19:11
如book到早上診,傍晚就收到,辛苦晒

係呀!搵順豐速遞,真係好快手

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

NamB 發表於 23-1-8 14:27
我親戚60歲以上,係中左上報後,有醫生打比佢問佢情況,要唔要藥物,親戚話唔駛,隔左幾日再有醫生打黎問 ...

係丫..我媽有唔舒服..醫生問診完好快就有藥上門....服務好好..

但可能因為係老人家..所以政府緊張D?

子爵府

好媽媽勳章

月希 發表於 23-1-9 09:21
係丫..我媽有唔舒服..醫生問診完好快就有藥上門....服務好好..

但可能因為係老人家..所以政府緊張D?

我估係,要保護長者及幼童

珍珠宮

回覆樓主:

我一星期內book左3次成功, 我發覺唔好用屋企wifi就好快㩒到

珊瑚宮

回覆樓主:

Book到呀,要耐d時間啫
長老忘記左去睇醫生, 9點零鐘幫佢booking到明日

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至