懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:有兩個囡囡的媽媽,你們開心嗎?

唉,我陀仔但老公恨囡

大宅

我第一胎,仲未知性别.但自已好想生女...我c6就冇所谓.我地只会生一個.但我媽,我兩個妹同大部分friends 話我似生仔.只有小數朋友觉得似女...真係有d 唔开心. ..
我c6 話如果生左個仔唔會追個女架,激死我.
但緣份天註定!健康就得啦

別墅

緣份黎ga!有小朋友已經係幸福,開心啲啦

水晶宮

生仔好聽生女好命,我都好中意囡囡

男爵府

其實生第二個係同第一個性別一樣點都會有少少失望。有個好子當然理想d....不過仔女係緣份,最緊要bb健康

水晶宮

我有個F生佐對孖女,個個見到都話得意,細細個就好貼心

男爵府

引用:媽媽們,其實我决對明白有兩個囡囡都開心,

原帖由 to_camille 於 14-04-11 發表
媽媽們,其實我决對明白有兩個囡囡都開心,亦明白生囡囡的好處,但先生係獨子所以其實係有壓力。第二個還未 ...
我同你一樣……但後來都要接受架啦,傭家細囡歲幾,家姐三歲幾,兩個都岩玩,衫,玩具又唔洗買!!慳番啲!

當時我知第二胎係囡‘真係好唔開心!因為我生家姐個班媽媽,個個都湊夠好字!!我知道係囡之後,係喊足三個月

別墅

回覆:siupekchu 的帖子

我都想知

男爵府

唔係仔就係女,健康出世已經係最大既禮物。將來邊個孝順啲完全係睇自己點教,仔同女都一樣可以好孝順呀。

大家有得生兩個其實係好大福氣,何必為呢啲改變唔到既事實咁耿耿於懷呢?

別墅

我都想知呀

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

我阿E嫁俾邱家獨子,生仔有地分果隻,佢生左2個女就唔肯生啦,係果條邨係好英嫁,而家2個女都唔止大學學曆,嫁得好好,收入仲多過有地果啲男人。
不過如果6299未死都多野聽,我會同自己講佢跟你62姓,你家門不幸無男丁唔係我問題

Edithyuenwah  好同意!  發表於 14-9-6 21:27
想認識多啲屯門友

大宅

回覆 siupekchu 的帖子

can you also pm ? thanks

男爵府

引用:我阿E嫁俾邱家獨子,生仔有地分果隻,佢生

原帖由 小平媽媽 於 14-09-06 發表
我阿E嫁俾邱家獨子,生仔有地分果隻,佢生左2個女就唔肯生啦,係果條邨係好英嫁,而家2個女都唔止大學學曆 ...
我未有bb前都同老公講,我地最多生兩個,係仔係女都係兩個。無仔就係你地家山問題,唔關我事。哈哈,結果現在第一胎係仔。我覺得唔好比壓力自己,緣份來的

男爵府

回覆:to_camille 的帖子

無形嘅壓力,係中國人社會常見。我BB係男,d人恭喜我話我好福氣,老公講明一個可收工。
當然在我來說最緊要bb 順利出世,健康成長。但其實我鍾意女,我心想有個女。仲有d人恭喜d說明好奇怪咖,仔?哇叻喎,恭喜。痴線咩。心諗仔女有乜分別,生女唔叻咩,無福氣咩?有時我想問,又唔係圍村人生仔有得分咩?
你要自己安慰自己,唔好鑽牛角尖。

別墅

回覆:to_camille 的帖子

第一個係囡囡,6歲,呢胎琴日去私家睇,證實又係囡囡,好開心呀

大宅

引用:你如果想生笫三胎,我朋友教左我個方法生仔

原帖由 siupekchu 於 14-04-11 發表
你如果想生笫三胎,我朋友教左我個方法生仔我可以教你,佢頭一個係女,之后用呢個方法就生仔,十拿九稳咁

...
Pls pm method

別墅

可以pm 我 thx

複式洋房

引用:你如果想生笫三胎,我朋友教左我個方法生仔

原帖由 siupekchu 於 14-04-11 發表
你如果想生笫三胎,我朋友教左我個方法生仔我可以教你,佢頭一個係女,之后用呢個方法就生仔,十拿九稳咁

...
可以pm我嗎thx

男爵府

引用:其實無論仔或女,都是想他/她們長大後孝順

原帖由 ct926 於 14-04-16 發表
其實無論仔或女,都是想他/她們長大後孝順父母,做一個好人,根本跟性別沒關係。有健康的兒或女已經是一種 ...
過去想生bb睇下有幾多jm想生bb但懷不上baby,呢邊d仲要擇性別

別墅

13yeah 發表於 14-4-14 19:26
Pls pm me! Thanks
pm我,幫朋友問

首頁

尾頁

跳至