自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

睛靈勳章

Bicanna 發表於 24-2-24 14:46
老實我公司同HKTV mall 做緊生意,佢地1個月找2次數,好快找數,只係間吾中人手有誤,miss 左d單,咁我地追 ...

唔明,其實做咩要經呢啲平台賣嘢?純商業角度,做代理,產品有客有市場,自己賣得唔得

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

回覆樓主:

股價己跌破2元,
今次信唔信魔童?
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 jollyma 的帖子

擴大客源, 正面睇係三win局面

男爵府

終極熊貓 發表於 24-3-1 09:46
唔睇清楚條款=被騙

首先,我冇講過我被騙,我喺話我有被騙的感覺,只是講出呢次活動俾我嘅感受,個回贈活動,HKTV mall在訊息處不斷話「恭喜你,距離累積消費回贈又近一步!只要在12月31號前再消費多xxx就可以拎到500mall dollar」,我喺睇到呢個訊息而跟住佢講個消費金額去再買多幾千蚊野,而依家先話我其中某些貨品不合資格,咁佢就唔應該咁講,話叫客人買多幾多就有回贈,個累積金額應該剔除不合資格的貨品金額,佢咁寫好誤導客人。其實佢咁做並冇好處,12月31日前喺谷多咗銷售,但就失咗個客戶,得不償失

珍珠宮

jollyma 發表於 24-3-1 10:14
唔明,其實做咩要經呢啲平台賣嘢?純商業角度,做代理,產品有客有市場,自己賣得唔得
...

佢其實等於港版拼多多,佢個平臺有流量,小商戶賣野想要個客流量比較多的平臺,所以個平臺就趁機壓搾小商戶。所以呢兩個平臺我都唔鍾意幫襯。

別墅

gl 發表於 24-2-29 20:39
見Facebook好多供應商鬧緊佢地,話佢地單方面改合約,因為簽咗約,想走又走唔到
...

我都想鬧鬧都冇用。用佢平台又唔係唔用又唔係 因為好多人淨係會喺HKTVmall買嘢 其他網頁就會覺得呃人

別墅

banbanmm 發表於 24-2-29 21:42
畀幾多日數期係合約嘅一部分,唔係隨便話正常就正常,逾期拖數就係違約, 點解要夾硬話間公司冇問題? :no ...

咪就係話緊佢有問題。點會冇問題,我自己都嬲緊

男爵府

Milletc 發表於 24-3-2 02:19
我都想鬧鬧都冇用。用佢平台又唔係唔用又唔係 因為好多人淨係會喺HKTVmall買嘢 其他網頁就會覺得呃人
...

喺呀,鬧都冇用,經過呢次唯有以後自己少啲幫襯咪算囉

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

回覆樓主:

終於有時間了解咗單嘢
首先十億現金和流動資產?
白兔覺很大多數流動資產啩……
市值同現金流係二回事

等如有錢同唔找數都係二回事

無可否認,魔童拆彈都幾快手

記得當然有抽樓
有唔小人自動送個人資料上門
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

gl 發表於 24-3-2 09:11
喺呀,鬧都冇用,經過呢次唯有以後自己少啲幫襯咪算囉
但係有啲貨得佢有得賣,想唔幫襯都唔得。

男爵府

connietai 發表於 24-3-2 09:48
但係有啲貨得佢有得賣,想唔幫襯都唔得。

喺呀,所以咪話盡量少買囉,真喺揾唔到先幫襯佢,佢啲野又唔系平

別墅

佢無騙人喎,真係你地自己無睇清楚條款,買滿8000,7%回贈,滿萬二就10%,12月我亦都收到佢哋通知話我爭幾多錢有$560回贈,咁我一次過買咗二千幾蚊,每一個商品嘅價錢上面都有寫明有冇回贈,其實我都爭啲睇漏眼計錯數,佢一月係冇回贈返,但佢有出通知話因為反應熱烈計數需時,話2.28前發放,我都收到回贈啦,用埋兼收埋貨。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊