夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 LZKF 於 09-11-20 11:19 發表

其實我只係叫做"吳靜嫦",以下呢位女仕才係叫"宮心計",哈哈!

話說我有位男性朋友食得散餐多,想吃住家飯,於是佢把自已的大頭相load上"有緣人"。

約左個佢認為幾索的女人在餐廳人門口第二張餐桌等,他說:我一開門就想轉身出 ...

因為佢如果唔係咁做, 連同男人見面既機會都無呀嘛 不過我結咗婚後, 都係變咗"死雞阿Q", 唔係咁點頂呀

子爵府

原帖由 LZKF 於 20-11-2009 11:19 發表

其實我只係叫做"吳靜嫦",以下呢位女仕才係叫"宮心計",哈哈!

話說我有位男性朋友食得散餐多,想吃住家飯,於是佢把自已的大頭相load上"有緣人"。

約左個佢認為幾索的女人在餐廳人門口第二張餐桌等,他說:我一開門就想轉身出 ...

你朋友都幾傻,"有緣人"果度都有"住家飯"食? 咪又係想食快餐...

大宅

你弄清楚自己的方向同目標就好啦。享受同老公一起的時間,講真如果決意打長戰的話就只有咁做,等29煩。呢個辦法我喺大學時一個心理學家講過咁既case。
不過如果我係你,我就唔會係C6面前表現得好關心佢同29的事,C6說時只是微笑點頭愛理不理既樣子。起碼比佢知道你不是完全接受29呢回事,只係愛佢所以容忍佢。

複式洋房

原帖由 星人mama 於 09-11-20 12:04 發表

因為佢如果唔係咁做, 連同男人見面既機會都無呀嘛 不過我結咗婚後, 都係變咗"死雞阿Q", 唔係咁點頂呀

做“阿Q”唔夠架,仲要“等價交換”嘛!

複式洋房

原帖由 glory911 於 09-11-20 21:23 發表
你弄清楚自己的方向同目標就好啦。享受同老公一起的時間,講真如果決意打長戰的話就只有咁做,等29煩。呢個辦法我喺大學時一個心理學家講過咁既case。
不過如果我係你,我就唔會係C6面前表現得好關心佢同29的事,C6說時只是 ...

唔work架,男人有野玩,幾煩都玩,玩厭先至覺得煩。
駛乜問,行動最實際。有無出去睡,有無同你去街,就知男人想怎樣?二奶唔煩,咪益左個男人,所以做二奶的,永遠都係個犧牲者。

有個朋友告訴我,有個做左八年二奶,係一個清潔阿嬸,得閒仲要貼埋錢。所以二奶就好似七仔咁,梗有一個係左近。

子爵府

原帖由 LZKF 於 20-11-2009 22:04 發表

唔work架,男人有野玩,幾煩都玩,玩厭先至覺得煩。
駛乜問,行動最實際。有無出去睡,有無同你去街,就知男人想怎樣?二奶唔煩,咪益左個男人,所以做二奶的,永遠都係個犧牲者。

有個朋友告訴我,有個做左八年二奶,係一個清潔阿嬸,得閒 ...

做二奶先決條件係....吾怕蝕底(包括感情,肉體,金錢,時間,面子...!) 全部嘢都可以奉獻比個男人,目的因為只有呢個男人肯要,別無他選,好似個"清潔阿嬸"咁,佢有得揀就吾使咁折隋....貼錢做二奶,都吾知為咩?

男爵府

其實你個 case 會吾會好似倪太呢?

倪匡後生時, 中年時又係光明正大滾到七彩, 到老左啦, 真係玩厭啦, 返番倪太身邊,家下又好似幾幸福咁....

原帖由 LZKF 於 09-11-20 11:19 發表

複式洋房

原帖由 wife 於 09-11-20 23:19 發表

做二奶先決條件係....吾怕蝕底(包括感情,肉體,金錢,時間,面子...!) 全部嘢都可以奉獻比個男人,目的因為只有呢個男人肯要,別無他選,好似個"清潔阿嬸"咁,佢有得揀就吾使咁折隋....貼錢做二奶,都吾知為咩? ...

所以老公果d全部係中女,只有老公飛人,無人飛佢喔!

珍珠宮

原帖由 LZKF 於 09-11-20 23:56 發表

所以老公果d全部係中女,只有老公飛人,無人飛佢喔!

你老公幾多歲呀, 全部都是中女??
因為果D係中女對你來講無殺傷力, 無威脅所以你放心任佢去玩呀..其實你老公果D都唔算二奶, 都冇包佢地, 只係玩之麻..不過如果有日比你老公遇到個後生又靚,令佢動心女人, 你會唔會都係咁放心,嗯....我覺得你呢個對第三者介入的分析可能只係對你果D中女同埋你老公本身性格就岩...但如果係D後生女或者唔係你老公果種格既, 就未必行得通...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

樓主,我明白你係睇通左人性最醜惡既一面而接受

可憐有太多人睇唔通,當自己老公係聖人,我同意呢個世界無唔食魚既貓,問題係隻貓有無見到有魚食,同埋食完後大家知唔知啫

複式洋房

原帖由 tired 於 09-11-21 01:47 發表

你老公幾多歲呀, 全部都是中女??
因為果D係中女對你來講無殺傷力, 無威脅所以你放心任佢去玩呀..其實你老公果D都唔算二奶, 都冇包佢地, 只係玩之麻..不過如果有日比你老公遇到個後生又靚,令佢動心女人, 你會唔會都 ...

結左婚出面上床的女人就統稱二奶,她們唔駛比錢養是她們蝕到入肉。男人通常愛個女人先結婚,之後就會自已識將女人分莊閒。如果有日老公遇到個靚妹又好靚,咁就恭喜佢,要駛大筆錢,又要無晒時間做其他野,更加無晒自我,剩係想住幾時帶green hat,如果佢喜歡的都阻佢唔到,不如由佢吧!

複式洋房

原帖由 wyllai 於 09-11-21 16:27 發表
樓主,我明白你係睇通左人性最醜惡既一面而接受

可憐有太多人睇唔通,當自己老公係聖人,我同意呢個世界無唔食魚既貓,問題係隻貓有無見到有魚食,同埋食完後大家知唔知啫 ...

有見地,咁你就可以做開心的快活人。

男爵府

原帖由 LZKF 於 09-11-21 16:38 發表

有見地,咁你就可以做開心的快活人。

我只係唔明點解咁多人咁唔化,覺得婚外情永遠唔會發生係自己c6身上

我C6雖然無任何証據顯視佢有29 但我唔會蠢到覺得全世界得我一個女人吸引到佢....如果我咁諗,真係太天真啦

珍珠宮

原帖由 wyllai 於 09-11-21 16:43 發表

我只係唔明點解咁多人咁唔化,覺得婚外情永遠唔會發生係自己c6身上

我C6雖然無任何証據顯視佢有29 但我唔會蠢到覺得全世界得我一個女人吸引到佢....如果我咁諗,真係太天真啦 ...

咁又唔可以話人唔化, 因為呢個世界真係有咁幸福的人, 只係每個人觀點角度唔同

珍珠宮

原帖由 LZKF 於 09-11-21 16:35 發表

結左婚出面上床的女人就統稱二奶,她們唔駛比錢養是她們蝕到入肉。男人通常愛個女人先結婚,之後就會自已識將女人分莊閒。如果有日老公遇到個靚妹又好靚,咁就恭喜佢,要駛大筆錢,又要無晒時間做其他野,更加無晒自我,剩係想住 ...

你都好看得開, 我覺得係你心目中, 老公反而唔係咁重要, 最重要係你個女, 以佢為中心, 希望你囡囡幸福 !

男爵府

原帖由 tired 於 09-11-21 18:10 發表

咁又唔可以話人唔化, 因為呢個世界真係有咁幸福的人, 只係每個人觀點角度唔同

你有咁既想法其實都好幸福。:)
我只係太現實... hehe

複式洋房

原帖由 wyllai 於 09-11-21 18:35 發表

你有咁既想法其實都好幸福。:)
我只係太現實... hehe

現實好殘酷,但"面對現實"帶給我積極的人生。

首頁

尾頁

跳至