2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-23+19:12+真係唔

原帖由 schealthy 於 13-03-24 發表
我發現瞓床如果平瞓真係可以成日唔流血,如果側瞓就點都有小小血抹到,尋日問過醫生話可以側瞓,不過一定唔 ...
我一訓左落床就平訓,之後就儘量唔郁,唔轉身,但有陣時平訓訓得多都腰骨尺,我就會轉身,但要好小心轉,儘量唔好郁到腰力,我轉身轉打則訓我會叫我老公扶,借佢手力撐起轉則訓,但由則訓轉番平訓,就唔駛老公幫手,例如向右則訓,就先用左手禁住張床,用手力慢慢轉平,起身都係,我果陣自己諗最緊要唔好郁到腰力,就應該ok..

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-23+19:12+真係唔

原帖由 schealthy 於 13-03-24 發表
我發現瞓床如果平瞓真係可以成日唔流血,如果側瞓就點都有小小血抹到,尋日問過醫生話可以側瞓,不過一定唔 ...
最緊要咩都慢動作,同埋幾熱都好,都要搵張被蓋住個肚,唔好凍親個肚,萬事小心,比心機呀!加油呀!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

引用:回覆+hahahe+的帖子 今朝作嘔好犀利,嘔又

原帖由 schealthy 於 13-03-25 發表
回覆 hahahe 的帖子

今朝作嘔好犀利,嘔又嘔唔出,另外又肚o, 又要瞓床,真係好辛苦!
飲杯熱水+2片檸檬呀!熱檸水.. 唔好落糖,飲左舒服好多架!

禁止訪問

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-25+12:16+飲杯熱

你點吖!睇完醫生
岩岩睇完醫生,佢話我個畸胎瘤要做手術,全身麻醉,最好12w做,手術可能致流產,因瘤太大,一定要做,如果唔做個胎會越黎越大,整爆個瘤,到時可能會腹膜炎,又或者個瘤大大下扭埋左,到時可能要成個子宮切左佢,佢比左信我叫我去醫院排做手術

禁止訪問

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-25+20:32+岩岩睇

聽到都唔開心,不過凡事向好嗰方面諗,到咗12w個BB穩定咗先做手術應該好d, 而且逢手術醫生都會將風險講到最 ...
應該政府做,頭先向法國問左價錢,未計其他野,淨手術費都6萬幾,好貴呀!

大宅

引用:Quote:原帖由+schealthy+於+13-03-25+發表

原帖由 hahahe 於 13-03-25 發表
岩岩睇完醫生,佢話我個畸胎瘤要做手術,全身麻醉,最好12w做,手術可能致流產,因瘤太大,一定要做,如果 ...
唔好咁擔心啦!而家e學好昌明,e生d技術微創都好穩陣!不過佢有責任同妳披露風險!你個瘤喺子宮入面定出面?你有咗先發現有瘤?你宜家要物識一個有經驗手勢好嘅e生!

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-25+20:32+岩岩睇

聽到都唔開心,不過凡事向好嗰方面諗,到咗12w個BB穩定咗先做手術應該好d, 而且逢手術醫生都會將風險講到最 ...
我好早之前book 左張智醫生,4月2日好彩無取消到,而家諗住聽埋佢點講先再決定!

大宅

引用:Quote:原帖由+schealthy+於+13-03-25+發表

應該政府做,頭先向法國問左價錢,未計其他野,淨手術費都6萬幾,好貴呀!

...
政府做都好,佢地應該見嘅case多d,經驗多d!放心交比e生啦!!

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+hahahe+於+13-03-25+發表岩岩

原帖由 Baoyeung 於 13-03-25 發表
唔好咁擔心啦!而家e學好昌明,e生d技術微創都好穩陣!不過佢有責任同妳披露風險!你個瘤喺子宮入面定出面 ...
我係有左之後先發現有個接近6cm既畸胎瘤

大宅

引用:Quote:原帖由+Baoyeung+於+13-03-25+發表唔

我係有左之後先發現有個接近6cm既畸胎瘤
唔好咁担心同阿b一齊加油!因懷孕實在有太多嘢我地控制唔到,唯有放鬆心情!輕鬆面對!

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+hahahe+於+13-03-25+發表我係

唔好咁担心同阿b一齊加油!因懷孕實在有太多嘢我地控制唔到,唯有放鬆心情!輕鬆面對!

...
係囉.. 由我一開始懷孕就流啡.. 之後流血.. 一次又一次既問題要克服.. 今次聽起上黎真係幾大獲.. 我心灰.. 但我阿b似乎比我更堅強.. 佢一次又一次克服困難.. 好似上星期五肚痛入院留醫,佢都能夠克服,比急症醫生了完,上到病房又比產科醫生再了,佢都好堅強,其實果日上左病房,我心想我肚咁痛,已經無野可以做到,唯有成晚攬住個肚,心不斷叫阿b加油,唔好離開我,眼淚一直流,終於訓著,訓左一陣好凍,個肚好凍,我喊住搵姐姐比被我,搵到姐姐,佢叫我自己羅被,我一羅羅左2張,返埋床,即刻包住個肚,過左陣好彩暖番,之後向醫院好無助,之後我好肚餓,果陣凌晨5點幾,我同阿b講而家無野食,我望住隻窗,攬住個肚,到7點15分,阿姐姐派粥,好感動,終於有野食,之後醫生巡房,我食完粥又訓番,到9點幾醫生巡到我度,我醒左,佢話bb好健康,叫我下午出院,我果日開心到難以形容,到今日,阿b又要再次面對困難,真係好傷心! 希望阿b捱得過!

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-25+21:08+我係有

放鬆放鬆,加油加油!為咗小B, 一齊堅強走下去!!!
我會繼續努力

大宅

引用:Quote:原帖由+Baoyeung+於+13-03-25+發表唔

係囉.. 由我一開始懷孕就流啡.. 之後流血.. 一次又一次既問題要克服.. 今次聽起上黎真係幾大獲.. 我心灰.. ...
放心,阿b永遠比我地想像中堅強!所以妳唔可以灰心!佢一直同我地一齊並肩作戰!

大宅

引用:Quote:原帖由+hahahe+於+13-03-25+發表係囉

放心,阿b永遠比我地想像中堅強!所以妳唔可以灰心!佢一直同我地一齊並肩作戰!

...
我一邊打段野,眼淚一直流,諗起果日,其實我真係好驚,好無助,我c6送我入院,上到病房姑娘問我有無流過血,我話之前試過,之後姑娘叫c6幫我買護墊同日用品,我c6 2話不說幫我買,到我c6陪到我去病床,我眼淚一直流,c6話要走,因果陣夜晚10點幾,我喊到收唔到聲,到c6走左,果一刻咩都要靠自己,真係好無助

首頁

尾頁

跳至