自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

xyz_yy 發表於 23-7-12 15:16
好耐之前,香港運輸業羅拉剛剛比人發現,又相又片,呢度d JM又質疑人地著哂背心博咩,大佬,搬野,唔熱架 ...

點都好啦,佢只得22歲我都好佩服佢,質疑佢嘅人可能覺得好多野冇可能,因為自己做唔到,但正所謂馬死落地行,學歷唔夠唯有用體力勞力來搵錢,之前錯了揀錯人嫁,但佢仍然堅持負起做媽媽嘅責任,我都希望佢同兩個女可以好好生活落去,點解肥媽行過咁嘅路就理所當然,呢個後生女就比咁多人質疑佢呢?

子爵府

2024年龍年勳章

adrianada 發表於 23-7-12 11:35
佢應該做咗好短好短嘅時間泥水,我識幾個人都係做泥水,有男亦有女,佢哋啲指甲個個都係有黑邊,果位媽媽 ...

認同你講法
睇佢fb個現任配偶,佢而家應該三餐無憂唔使再做泥水

男爵府

畀面勳章

麟媽媽 發表於 23-7-12 15:23
點都好啦,佢只得22歲我都好佩服佢,質疑佢嘅人可能覺得好多野冇可能,因為自己做唔到,但正所謂馬死落地 ...

我都好配服同欣賞佢佢靠自己勞力改變生活,放工扮吓靚都好正常吖,佢得22歲咋,同埋欣賞佢講‘把口喺人哋度尤得人點講,最緊要自己做好啲’,希望佢同兩個囡囡可以幸福生活
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

818 發表於 23-7-12 15:26
認同你講法
睇佢fb個現任配偶,佢而家應該三餐無憂唔使再做泥水

點樣會睇到fb
俾你地既回覆搞到我都想8下

別墅

TMC3012 發表於 23-7-12 11:55
如果真既就真係

不過咁快可以上公屋

得罪講句,唔知點解有啲社工好中意幫呢啲MK妹…………
有個jm响度開過po, 19歲生左個仔,婚後同老公6299姑仔住一間公屋!又係個同齡老公唔返工,借財仔唔還!最終離婚!原來只要個老公唔生性!媽媽好盡責形象,社工就會跟進,睇下點幫手搞盡快上樓!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

cutebambi 發表於 23-7-12 16:22
有個jm响度開過po, 19歲生左個仔,婚後同老公6299姑 ...

咁梗係幫呢啲人啦,唔通我夫妻恩愛,老公高薪厚職,生活愉快要社工幫手咩?

子爵府

selinako^^ 發表於 23-7-12 12:01

網民真係好易呃,做粗活都可以gel甲

selinako^^    發表於 23-7-12 17:29

男爵府

emzzzz 發表於 23-7-12 14:09
其實你有冇睇 佢咪話左d指甲係貼上去。佢唔想其他人見到佢覺得佢做泥水
...

係囉,片入邊明明有講,同埋吾明,染髮同做泥水有咩關係?長頭髮同泥水有咩關係?

男爵府

接線生 發表於 23-7-12 16:45

我都覺網民好易呃,做粗活吾可以長頭髮同染髮

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlefunpig 發表於 23-7-12 16:04
點樣會睇到fb

x2
我認我8

子爵府

2024年龍年勳章

littlefunpig 發表於 23-7-12 16:04
點樣會睇到fb

search Selena Miu

別墅

單親帶兩個小朋友也不容易,祝福

侯爵府

麟媽媽 發表於 23-7-12 16:24
咁梗係幫呢啲人啦,唔通我夫妻恩愛,老公高薪厚職,生活愉快要社工幫手咩?
...

正想回嗰位jm,老公唔生性,單親媽盡責,媽媽咁正面得到社工幫都唔合理?!

男爵府

cutebambi 發表於 23-7-12 16:22
有個jm响度開過po, 19歲生左個仔,婚後同老公6299姑 ...
其實未必有社工幫過事主, 可能佢係特快公屋上樓..都唔定...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

818 發表於 23-7-12 17:31
search Selena Miu

嘩,係咪已經再婚?生活好似幾好

大宅

麟媽媽 發表於 23-7-12 15:23
點都好啦,佢只得22歲我都好佩服佢,質疑佢嘅人可能覺得好多野冇可能,因為自己做唔到,但正所謂馬死落地 ...

岩呀,我好贊同你既睇法。其實佢可以選擇更輕鬆既工作,但因為做左媽媽想比小朋友有更好既生活去做一份高啲人工但好辛苦既工,我都好佩服佢。好多人都覺得後生生小朋友就係MK妹,一定唔識教。我覺得質疑人前應該先了解左先,人地驗曬頭髮冇吸毒既習慣都可以比人話佢前夫係個有吸毒習慣既人,所以個女仔都應該有,唔明咩理論。人地係女仔,都會想扮靚,貼甲貼染頭髮又比人質疑佢係咪真係做泥水。

複式洋房

adrianada 發表於 23-7-12 11:35
佢應該做咗好短好短嘅時間泥水,我識幾個人都係做泥水,有男亦有女,佢哋啲指甲個個都係有黑邊,果位媽媽 ...

佢d指甲咁長冇可能做呢啲工 根本都唔方便 應該係你所講,幫屋企裝修(emoji)(emoji)大家誤會晒,以為佢返呢啲辛苦工(emoji)(emoji)

複式洋房

接線生 發表於 23-7-12 16:45

其實係咪特登拍出嚟㗎?指甲咁長又扮到咁靚係做泥水?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

tobeee 發表於 23-7-12 18:30
其實係咪特登拍出嚟㗎?指甲咁長又扮到咁靚係做泥水?

你哋係咪飛住條片嚟睇嘅呢?佢嗰日接兩個女出去玩,佢先自己痴啲假指甲上去,唔係gel甲亦唔係留長指甲,你地見人靚就話唔係做泥水,似乎係帶住有色眼鏡睇呢件事?

珍珠宮

xyz_yy 發表於 23-7-12 10:14
22歲單親媽媽為前夫還債入地盤做泥水 日搬運與自身體重相約45KG水泥為搵兩餐 無懼旁人白眼獨力承擔兩名女兒 ...

細路仔有媽媽系寶,希望佢地一家生活開心順利

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊