自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+queenieltt+於+12-9-18+11:18+

侯爵府

畀面勳章

回覆:bb打哈次post 我真係無奈

算啦!好好坐月!

大宅

引用:其實你自己都有責任,我頭先睇到你個post都

原帖由 welove1006 於 12-09-18 發表
其實你自己都有責任,我頭先睇到你個post都覺得咩料呀~不過我都無回你~你一開始打得詳細d,我諗吾會有人串 ...
其實無話對錯!只係覺得大家女人都係女人!以家我開個post五

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

晴B媽 發表於 12-9-18 11:51
你個乞痴post, 如果一開始就打返呢個post的詳細內容,大家咪會好好地答你囉!

你要知道,你用咩形 ...

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

加油!

伯爵府

回覆:queenieltt 的帖子

絶對認同,D人都唔系入topic答嘢,直情入去抽水,BK已今非式比,而家凈系一班人等攞分咁!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:CarmenBeta 的帖子

你睇咗2013年9月
12年9月好旺場 <br><br>

大宅

其實我意思係大家都係女人,有bb的媽咪應該知開頭好難搞!真係無得訓!我由生佢到以家無好好訓過!呀b打完哈次就喊左好耐!我出post個陣我已經好亂,個人好累!我只係想講jm你地都試過第一次擁有小朋友!我好相信你地都無知過!但今日只不過係角色調轉左!大家都係女人係咪出post小字、問得無知就要甘去笑人地呢?係得呢個討論區,就係比一大班太太互相扶持!你五開心我哄下你、你開心分享!大家一起笑!呢個至係和諧的bk!

子爵府

引用:其實我意思係大家都係女人,有bb的媽咪應該

原帖由 Babykibi 於 12-09-18 發表
其實我意思係大家都係女人,有bb的媽咪應該知開頭好難搞!真係無得訓!我由生佢到以家無好好訓過!呀b打完 ...
好睇個人。
我會做好多功課,除辛苦非常外,同初初成2星期都上唔到奶外,所有野都好輕鬆,畢竟我都係得一粒女,自己坐月&一手湊大。莫講BK,就算你睇醫生,醫生都問好多野先會估計到病因,難道你問人嘢,希望有人幫你諗曬,你先0K?
要明白,膠post多,一定杯弓蛇影,得幾隻字,有人誤解你又唔第一時間去"同一個post"解釋及講多D。
凡事事出有因,雖然好多無聊人存在,但以免有人誤會,寫多幾隻字,可免除煩惱。

侯爵府

我真係睇到你話打呵「欠」,所以我先笑左!

如有誤會或令你有不開心,sorry

子爵府

下次問時寫得詳細d 啦....問人打乞次有冇問題, 真係想人點答你啊~
其實好多都helpful 既, 不過會講笑都有好多~~

伯爵府

真好對唔住, 我都有份話你咁問好奇怪, 最近bk真係太多膠post, 我真係冇想過原來真係會有媽媽唔識湊b到同張白紙無異的.
你加油啦. 唔好唔開心好了.

珊瑚宮

環保接龍勳章

你問得唔好,但唔好諗太壞,這裡其實好多人會教同幫你,人地笑過你一笑置之啦,可以點?個個寸返佢咩?首先我都唔知其他人點話你,你打哈次,真係唔多人明。剛生完無幾耐,唔好生氣,其實真係好少事。這幾天乾燥若開冷氣,bb打噴嚏都唔奇,你要小心他不要著涼

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

禁止訪問

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:其實你自己都有責任,我頭先睇到你個post都

原帖由 welove1006 於 12-09-18 發表
其實你自己都有責任,我頭先睇到你個post都覺得咩料呀~不過我都無回你~你一開始打得詳細d,我諗吾會有人串 ...

男爵府

我b出世幾天都常打乞次,當時我問姑娘點解,佢地話鼻毛未長出黎,所以容易打乞次喎!我本身好勁鼻敏感的,但姑娘又話唔關事,至今我仔13個月都時不時打的,但真正病就試過2次!

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

mouth:

公海好危險, 都係小出尼為妙.....
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

男爵府

其實講真, 正常人都會諗, 可能bb 都係敏感, 宜家香港都好普遍。同時, 我又唔係好明, 樓主, 生左10幾日, 其實老人家都叫唔好開冷氣吹到入風, 就算大人吹, 小朋友都唔係咁好, 始終佢都係10幾日人仔, 而且呢期天氣又涼左, bb打哈次都好正常啦...我3年前都係第1胎, 但bb 有同樣情況, 我都覺得無咩大問題, 只要唔係長期都係就得, 同時, 當年我6月生, bb 都係無點開冷氣架...bb咁細, 真係一個唔小心病左就好麻煩!

伯爵府

叻叻勳章 畀面勳章

哈哈,係我打錯哈次做哈欠,你唔好嬲啦,其實網上世界不用太認真。除左bb,仲有養貓貓狗狗,我覺得佢地既動靜好似。其他jm咁大反應可能個帖個題目有點誇,以為係玩。

伯爵府

陪月勳章

其實我都有份話你諗法怪,因你打左哈欠sorry

希望明天會更好....

首頁

尾頁

跳至