自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

子爵府

kanaxka 發表於 23-9-2 10:41
回覆 crystal5142000 的帖子

我join左都好後悔,因為覺得學實際野仲好,係老公嗰時話想比佢試…..同埋呢間 ...

咁你宜家唯有轉去九龍灣分校,趁佢未執上埋d堂,感覺佢淨返2間分校完埋租約會執咁。
你2萬又唔算好多,但蝕比佢就唔抵。希望唔好再有家長受騙

公爵府

2024年龍年勳章

yurijm 發表於 23-9-2 10:32
仲有邊間有開?
馬鞍山好似有一間,唔知有冇執
頭先上網查過
分校地址嗰度見得返荃灣同九龍灣

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主:

個人講得岩架 無用
尿片果單啲苦主報東張報警報海關
上埋小額錢債打埋官司贏埋都無用
都係追唔到錢
預付就完全變曬消費者自己損失
同藥廠欠49萬果啲係另外一回事
所以千祈唔好預付
最多預1個月好啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我見星島好似有投訴王專欄,試埋無妨!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

呢D學院學咩? 想小朋友做童星?

大宅

stagea 發表於 23-9-2 10:45
係咪 MOMO校長?
東張未必理, 係廣告客戶嚟, 咁要報埋77台!

照報東張先,不過都應同你講法,tbb 未必肯得罪自己個廣告客戶

珍珠宮

回覆樓主:

我一打momo 校長google
就有呢啲媒體報道
但呢個人係明星咩?

小童星訓練學院(Momo Casting Talent School)的校長巫麗儀(Momo),原本是家庭主婦,在5年前一個偶然的機會下,開始做中介照顧演員,日子有功,巫的人際網絡漸廣,加上受到童星女兒細Mo的啟發,遂在去年7月創辦了這間學校。

文章版權為 BusinessFocus 所有,閱讀全文: https://businessfocus.io/article/33417/童星學校-孩子非搖錢樹-校長面試-篩走-怪獸家長?utm_campaign=BFHK-Web-CopyContent&utm_source=BFHK&utm_medium=Web-CopyContent

大宅

kanaxka 發表於 23-9-2 09:55
大家好,我個小朋友喺太古既(小童星訓練學院)報讀咗課程,23/8收到通知31/8因為租約滿,要我喺結業前盡量 ...

吓 咁得人驚,我見到堅尼地城西寶園新開咗間類似既小童星訓練學院,唔知會唔會係你講嗰間

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

yurijm 發表於 23-9-2 11:00
我一打momo 校長google
就有呢啲媒體報道
但呢個人係明星咩?

話拍過電影

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

2024勳章

回覆樓主:

如果東張不受理, 可以搵有線youtube頻道一線搜查, 同東張性質差唔多

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

lojo11 發表於 23-9-2 10:54
呢D學院學咩? 想小朋友做童星?

話...提升自信心為目標
培訓演藝才能

珍珠宮

stagea 發表於 23-9-2 11:03
話拍過電影

不過我上網睇咗一陣
有睇FB同google
講到好勁,間學校聲稱有全港唯一100%拍攝機會
佢老公會唔會係咩電影導演、電視劇監製?
如果真係只係一個臨記中介,可以有呢啲承諾?
個個仲以為係明星開

侯爵府

FB已經有!
attach1/tmp/phpIz7pWw

珍珠宮

littlefunpig 發表於 23-9-2 10:52
個人講得岩架 無用
尿片果單啲苦主報東張報警報海關
上埋小額錢債打埋官司贏埋都無用
而家啲人就係知道報警報乜都追唔返錢
所以更多騙案
小朋友學野我都有俾個miss欠咗我一堂,唔俾返我
錢唔係多,不過操守唔得
如果呢個欠一堂,嗰個欠一堂
佢都幾和味

公爵府

2024年龍年勳章

stagea 發表於 23-9-2 11:03
話拍過電影
即臨記都係明星

stagea    發表於 23-9-2 11:17

複式洋房

好心發少D明星夢, 平日睇電視電影有幾多個童星機會? 有都俾咩星2代上先, 幾時到你.
學表演就搵英語話劇班, 依間野由第一日我睇佢個名就唔舒服, 學店味濃

PKFC    發表於 23-10-19 23:00
maggie.tang    發表於 23-9-5 10:50

珍珠宮

趁佢未執咪去九龍灣由朝上堂上到晚,止蝕為主

大宅

shobi 發表於 23-9-2 11:09
FB已經有!

https://www.facebook.com/profile.php?id=61550618976907&mibextid=nW3QTL

幫你補link

琥珀宮

yurijm 發表於 23-9-2 11:08
不過我上網睇咗一陣
有睇FB同google
講到好勁,間學校聲稱有全港唯一100%拍攝機會

咁就唔知係咪佢老公有份搭路...
呢個女人當年既訪問, 話係因為佢個細女細MO, 跟住開左呢間學校, 佢係中介人嚟, 介紹小童星入行咁囉!

首頁
23456...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊