婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlemilky 發表於 13-3-2 18:06
我諗你唔係樣樣迷信野都信,係你自己選擇信,因為:
1)你想要bb,驚無。
2)根本心底裡你就唔想佢黎坐月! ...
Agree, 我陀兩個都有去飲,bb都安然出世!
後生女,呢個世界咁多迷信野你信得幾多樣呀? 你怕既咪住一個月酒店求個心安囉

侯爵府

人講兩句就信。自己女返去坐月都唔得?

侯爵府

驚得咁緊要咪搬走囉

大宅

bearsa 發表於 12-11-8 11:29
自己個女坐月返屋企住,,係對屋企既男人有影響~有真人例子~ 都係咁,屋企男丁身體出現問題
呢個係老 ...
我都有聽過出家女吾可以在外家生及坐月,會對家人的身體有影響, 坐完月就可以搬返去住. 住我對面果家就係咁~個老豆原本好健壯, 但佢個女在外家坐月後,不久個老豆就中風了. 雖然我吾想信,但我為左屋企人真係臨生前都冇返娘家食飯...

我識幾個朋友都係咁~雖然佢地婚後在娘家住,但佢地臨生前都搬出去住, 坐完月再搬返去.

你話我迷信都咁話, 有d野真係吾想博,冇事咪好lo~

大宅

chu_peipei 發表於 13-3-4 23:11
放鬆d啦好多野整定既,相沖好多時係不幸事情發生時大家搵出來既藉口,唔係紅事沖白事呢d大忌既我認為可以放 ...

其實我已經無嘢架喇,反正都已經發生咗~

係各位又回覆番我個舊POST話我無聊迷信我先再講下啫~

各位,套係自己身上的立場睇下,當時的我係咪應該會驚呢!

但好事,壞事,都已成往事,

我宜家係努力成為媽媽,往事不需再惦記,

大家唔使再回覆我話我無聊喇,我現在只向前看

大宅

回覆 rayrayus 的帖子

這是舊post,發生當下驚先問下啫,已過去囉,

宜家見有人又覆我先再蒲頭講多2句~

好事壞事,都已成往事,不需再惦記,

唔需要再回覆話我無聊或迷信,

現在的我只希望努力做到媽媽,

各位,我已向前看喇,

大家都向前看喇~

大宅

回覆 michelin888 的帖子

各位,我已向前看喇,

大家都向前看喇~

大宅

回覆 ckat 的帖子

各位,我已向前看喇,

大家都向前看喇~

男爵府

引用:回覆+ckat+的帖子 這是舊post,發生當下驚

原帖由 gwenpurple 於 13-03-05 發表
回覆 ckat 的帖子

加油

大宅

回覆 ZetaGundam 的帖子

of course, thanks

禁止訪問

畀面勳章

大宅

喜+喜我成日都覺得係無問題, 喜上加喜嘛... 開心事...

禁止訪問

珍珠宮

回覆:好困惑,個心型住型住羅羅攣,唔知係邊版問好

心善則美
心誠則靈
多愛錫姑奶BB,你好快又會生個精靈可愛的BB,BB亦會更多人錫
祝福樓主

別墅

gwenpurple 發表於 13-3-5 11:34
回覆 ckat 的帖子

咁想生bb遇到咁ge事又真係會有d不知如何是好ge,雖然我都唔迷信,不過有時都會覺得寧可信其有,我都明樓主擔心d乜.但我諗你99應該係唔夠細心啫,唔會係專登ge..
樓主你都幾慘,舊post比大家當新postmouth:

大宅

回覆 chunchunk 的帖子

都話佢一家決定下個月全面搬過尼住呀,

大家連我舊POST都攞番出尼回覆,

咁新POST唔會睇唔到呱~

大宅

回覆 Froggy_joe 的帖子

我好鍚BB架,有幫手喂奶同湊B,

咁當然係BB個媽咪唔得閒先咁做喇~

同埋我買好多衫仔玩具畀BB玩架!

但以上所為並唔係為咗所謂的善有善報,

只係我個人實在太鐘意BB~

Froggy_joe    發表於 13-3-6 14:24

大宅

KHB 發表於 13-3-5 16:06
咁想生bb遇到咁ge事又真係會有d不知如何是好ge,雖然我都唔迷信,不過有時都會覺得寧可信其有,我都明樓主擔 ...

我都已經話係當時聽到人哋咁講個心驚先係尼度問下~

現都發生咗已成過去,我都無再問喇,

我都唔明點解宜家仲尼插我~

應該當時就落力插嘛

男爵府

gwenpurple 發表於 13-3-4 17:27
各位,見大家又回覆尼個POST,我又再補充啲資料呀:

上2日老公啲姨媽姑爹上尼聚會,要睇我哋結緍啲相同片 ...
樓主唔好諗太多,我相信你99真係無聽過姑9返來坐月會沖你,所以先會容許有咁既安排
當然,真係要揀沖自己女定個新抱,99揀沖新抱好正路!
之但係,若如你所講,呢個情況係沖佢個仔呀,令佢個仔生唔到仔,令佢自己無孫抱,我唔信有迷既既99明知咁沖法都可以當無野!

子爵府

師傅權威d喎! 如果咁樣係有問題, 師傅說會話唔好.
唔使驚啦! 開心事,有bb抱

首頁

尾頁

跳至