自由講場

跳至

首頁
23456...21

尾頁

珍珠宮

小詠 發表於 23-9-15 23:43
其他老友好似夾咗口供唔答喎

咁怪?

珍珠宮

fivebeanrice 發表於 23-9-15 23:44
最後無同呢班朋友去泰國嗎?
其實識左咁多年朋友,佢地無理由為左2千元寧願絕交架喎!
成件事有d奇怪……以 ...

有去去完返嚟幾兩個月喇,仲未退返啲錢
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

伯爵府

小詠 發表於 23-9-15 23:36
咁如果淨係得我兩公婆 係外人 其餘係一黨呢?咁佢哋夾曬口供呢我真係有懷疑呢樣嘢㗎
...

如果一黨,每人平分2千元都係分得幾舊水,佢地咁等錢洗?

珍珠宮

回覆樓主:

睇到有D無言,明明可以打電話問,又話唔好意思打,然後一路係度等等等,同估估估~
唔打去追數,咁打俾其他四個問下收到未,都唔好意思?
唔好意思,點解我覺得你同對方,都有D奇怪咁嘅?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

um.....覺得其餘嘅人好似有共識同默契,有時做朋友都要講縁份,縁盡都冇辦法,如果預咗冇朋友做,直接問嗰個人條數點搞,咩情況,有定冇,得個明白, close file, 唔駛再估估下,唔駛再俾哩件事纏擾。

伯爵府

做個靚太 發表於 23-9-15 23:45
睇到有D無言,明明可以打電話問,又話唔好意思打,然後一路係度等等等,同估估估~
唔打去追數,咁打俾其他 ...

咁每人性格唔同,小詠可能怕一開口就無fd做,又或者唔好意思

子爵府

小詠 發表於 23-9-15 23:44
拖鞋呢件事我覺得同佢有關係,因為佢鬧交時話佢 今晚唔畀返對拖鞋我嘅話呢係對唔住佢身邊嘅朋友,係指懷疑 ...

咪就係攪分化,會否之前有d野唔妥無出聲,面和心不和

不過點都好,錢銀要分明,打電話問,唔好估估下

一係絕交,2000當做善事。

子爵府

2023年兔年勳章

小詠 發表於 23-9-15 23:28
我哋七個人入面其中 k先生呢係同我哋好好感情嘅咁去旅行第一日,k先生就淨係著對拖鞋就上飛機佢就同我講佢 ...

嘩如果有人同我咁講,我會同佢講,對鞋咁貴都係唔想要喇,我好鐘意我對鞋,同你換返好喇,拎返對鞋返來丟左佢同人去旅行要好慎重揀

珍珠宮

做個靚太 發表於 23-9-15 23:45
唔打去追數,咁打俾其他 ...

我有問,喺個group度問囉 個個睇咗唔答
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

hnh_mami 發表於 23-9-15 23:47
咪就係攪分化,會否之前有d野唔妥無出聲,面和心不和

不過點都好,錢銀要分明,打電話問,唔好估估下

我叫我老公打電話去問㗎,不過佢都唔敢因為呢whatsapp都已讀不回喇打電話都可以唔聽嘅啫 我老公好薄面皮㗎未試過追人畀錢㗎

最重要係其實我同呢個懷疑走數嘅朋友 唔係好熟旅行都冇乜點講過嘢
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

cindy123 發表於 23-9-15 23:48
嘩如果有人同我咁講,我會同佢講,對鞋咁貴都係唔想要喇,我好鐘意我對鞋,同你換返好喇,拎返對鞋返來丟 ...

一開始就做錯咗,唔應該心軟借對鞋畀佢就唔會搞出咁多事啦, 唔借,佢自自然就要逼自己著返自己對鞋,或者去買個對啦
所有遇見,皆有因果

伯爵府

小詠 發表於 23-9-15 23:48
我有問,喺個group度問囉 個個睇咗唔答

真係面對面問會好d, 但可以試下剩係得你兩公婆同個fd既時候問,唔好當住大班人問,大家都容易落台

珍珠宮

fivebeanrice 發表於 23-9-15 23:47
咁每人性格唔同,小詠可能怕一開口就無fd做,又或者唔好意思

係呀其實我都好驚對方即刻cut線我會更加唔開心
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 23-9-15 23:46
um.....覺得其餘嘅人好似有共識同默契,有時做朋友都要講縁份,縁盡都冇辦法,如果預咗冇朋友做,直接問嗰 ...

二千蚊又唔係好多錢,但係二千蚊加埋對拖鞋呢件事 幾十年嘅朋友突然間要緣份盡我真係喊咗 出嚟 因為咁病咗兩日呀
所有遇見,皆有因果

伯爵府

小詠 發表於 23-9-15 23:51
一開始就做錯咗,唔應該心軟借對鞋畀佢就唔會搞出咁多事啦, 唔借,佢自自然就要逼自己著返自己對鞋,或者 ...

其實可能唔借,對方都會話你地唔helpful,總之佢要話你地,就點都有野講,所以唔駛上心

伯爵府

小詠 發表於 23-9-15 23:53
二千蚊又唔係好多錢,但係二千蚊加埋對拖鞋呢件事 幾十年嘅朋友突然間要緣份盡我真係喊咗 出嚟 因為咁病咗 ...

有時緣盡都無計,過一排時間耐左就ok

珍珠宮

fivebeanrice 發表於 23-9-15 23:53
其實可能唔借,對方都會話你地唔helpful,總之佢要話你地,就點都有野講,所以唔駛上心
...

係 我知道應該係緣份盡
所有遇見,皆有因果

子爵府

2023年兔年勳章

小詠 發表於 23-9-15 23:51
一開始就做錯咗,唔應該心軟借對鞋畀佢就唔會搞出咁多事啦, 唔借,佢自自然就要逼自己著返自己對鞋,或者 ...

過左去了,你地好好人
我覺得鞋算係較貼身嘅物品,唔方便借俾人

珍珠宮

cindy123 發表於 23-9-16 00:01
過左去了,你地好好人
我覺得鞋算係較貼身嘅物品,唔方便借俾人

係我哋心軟,因為佢同我講隻腳好痛咁我話借你一陣轉頭你要即刻去買個對鞋,點知佢就一直都冇買到,仲著埋對鞋返香港,去埋其他地方旅行先嚟畀返我,有乜可能畀返我㗎?講出嚟都唔通啦
所有遇見,皆有因果

公爵府

真心唔明,電話除咗上網send message 外,其實最基本用途係通話,有咩唔清楚點解唔直接打電話問?去得旅行,起碼有一個半個熟d,打電話直接問係最簡單,比放上網問陌生人直接、間單、快。

首頁
23456...21

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊