自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

禁止訪問

回覆:好嬲,C6的親人都問佢借$!

水晶宮

Sigh

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:wenwen2000 的帖子

叫你叔仔做2按啦,如你c6堅持借,之後比多d說話你叔仔聽,反正借左出去都預左無,無謂仲要谷住道氣

公爵府

引用:我地不是開銀行,c6每月只搵萬幾,之前佢亞

原帖由 wenwen2000 於 13-08-30 發表
我地不是開銀行,c6每月只搵萬幾,之前佢亞媽問佢借左over 100k, d錢係prepare我地買樓,今日佢細佬又想問 ...
你c6

咗鍾意借錢俾人,叫你親戚問你c6借錢,然後轉個頭俾返你,呵呵等佢無錢借俾其他人!!

公爵府

引用:Quote:原帖由+wenwen2000+於+13-08-30+發表

原帖由 nightingale 於 13-08-31 發表
你c6

咗鍾意借錢俾人,叫你親戚問你c6借錢,然後轉個頭俾返你,呵呵等佢無錢借俾其他人!!
咁鍾意,not 咗鍾意

男爵府

我同c6加埋借咗百幾萬比親戚,冇還過,但我哋加埋還差銀行三百幾萬

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

叫細佬按樓借囉

雖然我在線,但可能行開左

大宅

同你c6分析下件事
自己都未攪掂憑乜去幫人
就算佢還都唔係一時三刻,唔通自己成世租樓?
如果佢唔聽就真係愛莫能助

大宅

emimi 發表於 13-8-30 22:41
我結婚99送左超過100k首飾俾我,叔仔出年結婚,c6叫我送哂俾叔仔老婆我唔肯佢話放係度都冇用,話我 ...
sis唔好屈服呀佢話擺係度無用你叫佢拿哂d錢俾你呀嘛
講得咁口响!

大宅

alsace0416 發表於 13-8-30 23:02
或者我experience la. 對我來說是死罪,我接受唔到lee d 人,一次又一次我頂唔順,尤其是 your case 你地重 ...
我都覺得好嚴重一個男人最衰就係又要威又要帶頭盅,自己都未攪掂,顧咩人地!

子爵府

畀面勳章

emimi 發表於 13-8-30 22:41
我結婚99送左超過100k首飾俾我,叔仔出年結婚,c6叫我送哂俾叔仔老婆我唔肯佢話放係度都冇用,話我 ...
你咪話當家傳GEI, 第二時送比你GEI新抱咪得LOR~

大宅

KAMIKASHUN 發表於 13-8-31 00:42
出賣老婆.。。。唉。。。呢四個字真係講到我心坎裡去喇 為左我五肯卑錢拒屋企 ...
你問下佢係咪男人
要老婆俾錢等佢起樓
佢以為自己做緊鴨呀?

大宅

wenwen2000 發表於 13-8-30 22:12
佢就話借唔到,62就會唔要佢,我反而ok,唔開心都順c6意,因係佢亞媽

...
同佢講咁小事就睇到62係咩人心照啦
你叫佢同你62講話爭人一大筆數睇下佢肯唔肯幫嘛

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

幫咗一次,一定會有下次

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:KAMIKASHUN+發表於+13-8-31+00:42+出

原帖由 bonidia 於 13-08-31 發表
你問下佢係咪男人
要老婆俾錢等佢起樓
佢以為自己做緊鴨呀?
唉。。。d錢一齊儲既 係for羅到樓裝修買家私電器羅 拒屋企人次次都話差一萬起樓 講左無又再問 講講下變左差三萬 我又話無 跟住叔仔仲可以再開口話羅六萬起另外一塊地 起完一齊收租 我都係五肯 跟住su係我背後唱

大宅

KAMIKASHUN 發表於 13-8-31 02:30
唉。。。d錢一齊儲既 係for羅到樓裝修買家私電器羅 拒屋企人次次都話差一萬起樓 講左無又再問 講講下變左差 ...
男人就係咁衰永遠都要個女人擋係前面做衰人做醜人同你男人講
你想借我可以扣完呀仔d必需支出後分番你果一半比你
可以既話扣埋個仔生活費,個仔幾大?等個仔怨個老豆黎收佢!

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

唉,你好慘~但既然揀咗個咁的c6,唯有搵個好時機睇下佢心諗咩再諗下點拆招啦

請勿打招呼~

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+bonidia+於+13-08-31+發表你

原帖由 KAMIKASHUN 於 13-08-31 發表
唉。。。d錢一齊儲既 係for羅到樓裝修買家私電器羅 拒屋企人次次都話差一萬起樓 講左無又再問 講講下變左差 ...
跟住叔仔得閒到去拒阿哥公司同拒同事唱我 話我吸血鬼 羅曬拒阿哥d錢 d同事又聽曬拒講 卑人講講下 個白癡翻來同我嘈 我都同拒解釋等羅到樓安頓好曬先搞其他喇 講五明講五聽 最搞笑我99特登打長途鬧我 話我嫁老公穩錢 真係成家都不知所謂 我C6穩萬零 我係為錢就五會撿拒喇 識拒個年拒仲要係超低薪人士 其他人話我都算連拒自己都話我真係心淡 無言 最羅命我叔仔人工高過C6幾千 單身 成日翻大陸溝女 6299係大陸一個月收8000人仔租兩個人使都成日嗌無錢 甘都可以成日要我地卑錢起樓 真係R曬頭
對住呢d老公 無野怨 怨自己發雞盲撿件垃圾 真係自己過日子好過日日對著拒

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

畀面勳章

引用:愚孝男人最叻出賣老婆,做佢女人注定受苦 +

原帖由 carng.ng 於 13-08-30 發表
愚孝男人最叻出賣老婆,做佢女人注定受苦
好岩其實未結婚時,都冇咁覺,結左feel 到dd,生埋女先知死,不過果時想算啦!都未燒到我。而且都對我同女女幾好,生埋仔仔後

其實我一直比佢搵得多,出多D家用都ok,但佢一直話我大駛,所以先用咁多其實因為我出曬租,同比我媽湊仔女$,佢當係我比亞媽家用,話我比得多,痴缐,佢真係認為比佢亞媽湊唔駛$,同仔女學野,同家中雜項,我果日先喊曬話其實我好慳,我鞋櫃只有4對鞋,返工1對,波鞋,布鞋同拖鞋,衣服我唔買。
我咁樣,原來係我蠢,慳來比人

首頁
23456...7

尾頁

跳至