自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

追完post,完來咁多人搵食~

子爵府

好媽媽勳章

我都收到呀, 好彩我瞓緊覺, 我老公聽. 我老公係咁問佢係邊個, 佢一味答話"我都唔認得?.." 之後收線.

我果個no. 係: 86 13929598397, 我未用過3, 用左123好耐, 又係成日收到####既promote電話.

侯爵府

環保接龍勳章

原帖由 jeje 於 10-12-6 12:15 發表
我上個月都收到2次呢種電話, 因為2次只相距個多星期所以我認得係同一個男人把聲, 講講下普通話又轉channel 講唔正嘅廣東話, 2次都識講我全名, 又話係我大陸嘅朋友, 我已經同佢講我無大陸朋友都仲死心不息隔多個星期 ...

我都有响淘寶買嘢, 我都懷疑緊係咪淘寶...

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

覺得有幾幫人揾食.

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我今晚都有個大陸電話打來, 未聽已CUT, 我都唔識D FRIEND響大陸的
施比受, 更有福

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

之前我未睇到lee個post!! 我啱啱都收到個電話見來電顯示係86136942都覺得好奇怪. 一聽電話係個男人扮熟問我記唔記得佢, 話自己轉左電話NO芝麻, 咁我問佢係邊個, 問左兩次佢都係冇答我就收鬼左佢線啦!!

珍珠宮

好媽媽勳章

其實會不會
有d人賣掉了手機,再運去大陸出售.
計而本身有通訊聯絡人d資料未有刪除.

所以從中出現給人有機可乘被玩對象mouth:

侯爵府

環保接龍勳章

原帖由 circle119 於 10-12-7 00:46 發表
其實會不會
有d人賣掉了手機,再運去大陸出售.
計而本身有通訊聯絡人d資料未有刪除.

所以從中出現給人有機可乘被玩對象mouth:mouth:" />

我好多年冇賣過手機喇! 唔用就咁放响屋企咋!

伯爵府

上個星期有晚, 我老公接咗個大陸電話, 話係我細舅父, (我細舅父係住大陸, 亦真係試過打電話比我老公的), 當時我舅父話嚟咗深圳食飯, 仲問我老公得唔得閒上去, 仲話會嚟香港三兩日. 我同我媽講咗. 第二日開始, 呢個電話號碼打過幾次比我老公, 叫佢去找換店入錢比佢, 做投資喎, 初時話要二萬, 我老公話冇, 佢就話五千都好, 之後扛咗幾次問入咗錢未. 我老公話呢啲係地下錢庄, 係非法的, 我叫老公唔好入, 一係叫佢落嚟香港當面比. 佢又話唔方便落嚟. 之後幾日, 我媽一路以為舅父會打比佢, 但一路都冇. 終於忍唔住打返大陸, 點知舅父話冇去深圳, 更加冇打電話比我老公, 仲叫我老公小心比人扼添. 不過回想老公曾經講過話舅父啲廣東話好咗好多, 可能嗰個真係唔係我舅父. 等我今晚問吓老公, 仲有冇接到呢個電話先.

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我老公有前晚都收到呢d電話
佢以為係佢個朋友打黎揾佢..
老公仲叫對方做瀟灑..但對方ee哦哦..就收左線...

ps:我老公個電話無係淘寶買嘢,只係3上台咋

男爵府

我老公琴晚8點幾收到呢d電話,我聽到佢猛咁話我老公無理由唔認得佢把聲,佢又叫得出老公個名(單字),又話係我老公表哥,聽日落黎香港,老公話無表哥只係有表弟乍喎,我諗起前幾日見個呢個topic,不過冇入黎睇,即刻同老公講呢個係厄人電話,果個人同老公講多幾講都自動收線,而家睇番各位留言,真係一模一樣呀!多謝樓主開呢個topic等大家有所警惕!

男爵府

騙子電話:8613025687348

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

又有一個, 都有三、四十歲, 861 38 26434926
我叫此白撞男不要再打來, 因為佢打咗去警署.
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

水晶宮

我老公尋晚都收到呢種電話, 我叫佢收線, 話比佢知係呃人電話.

岩岩打電話比我DADDY, 叫佢小心. 因老人家唔知, 又有親戚係大陸, 真係好容易上當.

個電話係 861 3580382722
天空之城, 快樂之地

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

前排都有大陸電話 call 我, 但我 miss 左, 佢又無再打黎。 我都覺怪, 因為我唔識人響大陸的。

遇到呢 D 電話要點做, 駛唔駛報警? 等警方響「警訊」度播, 多D人會有警覺性。 D 老人家唔識上 BK, 好易比人騙錢。

侯爵府

環保接龍勳章

真攪嘢! 前幾日到我男友收到呢D電話, 今次打俾佢嗰個係女人, 俾我男友狂抦佢, 話佢係咪又响度呃錢呀?...狂鬧佢, 嚇到佢cut咗線!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

昨晚警訊播咗啦

原帖由 antique 於 10-12-12 21:45 發表
前排都有大陸電話 call 我, 但我 miss 左, 佢又無再打黎。 我都覺怪, 因為我唔識人響大陸的。

遇到呢 D 電話要點做, 駛唔駛報警? 等警方響「警訊」度播, 多D人會有警覺性。 D 老人家唔識上 BK, 好易比人騙錢。 ...

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

10/12都收到8613929546403的電話約30-40歲男人聲講廣東話但有口音,當時我在提款機前面諗住轉帳,果個男人話喂知唔知我係邊個?同你噤熟你都唔認得?我轉新電話號碼,你估下我係邊個你估先我話比你知?我巳經 因為阻住我轉帳和我之前見到樓主POST出,我話不如你話比我知你係邊個你話錯我話番比你知!佢再話同你噤熟你都唔認得我,我話我諗你打錯之後收線,其實我真係好想問佢係唔係想我過錢比你,快D比個A/C我過比你啦!講噤多廢話:tongue: 不過我怕佢玩我電話所以冇講

侯爵府

環保接龍勳章

頭先又收到另一個大陸男人打嚟, 又係知我姓乜嘅, 今次我冇咁好心情同佢玩, 我大大聲粗聲粗氣問佢係邊個, 佢問返我係邊個, 我話我成日收到呢D電話啦, 點呀? 你又想點呀? 鬧多佢兩句佢就收咗線, 好鬼煩呀!
Tel: 8613926741364

首頁

尾頁

跳至