自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:捐左咪又係落晒啲貪官到,我地捐一捐,佢地

原帖由 黃花花 於 13-04-21 發表
捐左咪又係落晒啲貪官到,我地捐一捐,佢地床下底又多蘿錢
捐完$,好多人又可以黎香港現金全數買樓喇!

大宅

引用:門面野,等如好憎某位親戚,佢攪紅白二事,都

原帖由 EVA222 於 13-04-21 發表
門面野,等如好憎某位親戚,佢攪紅白二事,都要做個樣.
比喻好好!就算疏堂親戚都要扮野送個花牌

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

叫果啲富二代損啦
Everyday, in every aspect, I become better & better. I always love myself.

I am totally open and receptive to all good.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

叫果啲富二代損啦

Everyday, in every aspect, I become better & better. I always love myself.

I am totally open and receptive to all good.

大宅

我也跟樓主有同感。自己做工做到扒係到份人工剛夠洗, 面無血色, 咪話捐錢比強國人, 血都矛得捐。呢期班藝人可能又要出來做show呼籲巿民捐款....唉!

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:林鄭月x要用救災 基金救四川

我同你有同一個捻法 同意你

大宅

錢最終都唔知有幾多比到災民

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

捐比高官黎香港買樓

子爵府

唔該唔好再用我地啲血汗錢送比啲貪官林x月x簡直係慷他人之概:;pppp:

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我唔想被捐款,佢地要捐用自己既錢捐,唔好話代表香港捐,佢地有冇問過香港人究竟想唔想捐。佢地唔係話大6唔俾水我地連水都冇得飲,又話佢地唔黎香港買野香港一早死左,叫佢地班名牌豪客自己捐啦

追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

珍珠宮

佢地個人捐一毫都有成億啦!

複式洋房

下?佢地想幫香港政府積福呀?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

同感

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

應該要全民擺交稅,迫正苦唔好成日亂使我地血汗錢:;pppp:

子爵府

我c6話假如捐$100,應該都大$10去到災民手

子爵府

引用:鬼叫大陸貪污咁嚴重咩,吾系吾想幫佢地,系

原帖由 pandat 於 13-04-21 發表
鬼叫大陸貪污咁嚴重咩,吾系吾想幫佢地,系我地想幫都冇得幫,捐錢出去都落吾到災民袋

...

講真,我寧願用d$去撐班碼頭工。

我知四川災民好慘,但果班工人都好值得有心人既支持(個人意見,不喜勿插)

男爵府

都估佐正苦點都要用納稅人啲錢去擦亞爺鞋嘎啦!唔俾又話我哋香港人冇同情心!
大佬啊,我哋係同情心兼愛國心暴棚啊,但成日俾人利用,會心淡嘎嗎
小日子,窮快樂

男爵府

引用:Quote:Fion710+發表於+13-4-21+13:38+我都

原帖由 EVA222 於 13-04-21 發表
我都有個唔like親戚,我有去大酒店兼做帛金,做人有點胸襟.
天災對於當地人好傷痛,捐唔捐錢,自己心照算啦,把 ...
講得好!

伯爵府

老實講,如果啲錢可以直接去到災民度或用於救災重建上,相信無人反對,但如果啲錢係流入啲貪官度,我寧將啲錢用嚟援助有需要嘅市民,例如支助癌病患者或長期病患買藥

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

DucklingYau 發表於 13-4-21 15:39
人地大陸同胞先之無我地啲香港人咁無知。佢地好心水清架。

一句講哂, 班災民好慘

首頁

尾頁

跳至