自由講場

跳至

首頁
23456...19

尾頁

子爵府

畀面勳章

lovelyyingying 發表於 24-3-5 22:23
我現在只係想比佢知, 我都有 做到 保護措施叫佢唔好得全進尺, 還擊下佢
...

嘩。你個腦係咪有問題呀 明明製造麻煩同問問嗰個係你。你唔反省唔改唔配合 仲想攪返人轉頭?!你自己其身不正 點教好小朋友呀?!

你真係好恐怖

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

charlieXD 發表於 24-3-5 21:42
我無記錯
你應該係之前,話白痴既小朋友先唔跳果位jm
無控制好自己小朋友,但投訴話樓下買神器對付返你

咁樣講野
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

lovelyyingying 發表於 24-3-5 22:28
佢好醒, 震一陣 便停 ,差人到佢就停, 差人話 有聲再報警, 有次 聽工人講 開咗15分鐘捉佢唔到! 佢開15分 ...

如果你嘅小朋友係有病嘅就帶佢睇醫生,冇病嘅但好管教。要跳嘅就走出屋企走廊或者電梯大堂甚至乎屋企樓下大堂跳。你小朋友跳足15分鐘,佢就開足15分鐘。唔講有雞先定係有蛋先,但點解你要求嘅係佢唔開震口神器,而唔係你要你小朋友唔好停呀?明明你個小朋友喺你屋企喎?你而家管人哋屋企嘅事?

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

lovelyyingying 發表於 24-3-5 21:24
已報警 ,樓下都三時五刻開動震到神器 ,如何應付好

教好自己小朋友咪最好應付方式囉

男爵府

陳小b 發表於 24-3-5 22:29
嘩。你個腦係咪有問題呀 明明製造麻煩同問問嗰個係你。你唔反省唔改唔配合 仲想攪返人轉頭?!你自己其身 ...
我就係畀佢呢種父母嘅小朋友所製造出嚟嘅噪音搞到我有抑鬱症!!
一味覺得自己小朋友有噪音係好正常。要人哋忍讓佢,但係佢自己唔能夠接受人哋用震撓神器發出噪音。

大宅

惡人自有惡人磨,大快人心

伯爵府

singdream 發表於 24-3-5 22:24
小朋友要教,否則自己受返曬!你小朋友吵住人地就得,人地震返你就係賤人,可想而知,你屋企吵得人地幾咁忍 ...

好奇你點報復?

珍珠宮

2023年兔年勳章

Doriki 發表於 24-3-5 21:55
他震你,自己也受罪,震你是同歸於盡,想想人家為甚麼要跟你同歸於盡吧

X2

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

lovelyyingying 發表於 24-3-5 22:28
佢好醒, 震一陣 便停 ,差人到佢就停, 差人話 有聲再報警, 有次 聽工人講 開咗15分鐘捉佢唔到! 佢開15分 ...

吓!? 你啲小朋友一路聽住 人哋震一路係咁跳,好似好開心咁喎?

男爵府

singdream 發表於 24-3-5 22:24
小朋友要教,否則自己受返曬!你小朋友吵住人地就得,人地震返你就係賤人,可想而知,你屋企吵得人地幾咁忍 ...
我樓上一樣!!拍波!玩追逐!搵保安同佢傾過,佢兇翻保安,話小朋友玩好正常!
同樓主啲心態一樣!

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Angela.Cheung 發表於 24-3-5 22:30
如果你嘅小朋友係有病嘅就帶佢睇醫生,冇病嘅但好管教。要跳嘅就走出屋企走廊或者電梯大堂甚至乎屋企樓下 ...

我完全同情佢樓下 ,樓上咁野蠻,真係除咗兩敗俱傷都唔知可以做乜

男爵府

meinatmn 發表於 24-3-5 22:33
好奇你點報復?
神器24小時
燒香
其他唔多講

公爵府

Angela.Cheung 發表於 24-3-5 22:32
我就係畀佢呢種父母嘅小朋友所製造出嚟嘅噪音搞到我有抑鬱症!!
一味覺得自己小朋友有噪音係好正常。要人 ...

好明顯樓主係唔識教小朋友啦,將個視線轉移咗喺樓下人哋個神器度,以為自己就可以理直氣壯咁還擊~ 睇下出post 咁耐,冇人撐佢話佢做得啱~

男爵府

kittylam 發表於 24-3-5 22:36
我完全同情佢樓下 ,樓上咁野蠻,真係除咗兩敗俱傷都唔知可以做乜 !
...
我樓上就係同樓主一樣自私的人。但我家有bb又搬不走。否則我都想24小時神器!!!

子爵府

meinatmn 發表於 24-3-5 22:33
好奇你點報復?

全家總動員,臨時搬去第二到住,全家族輪班制上我屋企同佢連續玩咗個幾月!以下反攻上去,當時係無震樓神器呢d嘢既!但效果非常好,pk托管理處傳話求饒,並承諾會收斂,但我已唔再賣佢賬!因為之前我係抱住發緊燒既bb上去求佢收手,pk唔肯,仲報警話我滋擾佢,你話,條氣點落到?!

子爵府

Angela.Cheung 發表於 24-3-5 22:36
我樓上一樣!!拍波!玩追逐!搵保安同佢傾過,佢兇翻保安,話小朋友玩好正常!
同樓主啲心態一樣!
...

咁就唔好同佢客氣!以其人之道 ,還治其人之身

男爵府

mymarigold 發表於 24-3-5 22:37
好明顯樓主係唔識教小朋友啦,將個視線轉移咗喺樓下人哋個神器度,以為自己就可以理直氣壯咁還擊~ 睇下出p ...
其實唔識教小朋友都唔係問題,重點係佢唔承認自己有問題。我樓上由我陀bb到坐月到生到而家小朋友一歲半,都一樣冇改善。一樣抱住樓主嗰種心態,覺得自己間屋自己小朋友喺度玩冇問題。
坦白講,我小朋友而家一歲半。佢喺屋企都會走來走去。暫時未收到樓下投訴。但係佢出街有時會大叫,我都有同佢講唔可以咁做
因為會騷擾到人。由細已經有灌輸佢一個概念,就係唔可以做騷擾到其他人嘅嘢。
如果有一日,我樓下走嚟同我講話我小朋友騷擾到佢,我都會教我小朋友唔可以咁樣喺屋企走嚟走去。同埋嘗試畀一啲厚底嘅家居鞋佢著。
噪音受害者有時唔係頂唔順你嘅噪音,而係頂唔順你唔承認自己嘅問題。

水晶宮

咁警察實際做到啲乜?
有咩證明一定係佢做呢

公爵府

singdream 發表於 24-3-5 22:39
全家總動員,臨時搬去第二到住,全家族輪班制上我屋企同佢連續玩咗個幾月!以下反攻上去,當時係無震樓神 ...

我朋友試過呀,不過佢係住樓上嗰個
我哋都同佢講,叫佢舖吸聲地氈,小朋友盡量唔好跑跑跳跳,唔好騷擾人哋.... 佢又講唔聽啦,諗住自己喺樓上有優勢,點知樓下嗰個晚晚半夜攞籃球掟上天花,呢招都係同歸於盡。。。我朋友喺長期受騷擾冇教好瞓嘅情況下,結果搬走咗

複式洋房

docomo 發表於 24-3-5 22:34
吓!? 你啲小朋友一路聽住 人哋震一路係咁跳,好似好開心咁喎?

佢哋好 興奮 樓下個賤人越係咁 啲小朋友越興奮 受罪嘅只係我哋啲大人! 我見淘寶有吸到喇叭共享 唔知work唔work!

首頁
23456...19

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊