自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

好媽媽勳章

你唔係黑仔,係你自己唔小心啫,下次泊返個合法車位就唔會比人抄到牌啦

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:超級自私的家長!

男人老狗搞埋小動作,佢咁無聊吾洗返工?

公爵府

好冇品!

水晶宮

畀面勳章

樓主,

既然你都話自己手車唔掂, 仲有個老公咁錫車, 建議你不如去補吓鐘, 補到掂先好揸架車出街啦!! 你咁樣真係好危險, 我聽倒都好鬼驚. 因我都揸車揸咗10幾年, 好怕啲人識話自己手車唔掂仲走去怨人.

有次我又係等仔放學, 我泊咗第1個位(前面冇車), 入晒錶坐咗喺度等. 點知有個C9, 揸架benz嚟, 泊我後面個位泊來泊去泊唔倒(其實一睇已經知佢手車好屎), 佢夠膽死boot我, 我望吓佢, 佢就走落車, 叫我㩒低玻璃聽佢講嘢?-( 佢話自己泊唔倒後面個位(我諗因為前後有車s位佢唔識泊), 叫我吞後一個位, 俾我泊緊個位佢喎(佢都痴痴哋)! 我話唔得喎, 我入咗錶㗎喎.....佢竟然答我:你泊幾耐我幫你入番啦! 我再同佢講, 後少少都有位㗎喎, 你真係唔識泊可以泊後啲喎......
佢即刻 jip 一聲, 發爛渣咁跳番上車走咗去....?-( 香港地真係咩人都有, 揸benz揸得佢咁肉酸! 踩單車算啦!
大家都係女人, 佢做埋啲咁既嘢我真係覺得俾佢影衰晒..

子爵府

BK Milk勳章

你諗太多了

男爵府

我都試過D衰人架車開前少少都唔制,撹到我扭架軚扭都暈

珍珠宮

水晶宮

畀面勳章

引用:我都試過D衰人架車開前少少都唔制,撹到我

原帖由 WBB 於 12-05-03 發表
我都試過D衰人架車開前少少都唔制,撹到我扭架軚扭都暈
唔好旨意人哋讓你啦,自己練好啲手車咪仲好?!

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

經過今次既教訓,要記低佢車牌號碼!

下次再係咁等佢開車走先,跟住你先開車啦!

佢唔讓你,你就唔好開車!

如果係我,唔趕時間我一定同佢玩

佢再亂黎,就報警!

:;pppp::;pppp::;pppp:

bowling2004  又報警.....  發表於 12-5-3 08:36

大宅

畀面勳章

其實佢係咪唔抵得媽媽家長(女人)揸車接送仔女...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主,泊遠d得唔得呀,都係行幾步路啫,好過夾硬泊難泊既地方又要等啦。我如果開靚d架車我都會泊遠d,費事hi 花

bowling2004   agree!  發表於 12-5-3 08:37

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆 manicheung 的帖子

當然成件事上面我都有唔小心既地方....就係因為我驚撞到佢...就住佢先會咁!
抄牌係早幾日入左錶...2hrs再去入既時候過左幾分鐘!所以抄了...係我遲左少少...無得怪人

manicheung  當經驗,下次就冇事啦  發表於 12-5-3 15:11

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆 isa_ty 的帖子

唔知佢呀....佢真係日日返學放學既時間都係度!可能打自己工掛..

禁止訪問

遊學勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆 bowling2004 的帖子

首先,好多謝你既意見!雖然我係新牌仔...技術唔係叻到曉左閃右插都無事個種!但安全駕駛我係無問題的,我係練左好耐....亦補個鐘.師傅話無問題,我先敢自己出車!起文字上未必可以好仔細咁講出當時既情況.不過喱位家長係經常做出自私行為(從其他家長口中得知),成件事我亦有唔小心既地方.....驚撞到佢架車,所以先會咁.....

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆 WBB 的帖子

我今次都係扭到暈...可惜真係唔夠位!平時泊喱度一兩手就走到...點知比佢搞一搞就搞到咁

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆 chamomile 的帖子

我見大家同學校,所以無諗過搞大佢.....當時我唔會同佢玩啦...因為番到屋企仲有好多家務做!加上我都等左一陣,見佢唔走...我先走

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆 Haz 的帖子

佢連其他爸爸家長都係咁,上次同學仔架車差d比佢撞埋

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆 rayrayus 的帖子

我有搵過其他地方,不過係無錶位..而且要行8-10mins左右

公爵府

bowling2004 發表於 12-5-3 00:44
樓主,

既然你都話自己手車唔掂, 仲有個老公咁錫車, 建議你不如去補吓鐘, 補到掂先好揸架車出街啦!! 你咁樣 ...

咁佢手車真係好屎BOR

BENZ咁好軚都泊唔到,換咩車都C得

如果係我既話,我"吞"小小位比你無問題,叫我換位無謂囉

首頁

尾頁

跳至