自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

一隻鴨鴨 發表於 23-9-16 13:05
我見mate pro60,佢官網話用鴻蒙糸統,即係唔係android?

死!完全唔識…即係鴻蒙系統有自己嘅app?

珊瑚宮

一隻鴨鴨 發表於 23-9-16 13:10
如果鴻蒙發展成熟,會吸引人轉會,佢鏡頭好似用Leica。

最初用智能手機, apple 的apps係多d, 之後咪慢慢Arnold apps都一樣有, 大家都有。
有1就有2, 有2就有3

珍珠宮

ken6555 發表於 23-9-16 11:43
在香港,華為無行貨代理、無保養及售後服務、無Google play可以用。
華為 在mk 有 service centre, 我上過去

冇Google Play 係真
不過而家出呢幾部人地買來做 backup及另類用途

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mercurycc 發表於 23-9-16 10:54
不停講,你入貨未?
朋友中資企業,
出機可以訂立全數回贈,

有無犯版規先
係就舉佢啦!

不過撘單問一問
系bk傳虛假消息
例如我話:我朋友嘅朋友今日食咗輻倒菜入咗廠。
咁算唔算犯規……諗諗下可能係犯法

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

一隻鴨鴨 發表於 23-9-16 13:05
我見mate pro60,佢官網話用鴻蒙糸統,即係唔係android?

長遠計、中國一定要有自己手機系統及電腦OS系統、如果用美國的、兩国發起戰爭、老美一個後門、可以全部鎖上~

所以中國、發展了北斗衛星導航系統、技術靠別國、都是不靠譜~

1993年,银河号被美军拦截,并关闭GPS系统,我国船员被困22天~
https://m.163.com/dy/article/HE3I382T055355RC.html?spss=adap_pc
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

櫺囹桼 發表於 23-9-16 13:04
以后嫦娥训觉要落窗帘

沖涼去洗手間都要,仲要24小時化全粧

男爵府

cbeyond 發表於 23-9-16 12:39
若果華為以後電話仲係5G或以上
遲多手1/2年, 主流應該多左鴻蒙, 3分天下。
...

我都咁諗

侯爵府

cbeyond 發表於 23-9-16 13:02
正如果粉, 出左新機,又唔見話換機。
係多人換, 就唔會咁多存貨啦
...

果粉我冇換,因為舊iphone仲襟打遲一兩代再考慮

珊瑚宮

ensureyip 發表於 23-9-16 13:38
果粉我冇換,因為舊iphone仲襟打遲一兩代再考慮

正常。
蘋果都應該會爭氣d, 唔好type c都係新功能,行到咁呀

大宅

在香港,華為無行貨代理、無保養及售後服務、無Google play可以用。

你真係以為香港好大,華為淨係大陸已經夠玩。
好似c919,老味唔認證都冇問題,淨係中國市場都有排賣。

男爵府

cbeyond 發表於 23-9-16 13:12
最初用智能手機, apple 的apps係多d, 之後咪慢慢Arnold apps都一樣有, 大家都有。
有1就有2, 有2就有3
...

寫 apps 都係搵錢,華為市場,大陸咁多人口,無人嚴錢多,一定會寫多個系統,唔通和錢作對?除非佢地怕得罪...

男爵府

cbeyond 發表於 23-9-16 13:45
正常。
蘋果都應該會爭氣d, 唔好type c都係新功能,行到咁呀

唉,無左教主,出 type C 2.0,真係 。已經技窮!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

26days 發表於 23-9-16 13:51
唉,無左教主,出 type C 2.0,真係 。已經技窮!

蘋果創辦人、喬布斯真是天才~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

cbeyond 發表於 23-9-16 12:43
所以換電話我暫時會換honor, 跟華為一樣用法。
遲d 鴻蒙成熟,多apps, 可以用番華為。
我個人覺得咁多牌子 ...

係,我仲用緊p30, 已經用左3年零9個月,仲好好,係成日顯示話電池老化,但自己又懶出旺角換電池,頂住先。我老公用p30pro, 用左4年半仲好好,華為真係抵用

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

esther_fong 發表於 23-9-16 15:05
係,我仲用緊p30, 已經用左3年零9個月,仲好好,係成日顯示話電池老化,但自己又懶出旺角換電池,頂住先。 ...

華為換電池好平、好似$120咋~

買基金真係好傷

公爵府

ken6555 發表於 23-9-16 12:13
我都用緊華為P20, 裝唔到Google及無行機出售,已經唔會考慮。

始終香港大部份銀行、支付、生活、娛樂apps ...

我都係P20,一直都唔敢轉電話住,就算轉都唔會華為,因為無google,又係怕d電子支付搞唔掂,買左華為部pad,用其他代替google始終唔太識用。

公爵府

回覆樓主:

衛星電話確係好吸引

男爵府

cbeyond 發表於 23-9-16 12:43
所以換電話我暫時會換honor, 跟華為一樣用法。
遲d 鴻蒙成熟,多apps, 可以用番華為。
我個人覺得咁多牌子 ...

我老公都話華為係最好用和最襟用,性價比最高,佢用過三星,iphone, Sony, 小米

珊瑚宮

Sebastian@ 發表於 23-9-16 17:21
我老公都話華為係最好用和最襟用,性價比最高,佢用過三星,iphone, Sony, 小米
...

超級襟跌添
我現在部華為, 不下跌左幾十次, 玻璃膜爆晒, 強化玻璃殼裂晒, 部機都無事。
最勁係用安心出行時, 被人撞, 部機係飛左出去, 依然無事。
若果蘋果, 爆左幾十次mon啦

男爵府

華為在旺角有維修中心的

首頁
23456...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊