自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

子爵府

引用:今日更新:B生意只有$3000,friend話平時起

原帖由 poopoob 於 14-06-27 發表
今日更新:B生意只有$3000,friend話平時起碼都過萬。我個friend 叫個經理比多幾個新客c試,頂唔順B咁串.c平 ...
我覺得下馬威都唔洗,佢冇大冇細仲攪分化,佢已經當間公司係佢自己咁,話晒事,留得越耐越危險,應該即炒囉

大宅

回覆:激心員工, 一個月搵75k 仲玩野. (長文分享)

炒,擺個定時炸彈。呢個世界無話無左邊個唔得。客買左course.一定會繼續做。你叫你朋友用莫需有罪名炒即炒a n b.然後同其他員工說,要留下就乖乖地工作,不要搬弄是非,傳到你朋友耳就炒,無得留下。炒左兩件蛋散,就公司出通告,通知客人,她們穿櫃桶底,所以炒。日後客人的course會由你朋友親自follow直至搵到個可靠的人。

_kapo  老屈人穿櫃桶底?  發表於 14-6-27 21:50

伯爵府

我表姐都係做呢行,之前做左悅X莊好多年,如果你朋友公司咁好,等我介紹佢去做

公爵府

炒,免得養虎為患

男爵府

呢個人工喺出面要跑好多數先搵到!仲要壓力一定會比而家大十倍(我見你個fd好似林吱吱,應該唔會點鬧佢同捽佢數),佢而家就係覺得你個fd冇左佢唔得,所以先成日要脅你個fd!!! 呢d搞事搞非既人早炒早著!佢可能遲d求返你個fd俾佢返泥做tim!!! 小心佢同d客講是講非 拉埋d客走!

子爵府

炒,唔使諗

大宅

留位學野

大宅

一定要炒,吾好留tim.如果5係b一定會玩野

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

妹仔大過主人婆

男爵府

兜佢喇
最憎妹仔大過主人婆

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:其寶講到咁易做,點解其他人都做唔耐? 如

原帖由 belgiumchoco 於 14-06-26 發表
其寶講到咁易做,點解其他人都做唔耐? 如果唔係冇左b唔得,就由佢走,由新人頂上。

...
呢D情況就好似餐廳大廚咁,騎住老細……

大厨唔開工,出唔到餐……

建議: 樓主個 friend 可以分股份俾B,咁大家立埸不再是僱主 vs 僱員

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

比其他staff知,如b走,其他人全部可加人工,某啲人可內部提升
如b到時唔走,就交代無人工加係因為有人唔走!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

引用:今日更新:B生意只有$3000,friend話平時起

原帖由 poopoob 於 14-06-27 發表
今日更新:B生意只有$3000,friend話平時起碼都過萬。我個friend 叫個經理比多幾個新客c試,頂唔順B咁串.c平 ...
如因b失誤而令公司有損失,出warning letter,夠三封即抄唔駛賠!

男爵府

回覆 Natalie86 的帖子

炒佢啦

翡翠宮

減齡達人勳章

引用:其寶講到咁易做,點解其他人都做唔耐?+如

原帖由 belgiumchoco 於 14-06-26 發表
其寶講到咁易做,點解其他人都做唔耐? 如果唔係冇左b唔得,就由佢走,由新人頂上。

...
我相信新入職嘅唔係唔得,而係比ab杯葛而唔想做

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:希望無POST 錯區 唔係發生係我身上, 係我fr

原帖由 poopoob 於 14-06-26 發表
希望無POST 錯區
唔係發生係我身上, 係我friend開嘅美客院發生嘅.公司開左幾年, 做激光脫毛. 當年佢忍痛買 ...
其實我明白點解 新既consultant做唔耐,之前我跳草去左一間做 consultant,D美容師同 consultant無端端用D說話串我做乜上市公司唔做,去呢D細公司做,又無人肯采我,問野又唔答,再用好衰既眼神望我,自己做左一個禮拜無引自己辭職

我為貓狂

公爵府

BK Milk勳章

根本就要炒亞B,呢d人太麻煩

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 belgiumchoco 於 14-06-26 發

原帖由 Sumyeema1 於 14-06-27 發表
呢D情況就好似餐廳大廚咁,騎住老細……
咁咪會俾b食埋間公司囉

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我表姐都係做呢行,之前做左悅X莊好多年,如

原帖由 ophe1013 於 14-06-27 發表
我表姐都係做呢行,之前做左悅X莊好多年,如果你朋友公司咁好,等我介紹佢去做 ...
悦xx好hard se11,條數好大,跑到吐白泡

我為貓狂

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 poopoob 於 14-06-27 發表今

原帖由 S.B.N. 於 14-06-27 發表
如因b失誤而令公司有損失,出warning letter,夠三封即抄唔駛賠!

首頁
34567...12

尾頁

跳至